Zuyder Waert

In Heerhugowaard staat Woonzorglocatie Zuyder Waert, een prachtige woonzorglocatie en een fijne plek om te wonen voor ouderen met dementie. Het kleinschalig wonen wordt hier in al zijn facetten toegepast. In Zuyder Waert zijn 24 woningen. In iedere woning vormt u samen met uw medebewoners een huishouden. U beschikt over een eigen zit-/ slaapkamer en met elkaar maakt u gebruik van een woonkamer met open keuken. Het wonen zoals u het thuis gewend was, wordt hier zoveel mogelijk toegepast. Met elkaar wordt gekookt, boodschappen gedaan en de was opgevouwen. Ook worden er veel activiteiten gedaan in de woning.

De ruime opzet van Zuyder Waert nodigt uit tot het maken van een wandeling binnen het gebouw. Tussendoor kunt u even uitrusten in de verschillende zitjes en nisjes. Via tuingerichte gangen bereikt u vanuit de woning het centrale deel van de woonzorglocatie. Hier vindt u onder andere de ontmoetingsruimte, de winkel, de koffiecorner, de kapsalon en de schoonheidsspecialiste.

Kenmerken:
- Stedelijk
- Intensieve zorg voor dementie
- Kleinschalig wonen

Bereikbaarheid:
De locatie beschikt over een ruime/overdekte fietsenstalling waar u uw fiets kunt plaatsen. Zuyder Waert is daarnaast goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Op 5 minuten lopen van de locatie stopt de bus. Het treinstation bevindt zich op ongeveer 10 minuten lopen van de locatie. Op www.9292.nl vindt u actuele reisinformatie over de bereikbaarheid met het openbaar vervoer. De bus van HugoHopper van vervoersvereniging Heerhugowaard heeft een halte voor de deur van Zuyder Waert. (www.hugohopper.nl). Komt u toch met de auto? Zuyder Waert beschikt over een behoorlijk aantal gratis parkeerplekken.

Wilt u eens virtueel binnenkijken?
Graag nodigen we u om alvast een kijkje te nemen in Zuyder Waert via de virtuele rondleiding.

Wilt u meer informatie over het wonen in Zuyder Waert, maak dan een afspraak.

Maak een afspraak

Wonen in Zuyder Waert

  • Specialist in dementiezorg
  • Gezellig wonen
  • Activiteiten
  • Familie en vrienden helpen mee
  • Verdere locatieinformatie

Specialist in dementiezorg

Zuyder Waert is specialist in dementiezorg. Al 40 jaar ondersteunen we mensen met dementie en hun naasten. Het unieke aan het wonen hier is de uitgekiende indeling van het gebouw, de gezelligheid en de hoge deskundigheid van medewerkers. Het is niet makkelijk om de stap te maken van thuis naar een woonzorgcentrum. Toch zien we dat vrijwel alle nieuwe bewoners snel wennen en gelukkig zijn. Voor familie en vrienden een geruststelling. Onze maatschappelijk werkers vertellen u hier graag meer over.

Kleinschalig wonen

Zuyder Waert bestaat uit kleinschalige woningen voor zeven bewoners met dementie. Deze woningen hebben ieder naast een woonkamer en een eigen voordeur, zeven individuele zit-/slaapkamers voor de bewoners. Ook beschikt iedere woning over een toilet en twee ruime badkamers. De woningen zijn gelijkvloers en op de begane grond. Zij worden met elkaar en naar het centrale deel van het verpleeghuis verbonden door brede, overdekte, tuingerichte wandelgangen. Alle woningen zijn aan het terras gelegen en er is een zogenaamde 'Beestenplek' in de tuin. Iedere woning heeft zijn eigen huishouden. Dagelijks wordt er in de woning zelf vers gekookt en gewassen. De bewoners helpen hierbij waar mogelijk. De sfeer is gezellig en warm, een fijne plaats om te wonen.

Voor ieder wat wils

Zowel in de woningen als in de centrale ruimtes van Zuyder Waert worden verschillende activiteiten aangeboden.

Fitness voor senioren
Voor iedereen is beweging belangrijk. Voor mensen met dementie is het mogelijk nog belangrijker. Daarom zijn er mooie fitnessruimten en duofietsen aanwezig waar bewoners volop gebruik van kunnen maken.

Peuterproject
Als uw peuter geniet van samen spelen, knutselen of zingen, dan kan hij of zij één ochtend per week deelnemen aan het peuterproject bij de 'opa's en oma's' in Zuyder Waert. Elke donderdagochtend kunt u uw peuter naar Zuyder Waert brengen van 9.45 uur tot 11.15 uur. Er zijn dan ongeveer 8 peuters aanwezig en 12 bewoners met dementie in een aparte ruimte. De peuters gaan onder begeleiding van een peuterleidster, een activiteitenbegeleider en een vrijwilliger samen met de bewoners liedjes zingen, tekenen, spelen en limonade drinken. De ochtend is gratis. Inschrijfgeld is € 15,- tenzij u ingeschreven staat bij Blosse opvang.
U kunt uw kind aanmelden bij Blosse opvang, telefoonnummer: 072-566 02 00 of welkom@blosse.nl

Familieparticipatie

Familie en vrienden zijn van harte welkom. Het maakt een nieuw huis een thuis. Voor de bewoners is het erg gezellig als u komt. Maar de bundeling van krachten met ons personeel maakt ook dat er meer mogelijk is. U kunt met zoveel activiteiten helpen. Bijvoorbeeld met het huishouden. Dit doet ieder huis zelf. Zo regelen de bewoners en medewerkers per huis de was en iedereen kookt zijn eigen maaltijd. Net als thuis. Uw hulp wordt enorm gewaardeerd. Regelmatig organiseren we een avond over familieparticipatie. Kijk hiervoor regelmatig op onze agenda.

Familieleden kunnen op diverse manieren betrokken zijn, van wekelijks de warme maaltijd verzorgen tot iedere dag een kopje koffie meedrinken, een activiteit verzorgen of de planten bijhouden. Het is net wat familieleden zelf prettig vinden of kunnen opbrengen. Vooral als iemand net is komen wonen is het nog weleens confronterend voor de achterblijvende partner. Wij proberen de betrokken familie hierin zoveel mogelijk te ondersteunen.

Meer informatie over Zuyder Waert

Als u interesse heeft om eens bij ons te komen kijken, is het prettig om een afspraak te maken. Wij kunnen u dan alles vertellen over het wonen in Zuyder Waert en/of de dagbehandeling laten zien. Graag geven we u een rondleiding.

Onderaan kunt u detailinformatie downloaden over Zuyder Waert, kijk bij de folders.

welkom in Zuyder Waert

Fotoalbum

binnentuin Zuyder Waert
het lijken kleine huisjes
mooie binnentuin
buitenaanzicht
binnentuin
overal hangen schilderijen van Sietse Wiersma
binnen wordt buiten
Sietse Wiersma heeft prachtig werk gedaan!
welkom in Zuyder Waert
Entree
Entree
welkom
40 jaar Zuyder Waert
Deel deze pagina:   Deel op Twitter Deel op LinkedIn Deel op Facebook Deel via e-mail Print