De Molenhoeve

In het gezellige dorp Sint Pancras ligt onze compleet vernieuwde woonzorglocatie De Molenhoeve. De Molenhoeve is een moderne woonzorglocatie voor mensen met een geïndiceerd zorgzwaartepakket. De individuele behoeften en wensen van de cliënt staan centraal en daar zijn de zorgverlening én het gebouw op aangepast. In tegenstelling tot traditionele intramurale instellingen waar het groepswonen centraal staat, is het wonen in De Molenhoeve een voortzetting van het leven thuis. Bij ons kunt u zelfstandig wonen in een beschermde omgeving. Het gebouw heeft een open karakter en iedereen heeft een eigen appartement in directe relatie met een gezamenlijke buurtkamer. Het bestaande sociale netwerk wordt zoveel mogelijk gehandhaafd. Hierdoor blijven familie, vrienden en kennissen de belangrijkste rol spelen in het leven van onze cliënten en hebben zij betekenis in hun leven.

Onze zorg
De Molenhoeve telt 41 zelfstandige appartementen met eigen woon- en slaapkamer, en een ruime badkamer. Daarnaast zijn er drie appartementen beschikbaar voor tijdelijk wonen. Er is 24 uur zorg aanwezig en cliënten houden zelf de regie, in een veilige en prettige woonomgeving. Als u bij ons komt wonen worden er afspraken gemaakt over hoe u onze zorg wilt ontvangen. De appartementen zijn namelijk geschikt voor verschillende doelgroepen, zoals vormen van dementie en ondersteuning bij een lichamelijke beperking. Het gebouw heeft een knusse buurtkamer waar cliënten heen kunnen gaan als zij dit willen. Hier kan ook gezamenlijk worden gekookt.

Kenmerken:
- Dorps karakter
- 24 uur zorg aanwezig
- Buurtkamer per 8 appartementen
- Er kan gezamenlijk worden gekookt
- 41 ruime appartementen
- Mogelijkheid om samen met uw partner te wonen
- Prachtige tuin met een wandelpad rond het gebouw en een volière met vogels

Bereikbaarheid
De locatie beschikt over een fietsenstalling waar u uw fiets kunt plaatsen. De Molenhoeve is daarnaast goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Op enkele minuten lopen van de locatie stopt de bus. Op www.9292.nl vindt u actuele reisinformatie over de bereikbaarheid met het openbaar vervoer. Komt u toch met de auto? Naast De Molenhoeve kunt u gratis parkeren.

Wonen in De Molenhoeve
Voor informatie over het wonen in De Molenhoeve kunt u terecht bij ons Servicecentrum. Telefoonnummer 072-575 3130 of mail naar servicecentrum@magentazorg.nl.

Wooncriteria
U kunt bij ons komen wonen als zelfstandig wonen niet langer gaat of als u tijdelijk een woning met zorg nodig heeft. U heeft dan een indicatie nodig van het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ). Het CIZ bepaalt de soort en hoeveelheid zorg die
u nodig heeft. De kosten voor de zorg en het wonen worden vergoed door de WLZ (Wet Langdurige Zorg). U betaalt wel een eigen bijdrage. Over de kosten van wonen in een zorginstelling kunt u ook kijken op de website van het CAK: www.hetcak.nl
Heeft u vragen over de indicatie aanvraag en of u voor het wonen in de Molenhoeve in aanmerking komt, kunt u contact opnemen met onze medewerker van het maatschappelijk werk, bereikbaar via het servicecentrum.

Maak een afspraak

Fotoalbum

gezellig wonen midden in het dorp
heerlijk buiten zitten
plattegrond
onthulling houten modelmolen-straks staat hij er weer!
Nieuwbouw plattegrond
Ondertekening intentieversklaring bouw met De Geus Bouw uit Broek op Langedijk
Deel deze pagina:   Deel op Twitter Deel op LinkedIn Deel op Facebook Deel via e-mail Print