Cliënten Oudtburgh exposeren schilderijen tijdens Kunst10daagse

  09-10-2018

  De cliënten van Oudtburgh exposeren tijdens de Kunst10daagse hun schilderijen aan het publiek. De expositie is van zaterdag 20 t/m zondag 28 oktober dagelijks te bezoeken van 11:00 tot 17:00 uur bij Stalkunst aan de Voert 9 in Bergen. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom.


  In Oudtburgh biedt Magentazorg intensieve zorg bij lichamelijke beperkingen en zorg voor ouderen met dementie. Binnen Oudtburgh is een schilderclub opgericht, waar een aantal cliënten schildert met veel overtuiging en plezier. “Voor de cliënten is meedoen aan de Kunst10Daagse een mooie uitdaging en een grote eer”, aldus Yvonne, medewerkster van Oudtburgh. “Als organisatie willen we laten zien dat je op een volwaardige manier aan kunst plezier kan beleven, ook als je niet meer zelfstandig functioneert. De kunst van de cliënten delen we graag met andere kunstliefhebbers“, vertelt Angela, medewerkster van Oudtburgh.

  Stalkunst in Bergen
  Gerard Groot, kunstenaar uit Bergen en vrijwilliger bij de schilderclub van Oudtburgh, stelt de helft van zijn expositieruimte beschikbaar; Stalkunst in Bergen is een prachtige locatie waar niet alleen de cliënten van Oudtburgh exposeren, maar ook een groep andere kunstenaars.

  Kunst10daagse
  De Kunst10daagse is een evenement waarbij 260 kunstenaars exposeren op ongeveer 160 verschillende locaties in het lommerrijke kunstenaarsdorp Bergen en in het stranddorp Bergen aan Zee in Noord-Holland. Traditioneel vindt dit culturele herfstfestival plaats in de herfstvakantie. De Kunst10daagse is breed geprogrammeerd met een artistiek en toegankelijk palet van schilderkunst, beeldhouwwerk, installaties, fotografie, etsen en keramiek. Daarnaast staan er op diverse locaties in Bergen en Bergen aan Zee muziek- en toneelvoorstellingen op het programma.

  Over Magentazorg
  Magentazorg is een zorgorganisatie in de driehoek Bergen-Heerhugowaard-Alkmaar. Wij bieden voornamelijk zorg en ondersteuning aan ouderen en zijn gespecialiseerd zorg voor mensen met dementie. Uitgangspunt is de persoonlijke levenssituatie van de cliënt. Kijk voor meer informatie op www.magentazorg.nl

  terug naar het overzicht
  Deel deze pagina:   Deel op Twitter Deel op LinkedIn Deel op Facebook Deel via e-mail Print