Hoog Duinen

Midden in het prachtige Schoorl ligt woonzorglocatie Hoog Duinen. Met het bos en de duinen om de hoek woont u hier midden in de natuur. U kunt hier wonen als u zorg nodig heeft bij lichamelijke beperkingen en ook met een vorm van dementie. U beschikt over een eigen studio met een gecombineerd woon-slaapgedeelte, voorzien van een keukenblok en een ruime badkamer. Het restaurant biedt een gezellige ontmoetingsplek. Ook kunt u hier dagelijks genieten van de warme maaltijd. Bijzonder is dat u hier a la carte kunt eten.

Om het gebouw zijn wandelpaden naar het bosprieel met terras. Het terras ligt heerlijk beschut door de natuurwal. Her en der staan bankjes. Tevens is er een ‘beweegpad’ met beweegapparaten voor ouderen. Hoog Duinen biedt dagelijks een gevarieerd aanbod aan dagbestedings activiteiten. We luisteren hierbij zoveel mogelijk naar uw wensen.

Kenmerken

  • Landelijke omgeving
  • 54 eenpersoonsappartementen (27 m2)
  • 2 tweepersoonsappartementen (48 m2)
  • 1 eenpersoonsappartement voor kortdurende verblijf
  • Wifi voor draadloos internet

Bereikbaarheid:

De locatie beschikt over een fietsenstalling waar u uw fiets kunt plaatsen. Hoog Duinen is daarnaast goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Direct bij de locatie stopt de bus. Op www.9292.nl vindt u actuele reisinformatie over de bereikbaarheid met het openbaar vervoer. Komt u toch met de auto? In de directe nabijheid kunt u gratis parkeren.


Maak een afspraak

Wonen in Hoog Duinen

  • Specialist in dementiezorg
  • Gezellig wonen
  • Activiteiten
  • Familie en vrienden helpen mee
  • Verdere locatieinformatie

Specialist in dementiezorg

U kunt in Hoog Duinen komen wonen als u niet meer zelfstandig thuis kunt wonen door lichamelijke problemen of een vorm van dementie. Magentazorg is specialist in dementiezorg. Al vele jaren ondersteunen we mensen met dementie en hun naasten. Het Duinhof is een open afdeling in Hoog Duinen. Het heeft een grote huiskamer waar mensen met dementie begeleiding en ondersteuning krijgen bij allerlei dagbestedingsactiviteiten. Het is niet makkelijk om de stap te maken van thuis naar een woonzorgcentrum. Toch zien we dat vrijwel alle nieuwe bewoners snel wennen en gelukkig zijn. Voor familie en vrienden een geruststelling. Onze maatschappelijk werkers vertellen u hier graag meer over.

meer over dementiezorg

Dichtbij de duinen

Doordat Hoog Duinen praktisch tegen de Schoorlse duinen is gebouwd is de natuur heel dichtbij aanwezig. Direct naast Hoog Duinen is een mooi bosprieel met zitgelegenheid. Verder zijn om Hoog Duinen diverse wandel-, en zitmogelijkheden gecreëerd. Ook ligt Hoog Duinen tegen het centrum van Schoorl. In de directe omgeving bevindt zich een winkel, kerk, bushalte en verenigingsgebouw. Er is ruim voldoende parkeergelegenheid rondom het verzorgingshuis.

Hoog Duinen ademt een gezellige, verzorgde sfeer uit. Een heerlijke plek om te wonen en voor familieleden en vrienden om naar toe te gaan.

A la carte restaurant
Hoog Duinen heeft een prachtig restaurant: ’t Schoorlse Duin. Hier kunt u ‘s ochtends een kopje thee of koffie drinken met medebewoners. Ook kunt u uw bezoek uitnodigen er een kopje mee te drinken. Dagelijks wordt in het restaurant (’s middags) à la carte gegeten. De kaart wisselt dagelijks. Ook zijn er regelmatig themamaaltijden. De gastvrouw komt bij u aan tafel om uw keuze op te nemen. Uw bezoek c.q. familie kan mee-eten.

Voor ieder wat wils

Hoog Duinen ligt direct tegen de duinen van Schoorl. Om het gebouw zijn wandelpaden die allen leiden naar het bosprieel met terras. Het terras ligt heerlijk beschut door de natuurwal. Her en der staan (uitrust) bankjes. Tevens is er een ‘beweegpad’ met beweegapparaten, speciaal bedoeld voor senioren om er hun oefeningen te doen. U kunt altijd gebruikmaken van de paden en beweegapparaten.

U kunt in Hoog Duinen dagelijks aan activiteiten deelnemen. Er is voor elk wat wils. Hiervoor meldt u zich, net als senioren uit het dorp, eenmalig aan bij de verenigingen door middel van een inschrijfformulier (te verkrijgen bij de receptie). Voor enkele clubs geldt een eigen bijdrage. De voorstellingen en of optredens worden ook vermeld in het maandelijkse activiteitenprogramma.
Verenigingen
-Schilderclub Rembrandt
-Bingoclub Het rollende balletje
-Klaverjasclub Klavertje 4
-Gymclub UP
-Zitdansen

Daarnaast kunt u deelnemen aan/gebruikmaken van:
-busreisjes
-voorlezen
-internetcorner
-filmavond
-bibliotheekservice
-handwerken

Elke maand krijgt u een activiteitenprogramma in uw postbus. Daarop vindt u informatie over incidentele activiteiten, zoals een muziekuitvoering, bloemschikken, een presentatie, een bijzondere maaltijd, een ‘high tea’, natuurfilms, lezingen, expositiebezoeken en verdere festiviteiten en uitstapjes.

Kerkdienst
Eén keer in de week verzorgt de kerk een dienst in de kapel van Hoog Duinen. Indien u behoefte heeft aan geestelijke verzorging geven wij dit door aan de parochie die vervolgens contact met u opneemt.

Familieparticipatie

Familie en vrienden zijn van harte welkom. Het maakt een nieuw huis een thuis. Voor de bewoners is het erg gezellig als u komt. Maar de bundeling van krachten met ons personeel maakt ook dat er meer mogelijk is. U kunt met zoveel activiteiten helpen. Net als thuis. Uw hulp wordt enorm gewaardeerd. Regelmatig organiseren we een avond over familieparticipatie. Kijk hiervoor regelmatig op onze agenda.

Meer informatie over Hoog Duinen

Als u interesse heeft om eens bij ons te komen kijken, is het prettig om een afspraak te maken. Wij kunnen u dan alles vertellen over het wonen in Hoog Duinen. Graag geven we u een rondleiding.

Onderaan kunt u detailinformatie downloaden over Hoog Duinen, kijk bij de folders en daaronder de locatieinformatie.

welkom in Hoog Duinen

Fotoalbum

Hoog Duinen ligt mooi in het centrum
zij-aanzicht
entree
gezellig restaurant
mooi ruimte voor het biljart
het atrium
Beweegpad
Deel deze pagina:   Deel op Twitter Deel op LinkedIn Deel op Facebook Deel via e-mail Print