Wonen in De Molenhoeve: cliënten aan het woord

  11-03-2019

  “Leven zoals thuis”, dat staat centraal bij De Molenhoeve. Net zoals de individuele behoefte en wensen van de cliënt. Maar wat vinden de huidige cliënten van wonen in De Molenhoeve? Zijn ze tevreden? We spraken met een aantal cliënten.

  “Leven zoals thuis”, dat staat centraal bij De Molenhoeve. Net zoals de individuele behoefte en wensen van de cliënt. Maar wat vinden de huidige cliënten van wonen in De Molenhoeve? Zijn ze tevreden?
  We spraken met een aantal cliënten.

  Jaap van de Bosch (83) woont sinds 4 maanden in De Molenhoeve en woonde hiervoor ook in Sint Pancras samen met zijn vrouw. “Het was vooral noodzaak om te verhuizen naar De Molenhoeve. Ik had teveel zorg nodig en thuis blijven wonen ging niet meer. Het werd ook te zwaar voor mijn vrouw. Ik heb gekozen voor De Molenhoeve, omdat mijn vrouw mij dan gemakkelijk dagelijks kan bezoeken. En dat doet ze ook. Met de hond!” Wanneer bewoner Bep aan Jaap vraag of zijn vrouw hier ook wil komen wonen, wordt Jaap emotioneel. “Ze heeft haar eigen huis met alles erop en eraan en ze is nog vitaal. Ik gun haar die vrijheid, maar het is geen makkelijke keuze geweest om te gaan wonen in De Molenhoeve zonder haar.” Jaap gaat zo nu en dan een dagje naar huis. “Wanneer ik dan weer terugkom bij De Molenhoeve, staan de zorgmedewerker(s) vaak al te wachten bij de poort. Er wordt altijd goed overlegd tussen de zorgmedewerkers. Ik vind dat ze het goed doen!”

  Bep (80) en Kees van de Boer (85) wonen nu 10 maanden in De Molenhoeve. Ze zijn bijna 45 jaar getrouwd. Het echtpaar woonde hiervoor ook in Sint Pancras. “Ons werd geadviseerd om te gaan wonen in De Molenhoeve. Ik heb een ongeluk gehad met de fiets en toen werd het allemaal wat lastiger”, vertelt Kees. Bep: “De trap op en af werd zwaar en ook de tuin bijhouden ging niet meer. Ik wilde in eerste instantie niet naar De Molenhoeve, want ik vond het te vroeg. Maar het is niet te vroeg, want je weet niet wat er nog meer kan
  gaan gebeuren. Ik vond het wel een moeilijke keuze, want ik heb 35 jaar in het huis in Sint Pancras gewoond. Daar zit gewoon veel geschiedenis. Ik heb daar altijd met veel plezier gewoond. Ik vond het wel belangrijk om in dezelfde buurt te blijven, vandaar de keuze voor De Molenhoeve. Ik wilde niet uit Sint Pancras vandaan. Mijn buren van mijn vorige woning, komen hier ook gewoon nog op visite!” Kees: “Toen wij hier net twee dagen woonden, was de officiële opening van De Molenhoeve. Het was prachtig weer en iedereen zat buiten. Johan Remkes, commissaris van de Koning van Noord-Holland, kwam De Molenhoeve openen. Het was een gezellige dag!”
  Bep: “Er worden hier verschillende activiteiten georganiseerd: bloemschikken, kaarten maken, koersballen. Zelf doe ik aan gym.” Kees vindt de volière altijd erg leuk. Hij komt er vaak om te kijken, en helpt de medewerkers regelmatig ook met het onderhoud. Bep gaat verder: “Ook vind ik de zorgmedewerkers van De Molenhoeve behulpzaam. Ze geven goed advies en ze houden alles in de gaten. Verder kennen ze iedereen en dat is fijn. Kees vult aan: “Ook van mij krijgen ze een dikke tien! Het is hier goed geregeld.”

  Elly van de Streek (85) woont sinds een halfjaar in De Molenhoeve. Hiervoor heeft Elly ook altijd in Sint Pancras gewoond: op de Bovenweg naast Bakker Verkuil en later nog op de
  Molenhof. “De keuze om te gaan wonen op De Molenhoeve was een harde noodzaak. Ik ben destijds twee keer in het ziekenhuis terechtgekomen wegens vocht achter mijn longen (COPD). Ik verbleef toen in de gastenkamer, waar ik maximaal 40 dagen mocht verblijven. Mijn gezondheid liet het daarna niet meer toe om zelfstandig thuis te gaan wonen. Vervolgens is er een vaste plek gevonden in De Molenhoeve. Ik wilde niet van Sint Pancras af, dus dat was een voordeel. Hier in het dorp ken ik de mensen. Ook mijn kinderen wonen in het dorp. De voorkeur gaat altijd uit naar je eigen woning. Als je dan ergens anders moet gaan wonen, dan graag hier in De Molenhoeve. Het bevalt me prima. Hier is regelmaat, ook met eten. Ik ben al 8 kilo aangekomen! Ik hoef niet meer terug.”

  terug naar het overzicht
  Deel deze pagina:   Deel op Twitter Deel op LinkedIn Deel op Facebook Deel via e-mail Print