Of stuur een Turn on Javascript!
(072) 575 31 30 Turn on Javascript!

De Volle Aandacht

Woonzorglocatie De Volle Aandacht is gelegen aan de Bovenweg in het centrum van het gezellige dorp St. Pancras. Winkels en voorzieningen zijn op loopafstand. De Volle Aandacht is een particuliere woon- en zorgvoorziening, waar Magentazorg de zorg verleent.

Met een eigen Persoonsgebonden Budget (PGB) voert u, samen met uw medebewoners, de regie over uw zorg en dienstverlening. Uw eigenheid staat voorop. Aandacht, dienstverlening en verzorging op uw eigen, vertrouwde niveau zijn daarbij belangrijk. U geeft aan hoe laat u op wilt staan, wat u graag eet en welke activiteiten u nog kunt en wilt ondernemen. De vanzelfsprekende structuur van de dag met herkenbare activiteiten als de maaltijden, boodschappen doen, koken of de was verzorgen bieden vertrouwen en geven een herkenbaar houvast.

U woont samen met acht ouderen met dementie en vormt met elkaar een huishouden. Medebewoners worden daarom met aandacht gekozen en passen in het specifieke Woonleefmilieu van De Volle Aandacht. U heeft een eigen zit-/slaapkamer en maakt gezamenlijk gebruik van de keuken en de gezellige woonkamer met uitzicht op de Bovenweg. Uw familie of naastbetrokkenen helpen u bij de regievoering over uw zorg- en dienstverlening. Een vast en eigen team van professionele medewerkers begeleiden en ondersteunen u bij het dagelijks leven. In De Volle Aandacht gaat het leven door zoals u gewend bent.

Kenmerken:

  • Eigen regie vanuit een PGB
  • Dorps karakter
  • Acht kamers met sanitaire voorzieningen
  • Kleinschalig wonen met dementie
  • Winkels en voorzieningen dichtbij

Meer informatie leest u op www.devolleaandacht.nl

U kunt hier momenteel direct terecht!

"Wij hebben op dit moment ruimte voor nieuwe bewoners. Bent u geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op via het Servicecentrum. Ik en mijn collega's helpen u graag verder. U kunt ons op werkdagen bellen tussen 08.00 en 17.00 uur via (072) 575 31 30. Mailen mag natuurlijk ook naar Turn on Javascript!."

Sandra Oud
manager Servicecentrum

Wonen in De Volle Aandacht

  • Gezellig wonen
  • Indeling van het huis
  • Kosten
  • Familie en vrienden helpen mee
  • Verdere locatieinformatie

Kleinschalig wonen in het centrum

De Volle Aandacht is een kleinschalig particulier woonzorghuis voor dementerende ouderen. Acht bewoners vormen samen met vaste medewerkers een woongemeenschap waar aandacht voor elkaar en het individu centraal staat. De eigen leefstijl en gewoonten van de bewoners zijn het uitgangspunt voor zorg en begeleiding. Huiselijkheid, warme, persoonlijke aandacht en respect zijn voor ons vanzelfsprekende kernwaarden. Magentazorg verleent voor de bewoners de zorg en dienstverlening.

Gezellig ingericht

De Volle Aandacht is een initiatief van Pieter Groot. In het hart van Sint Pancras, verbouwde hij de voormalige bakkerij tot De Volle Aandacht. De acht bewoners hebben op de begane grond van het huis de beschikking over twee gemeenschappelijke woonkamers en de eetkeuken. De grote woonkamer op de kop van het huis heeft uitzicht op de straat en biedt bij goed weer een wijde uitloop naar het terras. Aan de andere zijde van het huis is de woonkamer waar de bewoners naar de televisie kunnen kijken of samen met familieleden kunnen eten. Vanuit de ruime, centraal in de woning gelegen, eetkeuken is er zicht op beide woonkamers. Verdeeld over twee verdiepingen heeft iedere bewoner in het huis een eigen kamer met toilet en wastafel. De bovenverdieping is te bereiken met een inpandige glazen lift of een vaste trap. De volledig aangepaste douchegelegenheden op de eerste verdieping en de begane grond zijn goed bereikbaar. Het huis is voorzien van een brandveiligheidssysteem, een oproep- en signaleringssysteem en medewerkers zijn aanwezig of bereikbaar voor de bewoners.

meer over dementiezorg

Wonen met een PGB

U kunt met een Persoonsgebonden Budget op basis van een woonzorgprofiel (minimaal Zorgprofiel 5) uit de Wet langdurige zorg in De Volle Aandacht komen wonen. Een indicatie voor een woonzorgprofiel kan aangevraagd worden bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Als u hierbij ondersteuning wenst, kunt u contact opnemen met ons servicecentrum telefoonnummer 072 - 575 3130. Onze maatschappelijk werker helpt u graag verder.

