Oudorperzand

Op 18 december is de bouw van nieuwbouw Oudorp gestart. Deze nieuwe woonzorglocatie van Magentazorg heeft de naam ‘Oudorperzand’ gekregen. Deze naam verwijst naar de plek waar het is gebouwd: op een oude zandduin. Het is door de eeuwen heen één van de weinige plekken die altijd droog heeft gestaan.

De nieuwbouw telt 48 appartementen verdeeld over twee woonlagen. De eerste bewoners kunnen er begin 2019 wonen. Nieuwbouw Oudorp is ontworpen voor mensen met dementie, maar ook geschikt voor andere doelgroepen zoals mensen met een lichamelijke beperking of revalidanten. Naar verwachting wordt het gebouw eind 2018 opgeleverd en kunnen de eerste bewoners er begin 2019 wonen.

Kenmerken nieuwbouw
De 48 appartementen bevatten een woonkamer met keuken, een aparte slaapkamer, een badkamer en een bergkast. Alle benedenwoningen hebben een eigen plek buiten en voor de bovenwoningen komt een groot gezamenlijk terras. De nieuwbouw biedt verschillende ontmoetingsplekken, zodat het ook fijn vertoeven is buiten het appartement.

De behoefte van de cliënt centraal
De ouderenzorg verandert door de vergrijzing in Nederland. Mensen willen langer zelfstandig kunnen wonen en de regie over hun eigen leven behouden. In nieuwbouw Oudorp kunnen cliënten zelfstandig wonen in een veilige en comfortabele omgeving, en met zorg en dienstverlening binnen handbereik voor wanneer dat nodig is. De behoefte van de cliënt staat centraal.

Duurzame nieuwbouw
Magentazorg wil duurzaam en toekomstbestendig bouwen. Voor zorgbouw gelden minder strenge eisen op het gebied van duurzaamheid dan voor woningbouw, maar voor nieuwbouw Oudorp zijn deze woningbouweisen ook aangehouden. Op het dak komen zonnepanelen en er wordt voorkomen
dat schoon regenwater naar de rioolzuiveringsinstallatie gaat.

Bouwplanning op hoofdlijnen

Q1 2017 Q2 2017 Q3 2017 Q4 2017 Q1 2018 Q2 2018 Q3 2018 Q4 2018
Definitief ontwerp
Omgevingsvergunning
Prijs- en contractvorming
Bouwrijp maken
Bouw
Voorbereiding ingebruiknameFotoalbum

Hele pand
buitenzijde
buitenzijde
buitenaanzicht
buitenaanzicht
Indeling van het gebouw
Balkon op de zuidzijde
Overdekte gang tussen de twee vleugels.
Dwarsdoorsnede
Indeling appartement
Indeling appartement 2
Indeling appartement 3
Bovenaanzicht getekend
Ligging van de nieuwbouw t.o.v. Lauwershof.

Nieuws

Bouwplannen zijn bekend voor nieuwbouw Lauwershof

Deze week zijn de nieuwbouwplannen voor woonzorglocatie Lauwershof bekend gemaakt aan alle betrokkenen. Magentazorg wil 48 appartementen bouwen naast de huidige woonzorglocatie, verdeeld over 2 woonlagen.
Lees verder

Agenda


Er zijn geen activiteiten
Deel deze pagina:   Deel op Twitter Deel op LinkedIn Deel op Facebook Deel via e-mail Print