Meander

Aan het Zonoord in Noord-Scharwoude staat het appartementencomplex Meander met daarin vier ruime zorgwoningen. U woont hier heerlijk midden in de wijk met winkels en andere voorzieningen op loopafstand. De woningen bevinden zich op de begane grond van het complex Meander, dat verder uit huur- en koopappartementen bestaat. Samen met uw vijf medebewoners en een vast team zorgmedewerkers vormt u per woning een eigen huishouden. U beschikt over een grote zit/slaapkamer met televisieaansluiting die u met eigen spulletjes kunt inrichten. Daarnaast beschikt elke woning over twee badkamers en een ruime woonkamer met open keuken. U kunt hier wonen als u intensieve zorg nodig heeft vanwege lichamelijke beperkingen.

Kenmerken:

  • Dorps karakter
  • Kleinschalig wonen
  • Intensieve zorg aan ouderen met lichamelijke beperkingen
  • 24 grote zit/slaapkamers (verdeeld over 4 woningen)

Bereikbaarheid:

De locatie beschikt over een fietsenstalling waar u uw fiets kunt plaatsen. Meander is daarnaast goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Op 3 minuten lopen van de locatie stopt de bus. Op www.9292.nl vindt u actuele reisinformatie over de bereikbaarheid met het openbaar vervoer. Komt u toch met de auto? Rondom Meander kunt u gratis parkeren.Wonen in Meander

  • Gezellig wonen
  • Familie en vrienden helpen mee
  • Verdere locatieinformatie
  • Zorg naar behoefte

Kleinschalig wonen

Meander is kleinschalig van opzet. Dat betekent dat er zoveel mogelijk wordt gedaan in de woning zelf, net als thuis. Zes bewoners vormen met elkaar een huishouden, ondersteund door een vast team van verzorgenden. Dit houdt bijvoorbeeld in dat bewoners met elkaar bepalen welke boodschappen er gehaald moeten worden, wat er gekookt gaat worden, wanneer de was in de woning wordt gedaan, kortom zoveel mogelijk net als thuis. De sfeer is gezellig en warm, een fijne plaats om te wonen.

Familieparticipatie

Familie en vrienden zijn van harte welkom. Het maakt een nieuw huis een thuis. Voor de bewoners is het erg gezellig als u komt. Maar de bundeling van krachten met ons personeel maakt ook dat er meer mogelijk is. U kunt met zoveel activiteiten helpen. Bijvoorbeeld met het huishouden. Dit doet ieder huis zelf. Zo regelen de bewoners en medewerkers per huis de was en iedereen kookt zijn eigen maaltijd. Net als thuis. Uw hulp wordt enorm gewaardeerd.

Meer informatie over Meander

Als u interesse heeft om eens bij ons te komen kijken, is het prettig om een afspraak te maken. Wij kunnen u dan alles vertellen over het wonen in Meander. Graag geven we u een rondleiding.

Onderaan kunt u detailinformatie downloaden over Meander, kijk bij de folders en locatie informatie onderaan de pagina.

welkom in Meander

Zorg is goed geregeld

Meander biedt volwaardige verpleeghuiszorg. De bewoners van Meander hebben allen intensieve lichamelijke zorg nodig. De woningen zijn dan ook voorzien van de eventueel benodigde hulpmiddelen, zoals bijvoorbeeld een tillift. Alle bewoners vallen medisch gezien onder verantwoordelijkheid van de specialist ouderengeneeskunde van Magentazorg. Deze schakelt, indien noodzakelijk, andere behandelaren in, zoals bijvoorbeeld een fysiotherapeut of ergotherapeut. Er wonen geen mensen met dementie.

Fotoalbum

mooi in Noord-Scharwoude gelegen
luchtfoto
gezellige, mooie inrichting
Nieuw aangelegde tuin

Uitbureau

Bij het Uitbureau is altijd wat te beleven!

Ook zin in een uitje?

Cliëntenraad Meander

De cliëntenraad van Meander valt officieel onder de cliëntenraad kleinschalige woonvormen(CR KSW). De raad bestaat uit familie of vertegenwoordigers van de bewoners, Meander is vertegenwoordigd in de CR KSW. Eenmaal per zes weken komt de raad samen. Zij praten over onderwerpen die direct of indirect verband houden met de zorg voor de bewoners in samenspraak met de verantwoordelijke managers. De raad kan gevraagd en ongevraagd adviseren over onderwerpen die de bewoners raken. Deze bevoegdheden zijn voortgekomen uit de WMCZ (Wet Medezeggenschap Cliënten Zorginstellingen) en zijn vastgelegd in een samenwerkingsovereenkomst met de directie. Vanuit deze cliëntenraad neemt een afvaardiging deel aan de centrale cliëntenraad van Magentazorg.

De raad wordt ondersteund door Michiel van der Put: hij is bereikbaar via 06 - 28 71 65 52 en per mail: m.van.der.put@magentazorg.nl

Lees meer over cliëntenraden

Word Vrijwilliger

Vrijwilligers zijn voor ons van onschatbare waarde. Zij helpen bijvoorbeeld in de winkel en assisteren bij maaltijden en activiteiten. Nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom. Belangstellenden kunnen ook contact opnemen met onze coördinator vrijwilligers, Anita Hayette, a.hayette@magentazorg.nl of 072 - 519 81 98.

Nieuws


Er zijn geen nieuwsberichten

Agenda


Er zijn geen activiteiten

Activiteiten Meander (zaterdag)

Er zijn vandaag geen activiteiten

Deel deze pagina:   Deel op Twitter Deel op LinkedIn Deel op Facebook Deel via e-mail Print