Oudtburgh

In Bergen staat onze woonzorglocatie Oudtburgh. Hier bieden wij intensieve zorg bij lichamelijke beperkingen en zorg voor ouderen met dementie. Oudtburgh is een open instelling. Dat betekent dat cliënten zich op een veilige manier vrij door het pand kunnen bewegen. Zij krijgen door de openheid binnen het gebouw zelf de regie om te bepalen waar naartoe en wanneer zij willen bewegen. Bewegen heeft een positieve invloed op het geheugen en de conditie, en neemt onrust weg.

Wonen in Oudtburgh
U beschikt over een eigen kamer, die u naar eigen smaak kunt inrichten met uw eigen spulletjes. Daarnaast maakt u met uw medebewoners gebruik van een gezamenlijke huiskamer. U heeft zelf de regie over uw eigen dagindeling en kunt vrij en veilig bewegen in de woonzorglocatie. Oudtburgh beschikt over een grote tuin, waar u heerlijk kunt wandelen. Ook is er een beweegtuin met verschillende toestellen om buiten te bewegen. Daarnaast zijn er diverse voorzieningen als een restaurant waar u ook a la carte kunt eten en een gezellig plein met een winkeltje. Voor de extra persoonlijke verzorging is er een pedicure, kapster en een schoonheidsspecialiste. Ook kunt u bij ons terecht voor alle diensten van ons expertisecentrum behandeling en revalidatie, zoals logopedie, fysiotherapie en ergotherapie. Oudtburgh heeft een sportzaal met fitnessapparatuur, waar u onder begeleiding kunt fitnessen. Dagelijks organiseren de pleinregisseurs en vrijwilligers activiteiten waar u samen met medebewoners en/of familie aan deel kunt nemen.


Kenmerken:

 • Open instelling
 • Landelijke ligging in Bergen
 • Veel voorzieningen
 • Dagelijkse activiteiten
 • Gezellig restaurant
 • Uitgebreid behandelcentrum
 • Intensieve (verpleeghuis) zorg

Bereikbaarheid:

De locatie beschikt over een ruime/overdekte fietsenstalling waar u uw fiets kunt plaatsen. Oudtburgh is daarnaast bereikbaar met het openbaar vervoer. Op 15 minuten lopen van de locatie stopt de bus. Op www.9292.nl vindt u actuele reisinformatie over de bereikbaarheid met het openbaar vervoer. Komt u toch met de auto? Oudtburgh beschikt over een groot aantal gratis parkeerplekken.


 

 

Maak een afspraak

Wonen in Oudtburgh

 • Specialist in dementiezorg
 • Gezellig wonen en lekker eten
 • Activiteiten
 • Familie en vrienden helpen mee
 • Verdere locatieinformatie

Specialist in dementiezorg

Magentazorg is specialist in dementiezorg. Al vele jaren ondersteunen we mensen met dementie en hun naasten. Het is niet makkelijk om de stap te maken van thuis naar een woonzorgcentrum. Toch zien we dat vrijwel alle nieuwe bewoners snel wennen en gelukkig zijn. Voor familie en vrienden een geruststelling. Onze maatschappelijk werkers vertellen u hier graag meer over.

meer over dementiezorg

Kom gezellig eten in ons restaurant

Het is fijn wonen in Oudtburgh. Er is veel te doen en het restaurant is mooi. Restaurant Zilt en Zoet is dagelijks open. Op maandag t/m vrijdag heten onze gastvrouwen u van harte welkom van 09.00 tot 17.00 uur en in het weekend van 11.00 tot 17.30 uur. Uiteraard is het restaurant ook buiten deze tijden toegankelijk (er is een rookruimte aanwezig). Van 11.45 tot 13.30 uur kunt u dagelijks lunchen of een warme maaltijd gebruiken vanuit ons buffet. Verder vinden hier verschillende activiteiten plaats, zoals optredens, bingo, kegelen en diners. Kaarten voor voorstellingen en activiteiten kunt u in het restaurant kopen. Ook kunt u gebruikmaken van ons cateringassortiment: voor het vieren van verjaardagen of andere bijeenkomsten kunt u uw wensen bespreken met onze gastvrouw in het restaurant.

