Bezoekregeling verpleeghuizen

  20-05-2020

  ​We willen alle familieleden en naasten bedanken voor het begrip voor het (goed) naleven van de coronamaatregelen, om het coronavirus uit onze huizen te weren. We begrijpen dat het niet altijd eenvoudig is geweest de afgelopen maanden. Op dit moment zijn al onze huizen coronavrij. Dit mooie resultaat hebben wij samen behaald en daar zijn wij heel blij mee.

  Overheidsbesluit
  Op 19 mei was de persconferentie over de versoepeling van de maatregelen. Het kabinet kondigde aan dat het in coronavrije verpleeghuizen vanaf 25 mei weer is toegestaan één vaste bezoeker per cliënt te ontvangen.

  Wij zijn opgelucht dat een vorm van bezoek weer tot de mogelijkheden behoort. Ook uit de enquête die onlangs telefonisch is uitgevoerd onder wettelijk vertegenwoordigers, blijkt dat het merendeel voor een versoepeling van het bezoekverbod is, mits dit veilig en verantwoord gebeurt. Toch blijven we voorzichtig; iedere bezoeker is een potentieel risico op besmetting. We stellen de veiligheid van onze cliënten en medewerkers voorop en dit kan alleen wanneer we dit samen doen.

  Wat betekent dit voor u als bezoeker?
  Het is belangrijk om zorgvuldig uit te zoeken hoe we stap-voor-stap weer bezoekers kunnen toelaten, zonder de veiligheid van onze cliënten en medewerkers in het geding te brengen. We zijn in gesprek met de cliëntenraad en ondernemingsraad over de voorzorgsmaatregelen per locatie en we nemen de uitslag van de enquête daarin mee. Een openstelling op 25 mei is nog niet mogelijk, doch we streven ernaar dit uiterlijk 15 juni te hebben gerealiseerd. De cliënten en hun wettelijk vertegenwoordigers worden zo spoedig mogelijk geïnformeerd over de exacte datum van openstellen en onder welke voorwaarden.
  Tot die tijd kunnen familieleden en naasten gebruik maken van de mogelijkheden die wij reeds
  eerder hebben ontwikkeld om dichterbij uw geliefde familielid te komen.

  Houd vol
  Wij beseffen ons dat wij u nogmaals om begrip en geduld vragen. Het duurt lang, en al die tijd zijn onze cliënten van hun geliefde familieleden en naasten gescheiden. Dat is voor ons ook steeds een groot dilemma, maar is vooralsnog noodzakelijk. Het einde lijkt echter in zicht, dus wij vragen u: houd vol. Maak de komende weken gebruik van al onze mogelijkheden om op een creatieve manier in contact te komen met uw familielid.

  Vragen
  Deze informatie is vandaag ook gedeeld met cliënten en hun wettelijk vertegenwoordigers van alle locaties middels een digitale brief. Heeft u vragen? Dan kunt u contact opnemen met het servicecentrum. Het servicecentrum is bereikbaar via (072) 575 31 30, maandag t/m vrijdag van 08:30 tot 17:00 uur.
  Houd vol, help elkaar en blijf gezond!


  terug naar het overzicht
  Deel deze pagina:   Deel op Twitter Deel op LinkedIn Deel op Facebook Deel via e-mail Print