Nieuws

Magentazorg doet mee aan Burendag 2018

20-09-2018

Zaterdag 22 september is het Burendag. De zorglocaties De Oude Trambaan, Oudtburgh en Nieuw Varne doen mee aan deze speciale dag door de buurt uit te nodigen voor koffie of thee. Magentazorg wil graag haar buurtbewoners beter leren kennen, en van de gelegenheid gebruik maken om meer te vertellen over de zorg, dementie en vrijwilligerswerk.

Lees verder

Woonzorglocatie De Haemstede start telefonisch spreekuur over Korsakov

27-08-2018

Woonzorglocatie De Haemstede, onderdeel van Magentazorg, start met een telefonisch spreekuur rondom het syndroom van Korsakov om vragen van geïnteresseerden te beantwoorden. Het telefonisch spreekuur vindt plaats van 11.00 tot 12.00 uur op iedere eerste vrijdag van de maand.

Lees verder

Informatieavonden voor cursus valpreventie in Oudorp

22-08-2018

Magentazorg start in september de cursus ‘In Balans’. Deze cursus is bedoeld voor actieve, zelfstandig wonende mensen vanaf 60 jaar. Mensen die nog van alles doen maar merken dat ze bij het opstappen op de fiets, het in bad stappen en het lopen buiten, wat wankeler worden. Om te voorkomen dat dit leidt tot een valincident is het wijs om op tijd te werken aan het verbeteren en onderhouden van de balans. Want ook als we ouder worden, willen we zo actief en zelfstandig mogelijk blijven.

Lees verder

Succesverhaal

20-08-2018

“Het is een maandagochtend in juli en na een vrij weekend mag ik weer een ochtend werken in de thuiszorg. Het is stralend weer en ik besluit op de fiets te gaan. Genietend van mooi Langedijk fiets ik van de ene naar de andere cliënt. Tegen 11:00 uur fiets ik langs de BroekerVeiling naar de volgende cliënt. Ik bel aan en ik zie dat de cliënt mijn gezicht herkent. Mijn naam kent ze niet. Ik word uitgenodigd om binnen te komen en ze vraagt of ik zin heb in koffie. “Lekker!”, antwoord ik. De cliënt loopt naar de keuken, draait zich halverwege ineens om en kijkt me aan. “Je drinkt je koffie zwart hè, zonder melk en suiker?“ Na mijn bevestiging verschijnt er een glimlach op haar gezicht. Ze loopt verder naar de keuken en schenkt de koffie in.

Lees verder

Bouw duurzame woonzorglocatie Magentazorg start

14-08-2018

Op 18 december 2017 start de bouw van een nieuwe woonzorglocatie: nieuwbouw Oudorp. Magentazorg krijgt in Oudorp de unieke kans om duurzame nieuwbouw te realiseren, gericht op de toekomst en inspelend op de veranderende behoefte van toekomstige cliënten. Er komen 48 zelfstandige appartementen verdeeld over 2 woonlagen.

Lees verder

Woonzorglocatie Oudtburgh wordt open instelling

02-07-2018

Dinsdag 26 juni opent woonzorglocatie Oudtburgh haar afdelingsdeuren voor cliënten. De woonzorglocatie waarbij de afdelingen oorspronkelijk gesloten waren, is de afgelopen maanden verbouwd tot een open instelling. Cliënten kunnen zich na de verbouwing vrij door het pand bewegen. Ook de centrale hal heeft een ware metamorfose ondergaan.

Lees verder

Deel deze pagina:   Deel op Twitter Deel op LinkedIn Deel op Facebook Deel via e-mail Print