Nieuw Varne

In een groene omgeving aan de rand van Heiloo kunt u wonen in het luxe appartementencomplex Nieuw Varne. Het complex is geschikt voor mensen met een ondersteuningsvraag. U woont hier in een ruim eigen appartement in een beschermde, veilige omgeving. Met zorg en dienstverlening binnen handbereik voor wanneer dat nodig is. De appartementen maken onderdeel uit van het nieuwbouwproject Varne Buiten; een kleinschalige woonbuurt met een fraaie, traditionele stijl.

Ontmoeten en beleven
Het beschermd wonen in Nieuw Varne biedt verschillende ontmoetingsplekken waar wat te beleven valt, zodat het ook fijn vertoeven is buiten het appartement. De gangen zijn zoveel mogelijk ingericht als straten met diverse sfeervolle nisjes. Naast deze zogeheten ‘belevingshoeken’ zijn er ook buurtkamers waar u als bewoner gebruik van kunt maken om af te spreken met andere bewoners of bezoek te ontvangen wanneer dat beter uitkomt dan in de eigen woning. In de buurtkamer is het tevens mogelijk om (samen) te koken en gezamenlijk te eten wanneer dat uw voorkeur heeft.

Geïnteresseerd?
Het wonen in Nieuw Varne is mogelijk voor mensen met dementie of psychische ondersteuningsvraag die een geldige indicatie hebben voor een zorgprofiel met verblijf in de Wlz (ZZPVV 5 of 7). Een indicatie voor een zorgprofiel voor verblijf vraagt u aan bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Heeft u vragen, dan helpen onze maatschappelijk werkers u graag verder. Zij zijn op werkdagen te bereiken van 08.00 uur tot 17.00 uur via telefoonnummer (072) 575 31 30.

Kenmerken

  • 31 luxe appartementen
  • Elk appartement heeft een aparte slaapkamer, een ruime badkamer en eigen keuken
    De appartementen op de begane grond zijn voor mensen met dementie; op de eerste verdieping wonen mensen met een geronto psychische zorgvraag.
  • Groene, autoluwe omgeving
  • Voorzieningen nabij, winkelcentrum 'Het Hoekstuk' is op loopafstand
  • Zorgmomenten plannen we samen met u

Bereikbaarheid

De locatie beschikt over een ruime/overdekte fietsenstalling waar u uw fiets kunt plaatsen. Nieuw Varne is daarnaast goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Op 4 minuten lopen van de locatie stopt de bus. Op www.9292.nl vindt u actuele reisinformatie over de bereikbaarheid met het openbaar vervoer. Komt u toch met de auto? Rondom Nieuw Varne kunt u gratis parkeren.

In het gebouw van Magentazorg zijn ook 6 (grotere) zorgappartementen die via de regionale woningtoewijzing worden toegewezen. Hierbij hebben echtparen met beiden een CIZ indicatie voorrang. Mocht u interesse hebben in de 6 zorgappartementen dan adviseren wij u de website van SVNK in de gaten te houden (www.svnk.nl).


Clientenraad Nieuw Varne

De cliëntenraad van Nieuw Varne bestaat uit familie of vertegenwoordigers van de bewoners. Zij valt onder de cliëntenraad van de CR KSW (cliëntenraad kleinschalig wonen). De raad komt eenmaal per zes weken samen. Zij praten over onderwerpen die direct of indirect verband houden met de zorg voor de bewoners in samenspraak met de verantwoordelijke managers. De raad kan gevraagd en ongevraagd adviseren over onderwerpen die de bewoners raken. Deze bevoegdheden zijn voortgekomen uit de WMCZ (Wet Medezeggenschap Cliënten Zorginstellingen) en zijn vastgelegd in een samenwerkingsovereenkomst met de directie. Vanuit deze cliëntenraad neemt een afvaardiging deel aan de centrale cliëntenraad van Magentazorg.

De raad wordt ondersteund door Michiel van der Put: hij is bereikbaar via: 06 -28 71 65 52 en per mail: m.van.der.put@magentazorg.nl

Fotoalbum

Zijaanzicht
Voorzijde
een heerlijk buiten
informatiestand in het winkelcentrum, december 2014
Ondertekening samenwerkingsovereenkomst Kennemer Wonen en Magentazorg
Start bouw - 16 oktober 2015
Bouw Nieuw Varhe schiet al op (eind juli 2016)

Nieuws

Sleuteloverdacht Nieuw Varne

Met een officiële sleuteloverdracht is het gebouw 'Nieuw Varne' te Heiloo nu officieel van Magentazorg. Naar verwachting verhuizen in maart 2017 de eerste bewoners naar deze nieuwbouwlocatie.
Lees verder

Nieuw Varne open voor publiek

Tijdens de Dag van de Bouw, op zaterdag 4 juni, kan iedereen een kijkje achter de schermen komen nemen bij ‘Nieuw Varne’. Normaliter is de toegang verboden, maar van 10.00 tot 15.00 uur is de bouwplaats van ‘Varne Buiten’ open voor publiek. De toegang is gratis en er valt een hoop te beleven voor jong en oud.
Lees verder

Agenda


Er zijn geen activiteiten
Deel deze pagina:   Deel op Twitter Deel op LinkedIn Deel op Facebook Deel via e-mail Print