Terugblik op de rollatorloop 2016

  30-09-2016

  Een rollatorloop, hoe leuk is dat! Afgelopen maandag werd deze voor de 2e keer georganiseerd door sportservice Atletiekvereniging Hera samen met De Pieter Raat Stichting en het Trinitas college locatie Johannes Bosco.

  Ook Zuyder Waert deed met een aantal bewoners mee. “Het was wel even zoeken naar geschikte deelnemers, omdat dit wel wat van de bewoner vraagt”, licht activiteitenbegeleider Gerlinde Kostelijk toe. “In de woonzorglocatie lopen de mensen ook veel, maar het lopen buiten is veel risicovoller, omdat het op straat lopen veel stroever is. We hebben daarom ook eerst geoefend!”. Zuyder Waert ging met 5 personen de sportieve uitdaging aan. “Twee bewoners zijn nog met de duofiets langsgekomen om ons aan te moedigen. Dat verhoogde de sfeer zeker."

  Het weer was prachtig, mooier kon bijna niet! Het was geen wedstrijd. Iedereen deed wat hij of zij kon. Of dat nou 1 ronde van 400 meter was, of de maximale 5 rondes van in totaal 2 kilometer. Vol trots kreeg iedere deelnemer een medaille ter herinnering van de prestatie. “Het heeft hier en daar wat stijve spieren opgeleverd, maar dat mag de pret niet drukken. Wij zeggen, volgend jaar weer!”.

  terug naar het overzicht
  Deel deze pagina:   Deel op Twitter Deel op LinkedIn Deel op Facebook Deel via e-mail Print