Nieuws

`]]

Succesvolle start van carrière in de ouderenzorg met Welslagen

08-05-2019

Zomerschool als voortraject voor zorgopleiding Voor wie wel wil werken of doorgroeien, maar hierin beperkt wordt door ontbrekende vooropleiding, kennis of vaardigheden, zijn er nauwelijks mogelijkheden om verder te komen. De Zorgcirkel en Magentazorg willen die kansen keren met het project WelSlagen. Een zomerprogramma waarin 11 deelnemers zich de komende 4 maanden zo ontwikkelen dat ze in september deel kunnen nemen aan de werken/lerenopleiding Verzorgende niveau 3. Met focus op de thuiszorg omdat binnen die sector volop mooie carrièrekansen zijn.

Lees verder

Hoe voorkom je een beroerte?

06-05-2019

Magentazorg doet mee aan de landelijke Dag van de Beroerte. Een beroerte (CVA) is een hersenbloeding of herseninfarct waar in Nederland meer dan 100 mensen per dag door getroffen worden. Het is één van de meest levensbedreigende aandoeningen met circa 10.000 doden per jaar. In vergelijking met verkeersslachtoffers: in het verkeer vallen circa 700 doden per jaar.

Lees verder

Leren leven met gevolgen Parkinson, hoe doe je dat?

30-04-2019

Een training voor patiënt en partner. Magentazorg start 8 oktober 2019 weer met een cursus om het welzijn van mensen met de ziekte van Parkinson te verhogen. Het zogeheten Patiënt Partner Educatie Programma (PPEP) leert deelnemers, patiënt en partner, beter om te gaan met de gevolgen van de ziekte van Parkinson.

Lees verder

Cradle brengt bewoners, zorgverleners en familie dichterbij elkaar

23-04-2019

Magentazorg introduceert een interactief zorginstrument speciaal voor bewoners met dementie. Door middel van persoonlijke aandacht en lichamelijke aanraking creëert de CRDL (Cradle) een gelijkwaardige vorm van interactie tussen bewoners en hun naasten.

Lees verder

Zaterdag 6 april open dag Oudorperzand

03-04-2019

Oudorperzand is een nieuwe woonzorglocatie van Magentazorg. We openen eenmalig onze deuren. Komt u ook een kijkje nemen op zaterdag 6 april van 11.00 tot 14.00 uur? Oudorperzand bevindt zich aan Jupiterstraat 2 – 4 in Oudorp.

Lees verder

Wonen in De Molenhoeve: cliënten aan het woord

11-03-2019

“Leven zoals thuis”, dat staat centraal bij De Molenhoeve. Net zoals de individuele behoefte en wensen van de cliënt. Maar wat vinden de huidige cliënten van wonen in De Molenhoeve? Zijn ze tevreden? We spraken met een aantal cliënten.

Lees verder

Deel deze pagina:   Deel op Twitter Deel op LinkedIn Deel op Facebook Deel via e-mail Print