Of stuur een Turn on Javascript!
(072) 575 31 30 Turn on Javascript!

Oudtburgh

In het gezellige Bergen staat woonzorglocatie Oudtburgh. De ruime ligging, de mooie tuin en de vele voorzieningen maken het een levendig huis. De huiselijke, warme sfeer voelt u gelijk bij binnenkomst. U treft hier verschillende woonvormen aan. Zo bieden wij intensieve zorg bij lichamelijke beperkingen en zorg voor ouderen met dementie. U beschikt over een eigen kamer, die u naar eigen smaak kunt inrichten met uw eigen spulletjes. Daarnaast maakt u met uw medebewoners gebruik van een gezamenlijke huiskamer. U heeft zelf de regie over uw eigen dagindeling.

Oudtburgh beschikt over een grote tuin, waar u heerlijk kunt wandelen. Ook is er een beweegtuin met verschillende toestellen om buiten te bewegen. Daarnaast zijn er diverse voorzieningen als een restaurant waar u ook a la carte kunt eten, een winkeltje en een klein café. Voor de extra persoonlijke verzorging is er een pedicure, kapster en een schoonheidsspecialiste. Ook kunt u hier terecht voor alle diensten van Behandelzorg zoals logopedie, fysiotherapie en ergotherapie. Er is een sportzaal met fitnessapparatuur, waar u onder begeleiding kunt fitnessen en er worden veel activiteiten georganiseerd.

Kenmerken:

 • Landelijke ligging
 • 180 zit-/slaapkamers
 • Veel voorzieningen
 • Gezellig restaurant
 • Uitgebreid Behandelcentrum
 • Intensieve (verpleeghuis) zorg

Wonen in Oudtburgh

 • Gezellig wonen en lekker eten
 • Wonen in een park
 • Specialist in dementiezorg
 • Familie en vrienden helpen mee
 • Groot aanbod activiteiten
 • Verdere locatieinformatie

Vier uw verjaardag in het bruine café

Het is gezellig wonen in Oudtburgh. Er is veel te doen en het restaurant is mooi. Restaurant Zilt en Zoet is dagelijks open. Op maandag t/m vrijdag heten onze gastvrouwen u van harte welkom van 09.00 tot 17.00 uur en in het weekend van 11.00 tot 17.30 uur. Uiteraard is het restaurant ook buiten deze tijden toegankelijk (er is een rookruimte aanwezig). Van 11.45 tot 13.30 uur kunt u dagelijks lunchen of een warme maaltijd gebruiken vanuit ons buffet. Verder vinden hier verschillende activiteiten plaats, zoals optredens, bingo, kegelen en diners. Kaarten voor voorstellingen en activiteiten kunt u in het restaurant kopen. Ook kunt u gebruikmaken van ons cateringassortiment: voor het vieren van verjaardagen of andere bijeenkomsten kunt u uw wensen bespreken met onze gastvrouw in het restaurant. Wilt u een meer besloten bijeenkomst? Dan bestaat de mogelijkheid om bruin café OudtBruin te reserveren. In een passende ambiance kunt u gezellig samenzijn en gebruikmaken van onze catering. In het bruine café zijn naast een televisie ook twee computers met internettoegang beschikbaar. OudtBruin is 24 uur per dag toegankelijk.

Altijd wat te beleven in de tuin

Ooit in een park gewoond? Iedereen is erg trots op de mooie tuin. Er zwemmen dikke karpers in de vijver voor de deur, een genot voor vooral de kleinkinderen. Net als de geitjes overigens. Er is ook een zogenaamde belevingstuin aanwezig. Deze is besloten, en in eerste instantie gemaakt voor bewoners met dementie. U kunt hier prachtige bloemen,planten en kruiden (van vroeger) voelen en ruiken. Er zijn diverse zitjes, mooie doorkijkjes en er is een tuinhuis met toilet. U kunt ook in de tuin werken, als u wilt. Hiervoor is tuingereedschap beschikbaar. Vraagt u hiernaar bij de activiteitenbegeleider van uw afdeling. De belevingstuin is toegankelijk met een sleutel die op te halen is bij de receptie. Voor mensen met dementie is de afdeling vanuit het huis zelf toegankelijk.

Specialist in dementiezorg

Magentazorg is specialist in dementiezorg. Al vele jaren ondersteunen we mensen met dementie en hun naasten. Het is niet makkelijk om de stap te maken van thuis naar een woonzorgcentrum. Toch zien we dat vrijwel alle nieuwe bewoners snel wennen en gelukkig zijn. Voor familie en vrienden een geruststelling. Onze maatschappelijk werkers vertellen u hier graag meer over.

meer over dementiezorg

Familieparticipatie

Familie en vrienden zijn van harte welkom. Het maakt een nieuw huis een thuis. Voor de bewoners is het erg gezellig als u komt. Maar de bundeling van krachten met ons personeel maakt ook dat er meer mogelijk is. U kunt met zoveel activiteiten helpen. Uw hulp wordt enorm gewaardeerd. Regelmatig organiseren we een avond over familieparticipatie. Kijk hiervoor regelmatig op onze agenda.