De kosten voor de zorg en dienstverlening worden vastgelegd in een overeenkomst. De overeenkomst omvat zorg, verblijf en services welke als volgt bekostigd wordt:

1. Zorg: op basis van de WLZ in de vorm van een PGB (minimaal Zorgprofiel 5).
2. Pensionkosten: eigen bijbetaling: € 2.274,34 per maand. Dit bedrag is opgebouwd uit verblijf - en servicekosten.
3. Voor het PGB budget bent u een eigen bijdrage verschuldigd aan het Centraal Administratie Kantoor (CAK). De hoogte van dit bedrag is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Informatie over de eigen bijdrage kunt u verkrijgen via het CAK www.hetcak.nl.

De Sociale Verzekeringsbank (SVB) verzorgt de betalingen voor de zorg vanuit het PGB van de cliënt. De SVB betaalt in opdracht van de cliënt/vertegenwoordiger Magentazorg. De pensionkosten worden bij de cliënt/vertegenwoordiger in rekening gebracht in de eerste week van de maand. De cliënt/vertegenwoordiger verplicht zich het maandelijks te betalen bedrag voor pensionkosten te voldoen per automatische incasso.
Jaarlijks worden de kosten voor het zorgarrangement geïndexeerd. Indien de indexering leidt tot wijziging van het totaalbedrag wordt de cliënt/vertegenwoordiger hierover tijdig geïnformeerd.

Familieparticipatie

Familie en vrienden zijn van harte welkom. Het maakt een nieuw huis een thuis. Voor de bewoners is het erg gezellig als u komt. Maar de bundeling van krachten met ons personeel maakt ook dat er meer mogelijk is. U kunt met zoveel activiteiten helpen. Bijvoorbeeld met het huishouden. Dit doet ieder huis zelf. Zo regelen de bewoners en medewerkers per huis de was en iedereen kookt zijn eigen maaltijd. Net als thuis. Uw hulp wordt enorm gewaardeerd.

Meer informatie over De Volle Aandacht

Als u interesse heeft om eens bij ons te komen kijken, is het prettig om een afspraak te maken. Wij kunnen u dan alles vertellen over het wonen in De Volle Aandacht. Graag geven we u een rondleiding.

Fotoalbum

Gezellig op het terras
Mooi in het centrum van Sint Pancras
Zijkant van De Volle Aandacht
De tuin

De Volle Aandacht

Hiernaast een kort filmpje over De Volle Aandacht.

Word Vrijwilliger

Vrijwilligers zijn voor ons van onschatbare waarde. Zij helpen bijvoorbeeld bij activiteiten of assisteren bij maaltijden. Nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom. Belangstellenden kunnen ook contact opnemen met onze teamcoach; Elles Nauta, Turn on Javascript! of 06-208 53 261.

Uitburo

Doe de Woonwijzer en zie direct hoe we u van dienst kunnen zijn.

Ook zin in een uitje?

Bewoners Belangen Commissie De Volle Aandacht

De Bewoners Belangen Commissie behartigt de belangen van alle bewoners van De Volle Aandacht. De commissie behandelt onderwerpen die direct of indirect verband houden met de zorg of behandeling. Dit gebeurt in samenspraak met de teamcoach. De Bewoners Belangen Commissie kan gevraagd en ongevraagd adviseren over onderwerpen die bewoners raken. Deze bevoegdheden zijn voortgekomen uit de WMCZ (Wet Medezeggenschap Cliënten Zorginstellingen) en zijn vastgelegd in een samenwerkingsovereenkomst met de Raad van Bestuur. Voor meer informatie kunt u terecht
bij onze medewerkers.


Deel deze pagina:   Deel op Twitter Deel op LinkedIn Deel op Facebook Turn on Javascript! Print