Expertisecentrum behandeling en revalidatie

Revalidatie Alkmaar is centraal gelegen in Oudorp, vlakbij het gezellige centrum van Alkmaar. Het biedt verschillende woonvormen, ingericht per etage. U kunt hier revalideren na bijvoorbeeld een operatie, ziekte, beroerte of ongeluk. Met behulp van het gespecialiseerde revalidatieteam kunt u in een prettige omgeving revalideren.

Kenmerken:

  • Samen werken aan herstel
  • Goede, specialistische begeleiding
  • Uitgebreid Behandelcentrum
  • Pand is onlangs hernieuwd voor revalidatie
  • Veel ruimten om ook naast het revalideren te ontspannen

Meer weten over revalideren

Bereikbaarheid:

De locatie beschikt over een ruime/overdekte fietsenstalling waar u uw fiets kunt plaatsen. Expertisecentrum behandeling en revalidatie is daarnaast goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Op een paar minuten lopen van de locatie stopt de bus. Op www.9292.nl vindt u actuele reisinformatie over de bereikbaarheid met het openbaar vervoer. Komt u toch met de auto? De locatie beschikt over gratis parkeerplekken.


Revalidatie bij het expertisecentrum behandeling en revalidatie

  • Mooie fitnessruimten

Fitness voor senioren

Voor iedereen is beweging belangrijk. Bij Behandelzorg vindt u alle informatie over seniorenfitness.

Meer informatie over seniorenfitness

Fotoalbum

buitenaanzicht
lekker aan de wandel in Oudorp
altijd wel wat te doen in de hal
bewoners en gasten kunnen computeren
er is een geheel eigen sfeer
leuke vrijwilligers
ieder jaar kunnen de bewoners mee met deze boot
40 jaar Lauwershof: dhr. Kleibroek krijgt harig bezoek (vrijwilliger Hans Kirchhoff)
40 Jaar Lauwershof, feestavond

Uitbureau

Bij het Uitbureau is altijd wat te beleven!

Ook zin in een uitje?

Cliëntenraad kleinschalige woonvormen

Medio juni 2017 zijn de laatste verpleeghuisbewoners uit Lauwershof verhuisd naar andere locaties van Magentazorg. Twee afdelingen worden nu bezet door cliënten die revalidatie afnemen, de geriatrische afdeling. Hiermee is er voor Lauwershof geen achterban meer voor de cliëntenraad. De cliëntenraad van Lauwershof blijft echter wel bestaan omdat vertegenwoordigers vanuit de kleinschalige locaties ook zitting hebben in deze raad. Dat zijn afgevaardigden vanuit De Dijckhoeve, De Daalder, Meander, Nieuw Varne en De Oude Trambaan.
Naar aanleiding van bovenstaande is besloten de naam te wijzigen naar clientenraad kleinschalige woonlocaties.

De leden praten over onderwerpen die direct of indirect verband houden met de zorg voor de bewoners in samenspraak met de verantwoordelijke managers. De raad kan gevraagd en ongevraagd adviseren over onderwerpen die de bewoners raken. Deze bevoegdheden zijn voortgekomen uit de WMCZ (Wet Medezeggenschap Cliënten Zorginstellingen) en zijn vastgelegd in een samenwerkingsovereenkomst met de directie. Vanuit deze cliëntenraad neemt een afvaardiging deel aan de centrale cliëntenraad van Magentazorg. Lees meer over cliëntenraden

De cliëntenraad KSW (kleinschalige woonlocaties) wordt ondersteund door Michiel van der Put; hij bereikbaar via 06 - 28 71 65 52 en per mail: m.van.der.put@magentazorg.nl


Word Vrijwilliger

Bij het vervullen van wensen en het uitvoeren van activiteiten maken we veel gebruik van vrijwilligers. En daarvan zijn er nooit genoeg. Wilt u als begeleider mee naar een concert, een dagje uit, of heeft u zelf ideeën voor leuke uitjes of activiteiten? Laat het ons weten! Nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom. Belangstellenden kunnen ook contact opnemen met onze coördinator vrijwilligers, Anita Hayette; a.hayette@magentazorg.nl of 072 - 519 81 98.

Vrienden van Lauwershof

De Stichting Vrienden van Lauwershof zorgt ervoor dat bewoners en bezoekers van de dagbesteding meer ontspanningsmogelijkheden krijgen. De donaties en giften maken veel extra's mogelijk. Hier zijn we heel blij en dankbaar voor!       

meer over de Vrienden van Lauwershof

Nieuws

Revalidatie Alkmaar heeft een nieuwe voedingsleverancier

Hutten gaat dagelijks eten en drinken verzorgen voor onze 60 revalidanten.
Lees verder

Hoe voorkom je een beroerte?

Magentazorg doet mee aan de landelijke Dag van de Beroerte. Een beroerte (CVA) is een hersenbloeding of herseninfarct waar in Nederland meer dan 100 mensen per dag door getroffen worden. Het is één van de meest levensbedreigende aandoeningen met circa 10.000 doden per jaar. In vergelijking met verkeersslachtoffers: in het verkeer vallen circa 700 doden per jaar.
Lees verder

Parkinson Café

Kent u het Parkinson Café in Alkmaar al? Dit zogeheten P-Café is een ontmoetingsplaats voor Parkinson patiënten, hun partner en vrienden. Eén keer per maand, op de dinsdagochtend is er een bijeenkomst in woonzorglocatie Lauwershof.
Lees verder

Agenda


Er zijn geen activiteiten

Activiteiten Lauwershof (zaterdag)

Er zijn vandaag geen activiteiten

Deel deze pagina:   Deel op Twitter Deel op LinkedIn Deel op Facebook Deel via e-mail Print