Eerste steen nieuwbouw Molenhoeve

  06-03-2017

  Een feestelijke mijlpaal! Vrijdag 3 maart is de eerste steen gelegd van de nieuwe Molenhoeve in Sint Pancras. Mevrouw Vroegop, die met 23 jaar het langst in de (voormalige) Molenhoeve heeft gewoond, had de eer de speciale steen te plaatsen. Dat deed zij samen met zorgmedewerker Rommy Visser die het langst in De Molenhoeve heeft gewerkt. "Vanaf mijn zestiende", meldt de trotse Rommy die nu bijna 58 jaar is.

  Op de plek van het oude verzorgingshuis komt een nieuw woonzorgcentrum dat eind dit jaar klaar zal zijn. Het wordt een kleinschalige woonvoorziening voor verpleeghuiszorg met 41 mooie appartementen, voorzien van de nieuwste technologie├źn om veilig te kunnen wonen.

  Betrokkenheid
  Vele belangstellenden waren aanwezig om de ceremonie mee te maken. "Oud-bewoners, vrijwilligers, medewerkers, buurtbewoners, wat fijn u hier weer allemaal te zien", aldus Anne Leemhuis. Als lid van de raad van bestuur van Magentazorg is hij vanaf het begin betrokken bij de nieuwbouw. "Wij voelen echt uw loyaliteit aan De Molenhoeve en dat waarderen we enorm. De vorige keer stonden we hier samen voor een symbolische sloop. Met een beetje weemoedigheid, maar ook met een gevoel van hoop. Hoop op een mooi nieuw gebouw. Daar leggen we vandaag de eerste steen voor en we zien nu al het pand langzaamaan ontstaan. En wat wordt het mooi!".

  Namens de gemeente was de heer Jasper Nieuwenhuizen aanwezig. "Wij zijn als gemeente heel blij dat er weer een nieuw gebouw terugkomt op de plek van de oude Molenhoeve. Zo midden in het centrum, als deel van de samenleving. Dat vinden we zeer belangrijk."


  Foto's


  terug naar het overzicht
  Deel deze pagina:   Deel op Twitter Deel op LinkedIn Deel op Facebook Deel via e-mail Print