Succesverhaal: een dagje Artis, onbetaalbaar!

  24-09-2018

  “Het is een cadeautje om hier te werken!”, gaf een van onze zorgcollega’s van locatie De Daalder aan. Al 30 jaar werkt ze voor Magentazorg (voorheen ook werkzaam in de locaties Oudtburgh en Lauwershof) en nog steeds zet ze zich elke dag in voor haar cliënten. In maart begon ze met het sparen van Dekamarkt zegels voor gratis Artis toegangskaarten. Niet voor haarzelf, maar voor de cliënten!

  De spaaractie
  “Ik spaar altijd alles zelf, al jaren. Zo geef ik vaak spaarkaarten weg aan gezinnen die minder te besteden hebben. Ook neem ik weleens een ketting mee van € 0,50 van de rommelmarkt voor een van de cliënten, omdat ik weet dat ze dat fantastisch vindt. Dit jaar dacht ik: wat zou het fijn zijn als we met alle bewoners gratis naar Artis kunnen! Eind maart ben ik begonnen met sparen. De zegels ontvang je alleen bij bepaalde producten en de actie duurt ongeveer twee maanden. Voor één kaart, wat gelijk staat aan één toegangsbewijs voor Artis, zijn 15 zegels nodig. Ook andere collega’s, vrienden, kennissen en familieleden van cliënten hielpen met sparen van de zegels. Ik heb heel veel mensen geappt en over de actie verteld. Mijn kapster heeft zelfs nog op Facebook een berichtje gepost en zelfs de plaatselijke slager wist ervan. We spaarden tot de actie stopte. Uiteindelijk hadden we 23 volle spaarkaarten! De bereidheid van alle medewerkers en vrijwilligers is groot. Bij de Daalder doen we erg ons best om alle activiteiten die we organiseren te laten slagen en om zoveel mogelijk mensen te laten genieten. Zo liep ik in de periode van de actie over de markt. Ik kwam de man tegen van een overleden cliënt en we raakten aan de praat. Na een tijdje gaf hij toe dat hij zich eenzaam voelde. Ik vertelde hem over de spaaractie en ik vroeg of hij mee ging naar Artis. Eerst wees hij mijn voorstel af. Ik gaf niet op en vertelde opnieuw dat hij welkom is om ons te vergezellen. Toen gaf hij toe!”

  Een dagje Artis
  “In totaal zijn we met 23 personen (inclusief chauffeurs, vrijwilligers, begeleiding en acht cliënten) om 09:15 uur vertrokken richting Artis. Het vervoer bestond uit één Magentabusje, twee personenauto’s en één personenbusje. Rond 10:30 uur kwamen we aan bij Artis en het was prachtig weer! We zijn eerst gezellig koffie gaan drinken en vervolgens het park gaan verkennen. Een oude buurjongen van De Daalder die zich regelmatig inzette voor de cliënten, leidde de groep door het park. Tussen de middag genoten we van een broodje, mede mogelijk gemaakt door de zoon van een van de cliënten! Hij vond de actie zo’n leuk initiatief dat hij € 100,- doneerde, zodat we hiervan konden eten en drinken. Om 14:30 uur verlieten we Artis. We hadden nog wat budget over, dus besloten we om nog wat milkshakes en ijskoffies te halen bij de McDonalds. Rond 16:15 uur waren we weer terug. De cliënten hebben een heerlijke dag gehad. Het was reuze gezellig en we hebben veel gelachen. Deze dag was onbetaalbaar!”

  De actie volgend jaar
  “Het kost veel tijd en energie. Als zo’n dag dan tot stand komt, is het geweldig! We merkten aan de bewoners dat ze opleefden. Helaas lukte het dit jaar niet om alle twintig bewoners mee te nemen. Ondanks alle hulp en moeite kwamen we een aantal kaarten tekort en was er een groot gebrek aan vervoer. Volgend jaar willen we het groter aanpakken; ons doel is om meer zegels te sparen en meer vervoersmiddelen te regelen, zodat we alle cliënten van De Daalder mee kunnen nemen. Spaar jij volgend jaar mee? Of wil je jouw auto of busje ter beschikking stellen om de cliënten een geweldige dag te bezorgen? Dat zouden we fantastisch vinden!”

  Hoewel wij ontzettend trots zijn, is de naam van onze collega in dit artikel niet genoemd aangezien zij anoniem wil blijven.


  terug naar het overzicht
  Deel deze pagina:   Deel op Twitter Deel op LinkedIn Deel op Facebook Deel via e-mail Print