Ooit in een park gewoond? Iedereen is erg trots op de mooie tuin. Er zwemmen dikke karpers in de vijver voor de deur, een genot voor vooral de kleinkinderen. Net als de geitjes overigens. Er is ook een zogenaamde belevingstuin aanwezig. Deze is besloten, en in eerste instantie gemaakt voor bewoners met dementie. U kunt hier prachtige bloemen,planten en kruiden (van vroeger) voelen en ruiken. Er zijn diverse zitjes, mooie doorkijkjes en er is een tuinhuis met toilet. U kunt ook in de tuin werken, als u wilt. Hiervoor is tuingereedschap beschikbaar. Vraagt u hiernaar bij de activiteitenbegeleider van uw afdeling. De belevingstuin is toegankelijk met een sleutel die op te halen is bij de receptie. Voor mensen met dementie is de afdeling vanuit het huis zelf toegankelijk.

Voor ieder wat wils

In Oudtburgh is er veel te doen! Onze medewerkers helpen u bij het invullen van een zinvolle en prettige dagbesteding. De afspraken die wij met u en uw familie maken, worden vastgelegd in uw zorgleefplan. U kunt deelnemen aan activiteiten op uw afdeling en aan centrale activiteiten in Oudtburgh. In de huiskamer van uw afdeling kunt u bijvoorbeeld samen met de andere bewoners van uw afdeling puzzelen, een spelletje spelen, bloemschikken of een gesprek voeren. Of samen naar muziek luisteren en de krant (voor)lezen Daarnaast nemen de medewerkers of vrijwilligers u graag mee voor een wandeling of een tochtje op de duo- of rolstoelfiets.
Het centrale activiteitenprogramma wordt georganiseerd door het UITBureau van Oudtburgh en is voor alle bewoners. Regelmatig nemen ook senioren uit de buurt hieraan deel. Het biedt u de gelegenheid sociale contacten op te bouwen buiten de afdelingshuiskamer. De activiteiten zijn o.a. bingo, zingen, zitdansen, spelinstuif, kegelen, karaoke, muzikale optredens en modeshows (met kledingverkoop). U kunt zich hiervoor
inschrijven bij het UITBureau (uitbureau-oudtburgh@magentazorg.nl of telefonisch op werkdagen via (072) 582 08 90. Het UITBureau organiseert ook elke maand ‘Matinee op de Zaterdag’: voorstellingen met bijv. muziek, dans, zang of theater. De matinee voorstellingen zijn gratis te bezoeken en de aankondiging hiervan vindt u op de afdeling. Naast de centrale activiteiten wordt er ook aandacht besteed aan feestdagen en (sport)evenementen.

Meer informatie over het Uitbureau van Oudtburgh leest u in hun gids

Familieparticipatie

Familie en vrienden zijn van harte welkom. Het maakt een nieuw huis een thuis. Voor de bewoners is het erg gezellig als u komt. Maar de bundeling van krachten met ons personeel maakt ook dat er meer mogelijk is. U kunt met zoveel activiteiten helpen. Uw hulp wordt enorm gewaardeerd. Regelmatig organiseren we een avond over familieparticipatie. Kijk hiervoor regelmatig op onze agenda.

Meer informatie over Oudtburgh

Als u interesse heeft om eens bij ons te komen kijken, is het prettig om een afspraak te maken. Wij kunnen u dan alles vertellen over het wonen in Oudtburgh en/of de dagbehandeling laten zien. Graag geven we u een rondleiding.

Onderaan kunt u detailinformatie downloaden over Oudtburgh, kijk bij de folders & locatie informatie eronder.

welkom in Oudtburgh

Fotoalbum

prachtige fonteinen en karpers in de vijver
in 2013 is de Belevingstuin ontwikkeld
Oudtburgh heeft een bijzondere architectuur
entree
veel groen en een heerlijke tuin om in te wandelen
in de kenmerkende architectuur zijn ook de lantaarnpalen meegenomen
alle bewonerskamers hebben een mooi uitzicht
de kinderen komen ook graag op bezoek in het gezellige restaurant, er is taart!
iedere vleugel zijn eigen zitjes
op weg naar de boot voor de jaarlijkse bootreis
Belevingstuin
zitje in belevngstuin
Vroeg in de winterochtend
Deel deze pagina:   Deel op Twitter Deel op LinkedIn Deel op Facebook Deel via e-mail Print