Zorg en welzijn

 • Het geeft veel voldoening iets voor een ander te betekenen. Wilt u ook vrijwilliger worden?

  meer informatie
 • Wij bepalen zelf wat we willen eten. Het geeft me een goed gevoel dat ik zelf kan helpen hierbij.

 • Een onsje welzijn scheelt een kilo zorg. En mag het een onsje meer zijn?

Zorg

Als u ouder wordt en alles wat minder makkelijk gaat, wilt u toch zoveel mogelijk uw eigen leven blijven leiden. Lukt dat niet meer zelfstandig, dan bieden wij u een warm thuis in een vertrouwde omgeving. Magentazorg biedt u een thuis waar u zichzelf kunt zijn en waar ú de regie heeft. Wij stimuleren u in wat u zelf nog kunt. En waar het nodig is, zijn onze medewerkers er om u te helpen. En natuurlijk kunnen uw familie en vrienden hier een grote rol in spelen.

Behandeling

Juist bij het ouder worden, ervaart u wellicht beperkingen, klachten en/of aandoeningen. Wij zijn gespecialiseerd in de behandeling hiervan. Ons team van behandelaars heeft de krachten gebundeld. Alles is erop gericht dat u zo zelfstandig mogelijk kunt blijven functioneren met behoudt van uw regie. In alle woonzorglocaties is behandeling mogelijk. Denk hierbij onder andere aan fysiotherapie, ergotherapie, logopedie.

Dagbesteding: activiteiten en sociaal contact voor plezieriger leven

Een actief leven met sociale contacten draagt bij aan een plezieriger leven. Samen koffie drinken, bewegen, tuinieren: samen is leuker dan alleen. Daarbij geeft het structuur aan de dag en bevordert het uw zelfstandigheid.

Actiezorg biedt verschillende vormen van dagbesteding op verschillende locaties. De activiteiten zijn gevarieerd en afgestemd op uw achtergrond en interesse. Er is speciale aandacht voor bevordering van uw zelfredzaamheid en het behouden of verbeteren van aanwezige vaardigheden.

Download de folder

 • Dagbesteding senioren
 • Dagbesteding voor mensen met een lichamelijke beperking (somatiek)
 • Dagbesteding voor mensen met dementie (psychogeriatrie)
 • Openingstijden/aanmelden
 • Kosten en vervoer

Zelfstandig wonende senioren bieden wij dagbesteding die bijdraagt aan het behoud van de zelfredzaamheid en een actiever leven. De dagbesteding is vooral bedoeld voor senioren die het moeilijk vinden invulling te geven aan hun dag of dreigen te vereenzamen. Met zinvolle activiteiten bevorderen we sociaal contact en wordt lichamelijke en/of geestelijke achteruitgang verminderd of voorkomen, waardoor u langer zelfstandig kunt blijven wonen. Ook wordt hiermee de mantelzorger ontlast.

Activiteiten
Naast enkele vaste activiteiten, zoals samen koffie drinken en eten, vormen uw wensen en behoeften de leidraad voor verdere invulling van de dag.

Locatie
• Buiten Zorg (Dokter Wilminkstraat 143, 1722 XR Noord-Scharwoude)

Somatische dagbesteding is bestemd voor zelfstandig wonende senioren die werken aan verbetering of herstel van hun lichamelijke functies. Bijvoorbeeld als gevolg van een chronische ziekte als MS, CVA (beroerte), Parkinson of na een ingrijpende operatie. Doel ervan is de zelfredzaamheid en zelfstandigheid te verbeteren/handhaven, waardoor u langer zelfstandig kunt wonen.

Activiteiten
We bieden verschillende activiteiten, zowel individueel als in groepsverband. Bijvoorbeeld koken, schilderen, biljarten, geheugentraining of een bewegingsactiviteit. Ook kunt u gebruikmaken van diensten van Behandelzorg, zoals fysio- en ergotherapie en logopedie.

Locatie
• Lauwershof (Jupiterstraat 10, 1829 CA Oudorp, Alkmaar)
• Oudtburgh (Molenweidtje 1, 1862 BC Bergen)

Psychogeriatrische dagbesteding is bedoeld voor mensen die zelfstandig wonen en te maken krijgen met geheugenproblemen/dementie. De dagbesteding stelt u in staat langer zelfstandig te blijven wonen, terwijl de mantelzorger wordt ontzien.

Activiteiten
We bieden structuur in de dag, geven passende activiteiten en persoonlijke aandacht. Samen zoeken we naar herkenning in activiteiten, waardoor u zich veiliger en prettiger voelt. De activiteiten - individueel of in groepsverband - zijn erop gericht u zo zelfstandig mogelijk te houden en te voorkomen dat u bepaalde vaardigheden verliest. Denk aan geheugentraining, koken, biljarten, muziek luisteren of een bewegingsactiviteit. Ook kunt u gebruikmaken van diensten van Behandelzorg, zoals fysio- en ergotherapie en logopedie.

Locaties:
-Zuideinde (verpleeghuis Zuyder Waert, Titanialaan 15, 1702 AZ Heerhugowaard)
-Villa Zuyderhof (Ter Braaklaan 44, 1703 SJ Heerhugowaard)
-Buiten Waert (Sportlaan 5, 1722 XG Zuid Scharwoude)

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 15.30/16.00 uur. Op sommige locaties ook op zaterdag en feestdagen.

Aanmelden
Aanmelden kan via uw huisarts en/of de casemanager van Geriant. Ook kunt u zichzelf aanmelden, mits u een indicatie heeft van het CIZ.

De dagbesteding wordt gefinancierd vanuit uw gemeente (Wmo). Er geldt een inkomensafhankelijke eigen bijdrage, die u betaalt via het Centraal Administratiekantoor(CAK). Neemt u contact met ons op over de mogelijkheden voor vervoer en de kosten hiervan. Dit kan per persoon verschillen.

Specialistische zorg

Magentazorg heeft meerdere specialismen in huis. Waaronder de zorg en ondersteuning voor:

 • ouderen met dementie
 • jongdementerenden
 • mensen met het syndroom van Korsakov

Welzijn

Uw welzijn staat voorop bij Magentazorg. Wanneer u komt wonen in een van de woonzorgcentra zullen we u vooral vragen hoe u graag wilt wonen. Wat is voor u belangrijk, wat zijn uw interesses, wat zijn uw behoeften? Natuurlijk is ook de zorg belangrijk, maar uw welzijn komt op de eerste plaats. Wij, de medewerkers van Magentazorg, zijn ten slotte te gast in uw huis en passen ons aan u aan. De maatschappelijk werker maakt hier samen met u afspraken over in het 'Leefplan'. Regelmatig worden deze afspraken met u, en eventuele familieleden, geëvalueerd.

Deel deze pagina:   Deel op Twitter Deel op LinkedIn Deel op Facebook Deel via e-mail Print