Leren leven met gevolgen Parkinson, hoe doe je dat?

  30-04-2019

  Een training voor patiënt en partner. Magentazorg start 8 oktober 2019 weer met een cursus om het welzijn van mensen met de ziekte van Parkinson te verhogen. Het zogeheten Patiënt Partner Educatie Programma (PPEP) leert deelnemers, patiënt en partner, beter om te gaan met de gevolgen van de ziekte van Parkinson.

  De cursus heeft als doel om de kwaliteit van leven van mensen met de ziekte van Parkinson te verbeteren. Ook de psychische en psychosociale gevolgen van mantelzorgers kunnen beter worden gemanaged. Het is gericht op dat wat de patiënt nog wel kan, ondanks de beperkingen. Er wordt gewerkt met aparte groepen voor patiënten en partners, waardoor patiënten of partners ook alleen kunnen meedoen. Het onderlinge contact met andere patiënten en partners wordt veelal als zeer waardevol beschouwd. Een cursist zegt: “Mijn man en ik hebben geleerd om meer en beter met elkaar te praten. Het praten met de deelnemers in de partnergroep heeft mij meer begrip gegeven voor de beperkingen die mijn man heeft door zijn chronische ziekte.”

  Cursusdata
  De PPEP-cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten van 1,5 uur. De cursus wordt gegeven bij revalidatie Alkmaar in Oudorp op dinsdagen van 15.00 uur tot 16.30 uur. De data zijn dinsdag 8 oktober, 15 oktober, 5 november, 12 november, 19 november, 26 november, 3 en 10 december.
  De kosten zijn € 150 per persoon, inclusief het werkboek. Een aantal zorgverzekeraars vergoedt (een deel van) de kosten van deelname aan deze cursus.

  Aanmelden
  Geïnteresseerd om deel te nemen? Aanmelden kan tot eind september bij de afdeling ergotherapie; te bereiken via 072 519 8136.

  Meer weten?
  Wilt u meer weten over de cursus? Mail uw vragen naar Gerard Poel via g.poel@magentazorg.nl of zijn collega Meriam Wijnker via m.wijnker@magentazorg.nl. Gerard is cursusleider voor mantelzorgers en Meriam is de cursusleider voor patiënten.

  terug naar het overzicht
  Deel deze pagina:   Deel op Twitter Deel op LinkedIn Deel op Facebook Deel via e-mail Print