De Haemstede

Woonzorglocatie De Haemstede ligt midden in een lommerrijke wijk, vlakbij het centrum van Bergen met zijn winkels en gezellige terrassen. De Haemstede is in 2016 grondig verbouwd tot een modern centrum voor mensen met het syndroom van Korsakov. Er zijn 30 appartementen beschikbaar in een beschermde woonomgeving. De kamers bestaan uit een gecombineerd woon-slaapgedeelte en een eigen badkamer. Bewoners beschikken over een eigen fitnessruimte en activiteitencentrum. Voorheen was dit een verzorgingshuis. Momenteel woont er nog in een speciale vleugel van het huis een groep mensen met een lichte zorgvraag. Ook beschikt De Haemstede over 3 appartementen voor een kortdurend verblijf.

De twaalf aanleunwoningen naast het zorgcentrum beheert woningstichting Kennemer Wonen.

Kenmerken:

  • Bosrijke omgeving, nabij centrum
  • Eenpersoonsappartementen
  • Intensieve zorg voor mensen met het syndroom van Korsakov
  • Mogelijkheden voor kortdurend verblijf

Bereikbaarheid:

Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel. Daarom beschikt de locatie over een ruime/overdekte fietsenstalling waar u uw fiets kunt plaatsen. De Haemstede is daarnaast goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Op ongeveer 10 minuten lopen van de locatie stopt de bus. Op www.9292.nl vindt u actuele reisinformatie over de bereikbaarheid met het openbaar vervoer. Komt u toch met de auto? De Haemstede beschikt over een aantal gratis parkeerplekken.


Wonen in De Haemstede

  • Familie en vrienden helpen mee

Familieparticipatie

Familie en vrienden zijn van harte welkom. Het maakt een nieuw huis een thuis. Voor de bewoners is het erg gezellig als u komt. Maar de bundeling van krachten met ons personeel maakt ook dat er meer mogelijk is. U kunt met zoveel activiteiten helpen. Net als thuis. Uw hulp wordt enorm gewaardeerd.

Fotoalbum

buitenaanzicht
gezellig gelegen

Uitburo

Bij het Uitbureau is altijd wat te beleven!

Ook zin in een uitje?

Word Vrijwilliger

Vrijwilligers zijn voor ons van onschatbare waarde. Zij helpen bijvoorbeeld in de winkel of op de dagbehandeling en assisteren bij maaltijden en activiteiten. Nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom. Belangstellenden kunnen ook contact opnemen met onze coördinator vrijwilligers, Yvonne Mosch, y.mosch@magentazorg.nl

Cliëntenraad De Haemstede

De cliëntenraad van De Haemstede bestaat uit familie of vertegenwoordigers van de bewoners. De raad komt eenmaal per zes weken samen. Zij praten over onderwerpen die direct of indirect verband houden met de zorg voor de bewoners in samenspraak met de verantwoordelijke managers. De raad kan gevraagd en ongevraagd adviseren over onderwerpen die de bewoners raken. Deze bevoegdheden zijn voortgekomen uit de WMCZ (Wet Medezeggenschap Cliënten Zorginstellingen) en zijn vastgelegd in een samenwerkingsovereenkomst met de directie. Vanuit deze cliëntenraad neemt een afvaardiging deel aan de centrale cliëntenraad van Magentazorg. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Henny Bas. Lees meer over cliëntenraden


Nieuws

Woonzorglocatie Oudtburgh wordt open instelling

Dinsdag 26 juni opent woonzorglocatie Oudtburgh haar afdelingsdeuren voor cliënten. De woonzorglocatie waarbij de afdelingen oorspronkelijk gesloten waren, is de afgelopen maanden verbouwd tot een open instelling. Cliënten kunnen zich na de verbouwing vrij door het pand bewegen. Ook de centrale hal heeft een ware metamorfose ondergaan.
Lees verder

Diner Dansant in Restaurant Zuyder Waert

Op 31 mei veranderde De Reek in Zuyder Waert voor heel even in ‘restaurant Zuyder Waert’. Daar vond namelijk een Diner Dansant (Restaurant in Huis) plaats voor cliënten en hun familieleden. Het is het eerste project dat gerealiseerd is in het kader van het ‘vernieuwd programma dagbesteding’ en leverde veel plezier en gezelligheid op bij cliënten én collega’s.
Lees verder

Vernieuwd Expertisecentrum Behandeling & Revalidatie voor Magentazorg

Magentazorg start met een compleet nieuw Expertisecentrum Behandeling & Revalidatie in Oudorp. Met het Expertisecentrum wil Magentazorg zich verder ontwikkelen op het gebied van revalidatie en behandeling en de zorg naar een hoger niveau tillen. De zorgorganisatie wil hiermee tegemoet komen aan de maatschappelijke vraag om de revalidatiezorg en behandeling van ouderen te verbeteren.
Lees verder

Agenda

PPEP cursussen (Patiënt en Partner Educatieprogramma)

07-09-2018

​In september 2018 verzorgen Gerard Poel (verpleegkundig specialist) en Meriam Wijnker (ergotherapeute) een PPEP-cursus. De data zijn vrijdag 7, 14, 21 en 28 september, 12, 19 en 26 oktober en 2 november. De tijden: 10:00 uur tot 11:30 uur. De locatie: revalidatie Alkmaar, Jupiterstraat 10, Oudorp 07-09-2018 van 10.00 - 11.30 uur revalidatie Alkmaar, Jupiterstraat 10, Oudorp
Lees verder

PPEP cursussen (Patiënt en Partner Educatieprogramma)

07-09-2018

In september 2018 verzorgen Gerard Poel (verpleegkundig specialist) en Meriam Wijnker (ergotherapeute) een PPEP-cursus. De data zijn vrijdag 7, 14, 21 en 28 september, 12, 19 en 26 oktober en 2 november. De tijden: 10:00 uur tot 11:30 uur. De locatie: revalidatie Alkmaar, Jupiterstraat 10, Oudorp 07-09-2018 van 10.00 - 11.30 uur revalidatie Alkmaar, Jupiterstraat 10, Oudorp
Lees verder

PPEP cursussen (Patiënt en Partner Educatieprogramma)

07-09-2018

In september 2018 verzorgen Gerard Poel (verpleegkundig specialist) en Meriam Wijnker (ergotherapeute) een PPEP-cursus. De data zijn vrijdag 7, 14, 21 en 28 september, 12, 19 en 26 oktober en 2 november. De tijden: 10:00 uur tot 11:30 uur. De locatie: revalidatie Alkmaar, Jupiterstraat 10, Oudorp
Lees verder

Activiteiten De Haemstede (dinsdag)

Activiteit
Tijd
Locatie

Klaverjassen
15.00-16.30 uur
't Heem
Onder het genot van een kopje koffie kunt u gezellig klaverjassen samen met vrijwilligers Nico en Loes. Wilt u meedoen, geef u dan op bij activiteitenbegeleidster Ria.

de gymclub
11.00-11.45 uur
't Heem
Activiteitenbegeleidster Ria zorgt voor gevarieerde oefeningen met muziek en materiaal. Uw spieren en gewrichten blijven zo goed in conditie.

Deel deze pagina:   Deel op Twitter Deel op LinkedIn Deel op Facebook Deel via e-mail Print