Voor ieder wat wils

In Oudtburgh is er veel te doen! Onze medewerkers helpen u bij het invullen van een zinvolle en prettige dagbesteding. De afspraken die wij met u en uw familie maken, worden vastgelegd in uw zorgleefplan. U kunt deelnemen aan activiteiten op uw afdeling en aan centrale activiteiten in Oudtburgh. In de huiskamer van uw afdeling kunt u bijvoorbeeld samen met de andere bewoners van uw afdeling puzzelen, een spelletje spelen, bloemschikken of een gesprek voeren. Of samen naar muziek luisteren en de krant (voor)lezen Daarnaast nemen de medewerkers of vrijwilligers u graag mee voor een wandeling of een tochtje op de duo- of rolstoelfiets.
Het centrale activiteitenprogramma wordt georganiseerd door het UITBureau van Oudtburgh en is voor alle bewoners. Regelmatig nemen ook senioren uit de buurt hieraan deel. Het biedt u de gelegenheid sociale contacten op te bouwen buiten de afdelingshuiskamer. De activiteiten zijn o.a. bingo, zingen, zitdansen, spelinstuif, kegelen, karaoke, muzikale optredens en modeshows (met kledingverkoop). U kunt zich hiervoor
inschrijven bij het UITBureau (Turn on Javascript! of telefonisch op werkdagen via (072) 582 08 90. Het UITBureau organiseert ook elke maand ‘Matinee op de Zaterdag’: voorstellingen met bijv. muziek, dans, zang of theater. Kaartjes hiervoor koopt u in het restaurant. Naast de centrale activiteiten wordt er ook aandacht besteed aan feestdagen en (sport)evenementen. De aankondigingen daarvan hangen op het prikbord naast café Oudt Bruin.

Meer informatie over het Uitbureau van Oudtburgh leest u in hun gids

Meer informatie over Oudtburgh

Als u interesse heeft om eens bij ons te komen kijken, is het prettig om een afspraak te maken. Wij kunnen u dan alles vertellen over het wonen in Oudtburgh en/of de dagbehandeling laten zien. Graag geven we u een rondleiding.

Onderaan kunt u detailinformatie downloaden over Oudtburgh, kijk bij de folders & locatie informatie eronder.

welkom in Oudtburgh

Fotoalbum

prachtige fonteinen en karpers in de vijver
in 2013 is de Belevingstuin ontwikkeld
Oudtburgh heeft een bijzondere architectuur
entree
veel groen en een heerlijke tuin om in te wandelen
in de kenmerkende architectuur zijn ook de lantaarnpalen meegenomen
alle bewonerskamers hebben een mooi uitzicht
de kinderen komen ook graag op bezoek in het gezellige restaurant, er is taart!
iedere vleugel zijn eigen zitjes
op weg naar de boot voor de jaarlijkse bootreis
Belevingstuin
zitje in belevngstuin
Vroeg in de winterochtend

Word Vrijwilliger

Vrijwilligers zijn voor ons van onschatbare waarde. Zij helpen bijvoorbeeld in de winkel of op de dagbehandeling en assisteren bij maaltijden en activiteiten. Nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom. Belangstellenden kunnen ook contact opnemen met onze coördinator vrijwilligers; Yvonne Mosch, Turn on Javascript! of 072-582 08 00.

Uitbureau

Bij het Uitbureau is altijd wat te beleven!

Ook zin in een uitje?

Cliëntenraad Oudtburgh

De cliëntenraad van Oudtburgh bestaat uit familie of vertegenwoordigers van de bewoners. De afdelingen zijn vertegenwoordigd en de raad komt eenmaal per zes weken samen. Zij praten over onderwerpen die direct of indirect verband houden met de zorg voor de bewoners in samenspraak met de verantwoordelijke managers. De raad kan gevraagd en ongevraagd adviseren over onderwerpen die de bewoners raken. Deze bevoegdheden zijn voortgekomen uit de WMCZ (Wet Medezeggenschap Cliënten Zorginstellingen) en zijn vastgelegd in een samenwerkingsovereenkomst met de directie. Vanuit deze cliëntenraad neemt een afvaardiging deel aan de centrale cliëntenraad van Magentazorg. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Henny Bas. Lees meer over cliëntenraden

Vrienden van Oudtburgh

De Stichting Vrienden van Oudtburgh zorgt ervoor dat bewoners en bezoekers van de dagbehandeling meer ontspanningsmogelijkheden krijgen. De donaties en giften maken veel extra's mogelijk. Hier zijn we heel blij en dankbaar voor!       

meer over de Vrienden van Oudtburgh

Nieuws

Samen tegen eenzaamheid

Van 21 september t/m 1 oktober is er de landelijke week van de Eenzaamheid. In Bergen, Schoorl en de Egmonden zal Stichting Welzijn Bergen in samenwerking met kerken, wijkverenigingen en diverse andere organisaties een speciaal activiteitenprogramma aanbieden. Vanzelfsprekend werkt Magentazorg hier aan mee.
Lees verder

Agenda


Er zijn geen activiteiten

Activiteiten Oudtburgh (maandag)

Er zijn vandaag geen activiteiten

Deel deze pagina:   Deel op Twitter Deel op LinkedIn Deel op Facebook Turn on Javascript! Print