Of stuur een Turn on Javascript!
(072) 575 31 30 Turn on Javascript!

Nieuwbouw Oudorp

Magentazorg heeft nieuwbouwplannen in Oudorp en wil 48 appartementen bouwen naast de huidige woonzorglocatie Lauwershof, verdeeld over 2 woonlagen. Het is de verwachting dat de bouw medio oktober 2017 start en het gebouw eind 2018 wordt opgeleverd. De eerste bewoners kunnen er dan begin 2019 in wonen.

De nieuwbouw is bedoeld voor mensen met dementie. Het gebouw zelf is geschikt voor meerdere doelgroepen, zoals mensen met een lichamelijke beperking of voor revalidanten. De naam van het gebouw is nog niet bekend.

Kenmerken nieuwbouw
Alle bewoners krijgen de beschikking over een eigen appartement, bestaande uit een woonkamer/keuken, een aparte slaapkamer, een sanitaire ruimte en een bergkast. De appartementen zijn ongeveer 45 m² groot. In het appartement is ruimte gereserveerd voor een wasmachine en een droger. De woningen zijn bereikbaar vanuit een overdekte gang. Naast de appartementen zijn er vier ontmoetingsruimtes gepland. In twee van deze ruimtes kan tevens gemeenschappelijk gekookt worden.

Visie nieuwbouw
Er wordt gebouwd volgens de visie dat bewoners zoveel mogelijk regie blijven houden op hun eigen leven. Arthur Boumann, locatiemanager Lauwershof: ‘We kijken wat mensen zelf nog kunnen en willen. En wat mensen belangrijk vinden bij het wonen. Het idee dat iedereen altijd met elkaar wil eten is bijvoorbeeld achterhaald.’ Wim-Jan Dijk, architect bij Heldoorn Ruedisulj Architecten die het gebouw heeft ontworpen: ‘In de nieuwbouw gaan er veel vierkante meters naar eigen woonruimte voor bewoners zodat zij hun eigen spullen kunnen meenemen als zij komen wonen en zich zo meer thuis voelen. Nu is het omgekeerde het geval, en gaat er relatief veel ruimte naar gemeenschappelijke voorzieningen.’

Op de hoogte blijven
Geïnteresseerden die op de hoogte gehouden willen worden over de nieuwbouw kunnen een mail sturen naar Turn on Javascript!. Zij worden dan via de mail op de hoogte gehouden van ontwikkelingen.

Meer weten over vergunningen
Als u meer wilt weten over het bestemmingsplan of de omgevingsvergunning die volgt in 2017 kunt u het beste contact opnemen met de Gemeente. De Gemeente maakt bekend wanneer de omgevingsvergunning ter inzage ligt. Het is mogelijk om u aan te melden bij de website www.officielebekendmakingen.nl. De zoekdienst van Officiële bekendmakingen beschikt over een attenderingsfunctie. Met deze functie kunt u een zoekvraag laten registreren. U wordt vervolgens via een e-mailtje op de hoogte gesteld als er nieuwe publicaties verschijnen die aan de eerder opgegeven zoekterm(en) voldoen, zoals bijvoorbeeld vergunningen bij u in de buurt.

Begeleidingscommissie omwonenden
De leden van de begeleidingscommissie (vanuit de buurt) worden benaderd met de vraag of zij weer zitting willen nemen in een begeleidingscommissie. Indien er voldoende animo is, wordt de begeleidingscommissie weer geactiveerd.

Bouwplanning op hoofdlijnen

Q1 2017 Q2 2017 Q3 2017 Q4 2017 Q1 2018 Q2 2018 Q3 2018 Q4 2018
Definitief ontwerp
Omgevingsvergunning
Prijs- en contractvorming
Bouwrijp maken
Bouw
Voorbereiding ingebruikname


Woonzorglocatie Lauwershof
Het gebouw Lauwershof is behoorlijk verouderd en wordt door veel mensen niet aantrekkelijk gevonden. Een deel van de bewoners ziet het nu als tijdelijke plek om te wonen voor zij naar
de woonzorglocatie van hun voorkeur verhuizen. Daarnaast wordt het steeds moeilijker om aan alle kwaliteitseisen voor langdurig wonen te voldoen. Het duurt nog ruim 2 jaar voor de nieuwbouw bewoond kan worden. Magentazorg gaat daarom in gesprek met de cliëntenraad en de huidige bewoners van Lauwershof over alternatieve huisvesting. Het is nog niet bekend wat er met het huidige pand gaat gebeuren in de toekomst.


Fotoalbum

buitenaanzicht
buitenaanzicht
Hele pand
Indeling van het gebouw
Balkon op de zuidzijde
Overdekte gang tussen de twee vleugels.
Dwarsdoorsnede
Indeling appartement
Indeling appartement 2
Indeling appartement 3
Bovenaanzicht getekend
Ligging van de nieuwbouw t.o.v. Lauwershof.

Nieuws

Bouwplannen zijn bekend voor nieuwbouw Lauwershof

Deze week zijn de nieuwbouwplannen voor woonzorglocatie Lauwershof bekend gemaakt aan alle betrokkenen. Magentazorg wil 48 appartementen bouwen naast de huidige woonzorglocatie, verdeeld over 2 woonlagen.
Lees verder

Agenda


Er zijn geen activiteiten
Deel deze pagina:   Deel op Twitter Deel op LinkedIn Deel op Facebook Turn on Javascript! Print