De Molenhoeve

Midden in het gezellige dorp Sint Pancras ligt woonzorglocatie De Molenhoeve. De 'oude' Molenhoeve is deze zomer gesloopt, en momenteel wordt gewerkt aan het bouwrijp maken van de grond. Na de zomer start de nieuwbouw van De Molenhoeve. Het belooft een prachtig gebouw te worden. De bewoners van De Molenhoeve kunnen uiteraard als zij dit willen terugkeren naar dit vertrouwde plekje. Verder is het huis straks bestemd voor mensen met dementie.

Hieronder een impressie van de nieuwbouw. Er komen 41 appartementen. Iedere bewoner heeft zijn/haar eigen woon-, en slaapkamer met daarnaast een ruime badkamer. Het gebouw wordt gezellig ingericht, er komen diverse 'buurtjes'. Per 8 appartementen (1 keer per 9) wordt een knusse buurtkamer gemaakt waar de bewoners heen kunnen gaan als zij dit willen. Hier kan ook gezamenlijk worden gekookt.

Het is de planning dat de bouw eind 2017 is voltooid is.

Kenmerken:

  • Dorps karakter
  • 2 en soms 3 verdiepingen
  • 41 appartementen (31 m2) ingericht in 5 'buurtjes'
  • 3 eenpersoonskamers voor kortdurend verblijf
  • Planning nieuwbouw gereed: december 2017

Bereikbaarheid:

Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel. Daarom beschikt de locatie over een fietsenstalling waar u uw fiets kunt plaatsen. De Molenhoeve is daarnaast goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Op enkele minuten lopen van de locatie stopt de bus. Op www.9292.nl vindt u actuele reisinformatie over de bereikbaarheid met het openbaar vervoer. Komt u toch met de auto? Naast De Molenhoeve kunt u gratis parkeren.

Wonen in De Molenhoeve

  • Wonen midden in het dorp
  • Wonen en zorg

Gezellig gelegen

Molenhoeve ligt middenin Sint-Pancras. Het heeft hierdoor een echte wijkfunctie. Buurtbewoners komen regelmatig aanwaaien, de jaarmarkt loopt langs De Molenhoeve, en het is gezellig naar de fietsers te kijken. Momenteel wordt De Molenhoeve opnieuw gebouwd. Er komen prachtige appartementen. Voor informatie over het wonen vanaf december 2017 kunt u terecht bij ons Servicecentrum. Telefoonnummer 072-575 3130 of mail servicecentrum@magentazorg.nl. Oud-bewoners krijgen voorrang om hier te komen wonen.

Wanneer kan ik hier wonen

U kunt bij ons komen wonen als zelfstandig wonen niet langer gaat of als u tijdelijk een woning met zorg nodig heeft. In De Molenhoeve wordt straks met name verpleeghuiszorg gegeven. U heeft dan een indicatie nodig van het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ). Het CIZ bepaalt de soort en hoeveelheid zorg die u nodig heeft. De kosten voor de zorg en het wonen worden vergoed door de AWBZ (de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten). U betaalt wel een eigen bijdrage. De hoogte daarvan wordt vastgesteld door het CAK en is afhankelijk van uw inkomen. Uiteraard kunnen onze maatschappelijk werkers u altijd helpen bij het aanvragen van een indicatie of bij andere vragen.

hulp bij het aanvragen

Fotoalbum

gezellig wonen midden in het dorp
heerlijk buiten zitten
plattegrond
onthulling houten modelmolen-straks staat hij er weer!
Nieuwbouw plattegrond
Ondertekening intentieversklaring bouw met De Geus Bouw uit Broek op Langedijk

Cliëntenraad De Molenhoeve

De Molenhoeve heeft een eigen cliëntenraad waarin verschillende vertegenwoordigers zitting hebben genomen.

Momenteel - gedurende de nieuwbouw van deze locatie - is deze cliëntenraad 'in ruste'. Zodra de nieuwe Molenhoeve geopend en weer bewoond wordt, neemt de cliëntenraad zijn taken weer op.

Bewoners van De Molenhoeve kunnen lid worden van de cliëntenraad, maar ook familieleden of personen die vertegenwoordiger zijn van de bewoners. Samen behartigen zij de belangen van bewoners en familie.

De cliëntenraad komt eenmaal per 6 weken in vergadering bijeen en behandelt onderwerpen die direct of indirect verband houden met de zorg voor de bewoners in samenspraak met de locatiemanager en tweemaal per jaar is er overleg met de raad van bestuur. De cliëntenraad kan gevraagd en ongevraagd adviseren omtrent de zorgverlening aan bewoners. Deze bevoegdheden zijn voortgekomen uit de WMCZ (Wet Medezeggenschap Cliënten Zorginstellingen) en zijn vastgelegd in een samenwerkingsovereenkomst met de directie.

Contact
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Aukelien Jellema.

Lees meer over cliëntenraden

Word Vrijwilliger

Vrijwilligers zijn voor ons van onschatbare waarde. Zij helpen bijvoorbeeld in de winkel of op de dagbehandeling en assisteren bij maaltijden en activiteiten. Nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom. U kunt zich hier direct aanmelden. Belangstellenden kunnen ook contact opnemen met onze coördinator vrijwilligers, Ingrid Bijwaard, i.bijwaard@magentazorg.nl of 072 - 56 42 709.

Uitburo

Bij het Uitbureau is altijd wat te beleven!

Ook zin in een uitje?

Nieuws

Eerste steen nieuwbouw Molenhoeve

Een feestelijke mijlpaal! Vrijdag 3 maart is de eerste steen gelegd van de nieuwe Molenhoeve in Sint Pancras. Mevrouw Vroegop, die met 23 jaar het langst in de (voormalige) Molenhoeve heeft gewoond, had de eer de speciale steen te plaatsen. Dat deed zij samen met zorgmedewerker Rommy Visser die het langst in De Molenhoeve heeft gewerkt. "Vanaf mijn zestiende", meldt de trotse Rommy die nu bijna 58 jaar is.
Lees verder

Molen van de Molenhoeve prachtig gerestaureerd

De tuin van woonzorglocatie De Molenhoeve wordt sinds oudsher opgesierd met een houten modelmolen. De molen was toe aan een rigoureuze opknapbeurt.
Lees verder

Agenda


Er zijn geen activiteiten

Activiteiten De Molenhoeve (dinsdag)

Er zijn vandaag geen activiteiten

Deel deze pagina:   Deel op Twitter Deel op LinkedIn Deel op Facebook Deel via e-mail Print