De Oude Trambaan

Op een steenworpafstand van het oude centrum van Alkmaar, op een leuke plek met uitzicht op het water staat woonzorglocatie De Oude Trambaan. De ruime groepswoningen bevinden zich in een complex met meerdere huur- en koopwoningen. U woont dan ook midden in een gezellige wijk met verschillende voorzieningen nabij. De vier kleinschalige groepswoningen beschikken elk over zes zit/slaapkamers en zijn speciaal bestemd voor ouderen met dementie. Voor de veiligheid zijn de deuren gesloten. Het wonen zoals u het thuis gewend was, wordt hier in al zijn facetten toegepast. Iedere woning beschikt over een ruime woonkamer met open keuken, dit is het middelpunt van de woning. Hier drinkt u gezellig een kopje koffie of thee met uw medebewoners of u leest er de krant.

Kenmerken:

  • Stedelijk
  • Kleinschalig wonen met dementie
  • 4 woningen met elk zes zit-/slaapkamers
  • Dichtbij verschillende voorzieningen

Bereikbaarheid:
De locatie beschikt over een fietsenstalling waar u uw fiets kunt plaatsen. De Oude Trambaan is daarnaast goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Op 5 minuten lopen van de locatie stopt de bus. Op www.9292.nl vindt u actuele reisinformatie over de bereikbaarheid met het openbaar vervoer.
Komt u toch met de auto? Rondom De Oude Trambaan kunt u gratis parkeren.


Maak een afspraak

Wonen in De Oude Trambaan

  • Specialist in dementiezorg
  • Gezellig wonen
  • Activiteiten
  • Familie en vrienden helpen mee
  • Verdere locatieinformatie

Specialist in dementiezorg

Magentazorg is specialist in dementiezorg. Al jaren ondersteunen we mensen met dementie en hun naasten. Het is niet makkelijk om de stap te maken van thuis naar een woonzorgcentrum. Toch zien we dat vrijwel alle nieuwe bewoners snel wennen en gelukkig zijn. Voor familie en vrienden een geruststelling. Onze maatschappelijk werkers vertellen u hier graag meer over.

meer over dementiezorg

Kleinschalig wonen

Vlakbij het oude centrum van Alkmaar, op een leuke plek met uitzicht op het water staat woonzorglocatie De Oude Trambaan. De ruime groepswoningen bevinden zich in een complex met meerdere huur- en koopwoningen.
U woont dan ook midden in een gezellige wijk met verschillende voorzieningen nabij. De vier kleinschalige groepswoningen beschikken elk over zes zit/slaapkamers en zijn speciaal bestemd voor ouderen met dementie. Voor de veiligheid zijn de deuren gesloten. Het is wonen zoals u het thuis gewend was, er wordt samen een huishouden gerund. Iedere woning beschikt over een ruime woonkamer met open keuken, dit is het middelpunt van de woning. Hier drinkt u gezellig een kopje koffie of thee met uw medebewoners of u leest er de krant. De woning is geheel ingericht op zwaardere zorg en beschikt onder andere over een modern tilliftsysteem aan het plafond. De zorg valt onder het type verpleeghuiszorg.

Activiteiten

Familieparticipatie

Familie en vrienden zijn van harte welkom. Het maakt een nieuw huis een thuis. Voor de bewoners is het erg gezellig als u komt. Maar de bundeling van krachten met ons personeel maakt ook dat er meer mogelijk is. U kunt met zoveel activiteiten helpen. Bijvoorbeeld met het huishouden. Dit doet ieder huis zelf. Zo regelen de bewoners en medewerkers per huis de was en iedereen kookt zijn eigen maaltijd. Net als thuis. Uw hulp wordt enorm gewaardeerd.

Meer informatie over De Oude Trambaan

Als u interesse heeft om eens bij ons te komen kijken, is het prettig om een afspraak te maken. Wij kunnen u dan alles vertellen over het wonen in De Oude Trambaan. Graag geven we u een rondleiding.

Onderaan kunt u detailinformatie downloaden over De Oude Trambaan, kijk bij de folders en daaronder locatie informatie.

welkom in De Oude Trambaan

Fotoalbum

4 appartementen aan het kanaal bij het centrum van Alkmaar
wie wil nu niet zo'n mooi uitzicht op De Waagtoren?
mooi uitzicht over het water
ieder appartement heeft zijn eigen sfeer
de inrichting is onder architectuur gedaan
unieke ligging in Alkmaar
Deel deze pagina:   Deel op Twitter Deel op LinkedIn Deel op Facebook Deel via e-mail Print