Nieuws

`]]
 

Weer op bezoek in het verpleeghuis? Dat doen we veilig.

27-05-2020

Goed nieuws! De bezoekregeling voor verpleeghuizen en zorginstellingen wordt gelukkig versoepeld. Zodra het mogelijk is, mag elk huis één vaste bezoeker per bewoner ontvangen. U kon al contact houden via nieuwe oplossingen zoals beeldbellen, babbelhuisjes etc. Maar hoe fijn is het, als u straks ook uw naaste weer mag bezoeken? Natuurlijk wilt u, net als wij, dat dit veilig en verantwoord gebeurt. Daar werken we hard aan. Dat doen we samen én stap-voor-stap.

Lees verder

Hoe pakt Magentazorg de versoepeling aan omtrent de bezoekregeling?

22-05-2020

Afgelopen dinsdag, 19 mei, was de persconferentie over de versoepeling van de maatregelen. Het kabinet kondigde aan dat het in coronavrije verpleeghuizen vanaf 25 mei weer is toegestaan één vaste bezoeker per cliënt te ontvangen. Alle zorgorganisaties hebben tot uiterlijk 15 juni de tijd om voor elke bewoner de versoepeling door te voeren in de praktijk. Hieraan zijn wel allerlei voorwaarden verbonden, zoals opgesteld door het RIVM en Actiz.

Lees verder

 

Bezoekregeling verpleeghuizen

20-05-2020

​We willen alle familieleden en naasten bedanken voor het begrip voor het (goed) naleven van de coronamaatregelen, om het coronavirus uit onze huizen te weren. We begrijpen dat het niet altijd eenvoudig is geweest de afgelopen maanden. Op dit moment zijn al onze huizen coronavrij. Dit mooie resultaat hebben wij samen behaald en daar zijn wij heel blij mee.

Lees verder

Etos zet zorgmedewerkers in het zonnetje

11-05-2020

​De zorgmedewerkers van de locatie De Haemstede zijn in het zonnetje gezet. Afgelopen vrijdag overhandigde het personeel van de Etos in Bergen maar liefst 50 goodiebags aan de zorgmedewerkers.

Lees verder

Creatieve manieren om elkaar te kunnen zien

08-05-2020

Door het sluiten van de verpleeghuizen was ineens het contact tussen cliënten en hun naasten niet meer mogelijk. De afgelopen weken is alle creativiteit aangeboord om dit contact zo goed mogelijk in stand te houden. Er mag veel niet, maar we zijn ook in staat om binnen die grenzen, heel veel wél te doen. Daar is heel hard aan gewerkt door iedereen. We zijn daar erg trots op!

Lees verder

Hartverwarmende actie in Langedijk

05-05-2020

Thuiszorgteams van Magentazorg (Actiezorg aan huis) in Langedijk hebben al hun cliënten verrast met bossen tulpen, tekeningen en knutselwerkjes om ze een hart onder de riem te steken in deze moeilijke tijd. De handwerkjes zijn gemaakt door de kinderen uit de gemeente Langedijk en de tulpen werden gedoneerd door Wijngaard De Koen en Kwekerij Niels Jonker. Wat een hartverwarmende topactie!​

Lees verder

Deel deze pagina:   Deel op Twitter Deel op LinkedIn Deel op Facebook Deel via e-mail Print