Toppers in concert 2019

  19-06-2019

  Op vrijdag 31 mei was het zover: zorgmedewerkers Aafje en Christa bezochten samen met cliënt Marjan De Toppers in de Johan Cruijff ArenA! Christa vertelt ons meer over deze (vooral voor Marjan) bijzondere dag!

  "Marjan is een jonge vrouw die in woonzorglocatie Meander woont. Ze is een grote fan van Jan Smit. Al vorig jaar wilde cliënt Marjan heel graag met Aafje en mij naar De Toppers. Helaas lukte het ons toen niet om rolstoel- en begeleidersplaatsen te bemachtigen. Dit jaar bood de broer van Marjan aan om kaarten te regelen en zo gezegd, zo gedaan! De kaarten en de parkeerticket waren besteld. Toen konden wij ons gaan voorbereiden, want elk jaar is er een dresscode bij De Toppers. Dit jaar bestaan De Toppers 15 jaar en daarom had elk vak als dresscode een kleur van de Nederlandse vlag met een touch of gold. Voor ons was dat de kleur wit.
  De voorbereiding zelf was al een feest: we hebben alle drie witte kleding, een cowboy hoed met verlichting en een witte boa aangeschaft. De touch of gold hebben we gerealiseerd door middel van een bodyspray. Dit zorgde voor heel veel lol!

  Bijna zover…
  De week voor het feestje was Marjan al in spanning. Daarom heb ik een afstreepkalender gemaakt voor Marjan, zodat ze elke avond voor het slapen gaan weer een dag kon doorstrepen. Op die manier kon ze zien hoe lang het nog duurde voordat wij naar De Toppers zouden gaan.

  De dag van het concert
  Geheel in het wit gekleed kwamen Aafje en ik om 17:30 uur bij Meander aan om Marjan op te halen. De cliënten en collega’s reageerden erg enthousiast. Ook Marjan had er heel veel zin in. Daar gingen we dan! De transportrolstoel achterin de auto en op naar de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam! Marjan kan zelfstandig lopen, maar voor lange afstanden maakt zij gebruik van een rolstoel.
  De rit naar Amsterdam verliep zonder problemen. Eenmaal aangekomen bij de ingang van de Arena, konden wij gebruik maken van de lift. We moesten de tickets laten zien en werden naar boven begeleid. We belandden op de vierde verdieping, maar we konden onze plekken niet vinden. Op een gegeven moment hebben we twee stewards aangesproken en gevraagd welke kant wij op moesten. Een van de stewards bekeek onze kaarten. Hij vertelde dat we niet bij elkaar konden zitten omdat we verschillende kaarten hadden; één kaart was bestemd voor iemand in een rolstoel, de andere kaart voor de begeleider en de derde kaart was een gewoon ticket.

  Toen we dat hoorden, schrokken we wel even. We wilden natuurlijk het liefst bij elkaar zitten! Na wat gepuzzel hier en daar vertelde de steward dat hij zijn best ging doen. Na een paar minuten werden we naar de zevende verdieping gebracht en begeleidde de steward ons naar de plekken.
  Wat een uitzicht en wat een mensen! Iedereen was verkleed in het rood, wit of blauw. Fantastisch!

  Het was 21:00 uur en daar kwamen ze dan eindelijk: De Toppers! Op een wagen werden ze door de ArenA geleid naar het podium toe. Via beeldschermen konden wij alles volgen. Ook de tekst van de liedjes verscheen op het beeldscherm, zodat je uit volle borst kon meezingen. Tijdens het feest waren er verschillende gastoptredens en iedereen genoot met volle teugen.

  Rond 00:00 uur was het feest afgelopen. Vlak voor het einde gingen we weg om de grootste drukte voor te zijn. We werden via de lift weer naar beneden begeleid en zijn toen teruggelopen naar de auto. Doordat al het verkeer op één manier naar de snelweg werd geleid, was het erg druk op de weg. Eenmaal op de snelweg reed het verkeer aardig door. Rond 01:30 uur waren we weer terug op Meander. Marjan, Aafje en ik hebben toen nog even samen de nachtdienstmedewerkers nagepraat over deze geweldige avond.
  Rond 02:00 uur ging Marjan naar bed en zijn Aafje en ik ook naar huis gegaan. We hebben een ontzettend leuke avond gehad en we willen volgend jaar weer heen!”

  terug naar het overzicht
  Deel deze pagina:   Deel op Twitter Deel op LinkedIn Deel op Facebook Deel via e-mail Print