Diner Dansant in Restaurant Zuyder Waert

  13-06-2018

  Op 31 mei veranderde De Reek in Zuyder Waert voor heel even in ‘restaurant Zuyder Waert’. Daar vond namelijk een Diner Dansant (Restaurant in Huis) plaats voor cliënten en hun familieleden. Het is het eerste project dat gerealiseerd is in het kader van het ‘vernieuwd programma dagbesteding’ en leverde veel plezier en gezelligheid op bij cliënten én collega’s.

  De hele donderdagmiddag zijn Joke Rispens en haar team bezig geweest met de transformatie van De Reek naar een heus “Restaurant Zuyder Waert”. Tafels en stoelen werden verplaatst en voorzien van een tafelnummer. Tafelkleden kwamen tevoorschijn evenals een bloemetje en kaarsjes (op batterijen). Het bestek krijgt zijn plaats op een mooie servet. Tegen half zes kwamen de 50 gasten – cliënten en hun familieleden – binnen, waarna Arthur Boumann even na half zes het eerste Diner Dansant met een korte speech opent.

  3-gangen menu
  De gasten werden voorzien van een heerlijk 3-gangen menu. Kok/cateraar Ruud Kuhnen (van www.lekker-enzo.nl) is aanwezig om het – thuis bereide – lekkers uit te serveren. En terwijl Ruud bezig was met de voorbereidingen, zorgden twee stagiaires Facilitaire Dienstverlening ervoor dat de gasten waren voorzien van drankjes. Op het menu staat als voorgerecht een romige bospaddenstoelensoep of mosterdsoep met spekjes. Nadat de soep genuttigd is, waagden enkele gasten zich aan een dansje op de klanken van de pianomuziek van onze huispianist. Terwijl de overige gasten van de dansparen genoten, waren Joke en haar team als een geoliede machine de tafels weer in gereedheid aan het brengen voor de volgende gang. Bij het hoofgerecht hadden de restaurantgasten de keuze uit of varkenshaas gevuld met salie en brie, of huisgerookte zalm met witte wijnsaus, of vegetarische flens gevuld met
  diverse kerriegroenten en gegratineerd met brie. Als bijgerechten werden per tafel een aardappeltaartje, gebakken krieltjes, sperziebonenrolletjes en/of een salade uitgeserveerd.

  Tussen de tweede en de derde gang nam gastvrouw Coby de microfoon ter hand om samen met onze huispianist een aantal mooie liederen ten gehore te brengen. Voor de laatste gang moesten de gasten – voor zover zij dat konden – zelf in de benen om lopend langs het dessert-buffet zelf een Grand Dessert samen te stellen. Het was toen inmiddels acht uur. Sommige gasten namen nog een laatste drankje, anderen vertrokken na het nuttigen van het dessert (en het afrekenen) weer naar hun eigen woning. Als de laatste gast vertrokken is, rest voor Joke en haar team nog het opruimen, afwassen, weer in de ‘oude staat’ herstellen van De Reek en … vooral ook terugkijken op een geslaagde avond en genieten van het – voor herhaling vatbare – succes van dit eerste Diner Dansant.

  Vernieuwd Programma Dagbesteding
  Het Diner Dansant (Restaurant in Huis) is het eerste project dat gerealiseerd is in het kader van het programma “Vernieuwd Programma Dagbesteding”. Magentazorg is hiermee gestart om de dagbesteding voor cliënten en bewoners nieuwe vorm, inhoud en elan te geven. Een externe tijdelijke projectleider heeft de opdracht gekregen om een nieuw dagbestedings-programma te ontwikkelen rondom vijf pijlers: Cultuur, Bewegen, Hobby, Horeca en Zingeving/spiritualiteit. Uit het programma zijn verschillende projecten/activiteiten/evenementen ontstaan:
  - Heel Magenta bakt in Buiten Zorg
  - Klus- en Knutselcafé in Zuyder Waert
  - Magenta in Beweging in Nieuw Varne en Zuyder Waert
  - Mannensoos in Hoog Duinen
  - Museum Kranenburgh in Oudtburgh
  - Peuterspeelzaal op de woning in Zuyder Waert
  - Pop-up museum met workshops in Zuyder Waert
  - Wellness-middag in Zuyder Waert

  In het najaar van 2018 zullen deze andere projecten volgen en hun realisatie krijgen. Vanwege het grote succes van het Diner dansant, krijgt het project een vervolg door periodiek in
  Zuyder Waert een vergelijkbaar restaurant te organiseren en eventueel ook in andere variaties en op andere locaties.

  terug naar het overzicht
  Deel deze pagina:   Deel op Twitter Deel op LinkedIn Deel op Facebook Deel via e-mail Print