De Dijckhoeve

In het dorp Koedijk, op de grens van Alkmaar, staat de woonzorghoeve De Dijckhoeve speciaal voor ouderen met dementie. In de sfeer van een boerenhoeve wordt het kleinschalig wonen toegepast. U woont hier in een warme en vertrouwde huiselijke omgeving. Er zijn vier woningen voor elk zes bewoners. U heeft een eigen zit-/slaapkamers met wastafel die u met uw eigen spullen kunt inrichten. Centraal staan de gezamenlijke woonkamer en keuken Hier vormt u met uw medebewoners en een vast team zorgmedewerkers een eigen huishouden. In de huiskamer staat een lange eettafel waar u lekker aanschuift voor de koffie. De grote ramen en ligging op het zuiden maken het een fijne zonnige plek. Aan de woning grenzen het terras en de ruime groene tuin. De tuin vormt een belangrijk onderdeel van de woonomgeving De tuin is volledig omheind en nodigt uit tot een wandeling. In de stijl van een boerenhoeve heeft de tuin een boomgaard(je), een moestuin en een kippenhok.

Kenmerken:

  • Landelijke ligging
  • Kleinschalig wonen met dementie
  • 4 woningen met 6 zit-/slaapkamers
  • Zonnig terras met mooie tuin

Bereikbaarheid:

De locatie beschikt over een fietsenstalling waar u uw fiets kunt plaatsen. De Dijckhoeve is daarnaast goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Op 8 minuten lopen van de locatie stopt de bus. Op www.9292.nl vindt u actuele reisinformatie over de bereikbaarheid met het openbaar vervoer. Komt u toch met de auto? Bij De Dijckhoeve kunt u gratis parkeren.


Maak een afspraak

Wonen in De Dijckhoeve

  • Specialist in dementiezorg
  • Gezellig wonen
  • Activiteiten
  • Familie en vrienden helpen mee
  • Verdere locatieinformatie

Specialist in dementiezorg

De Dijckhoeve is als woonzorglocatie van Magentazorg specialist in dementiezorg. Het unieke aan het wonen hier is de uitgekiende indeling van het gebouw, de gezelligheid en de hoge deskundigheid van medewerkers. Het is niet makkelijk om de stap te maken van thuis naar een woonzorgcentrum. Toch zien we dat vrijwel alle nieuwe bewoners snel wennen en gelukkig zijn. Voor familie en vrienden een geruststelling. Onze maatschappelijk werkers vertellen u hier graag meer over.

meer over dementiezorg

Kleinschalig wonen

De Dijckhoeve is een prachtige, nieuwe woonzorglocatie. Wanneer u binnenkomt waant u zich in de sfeer van een boerenhoeve. U woont hier in een warme en vertrouwde huiselijke omgeving. Er zijn vier woningen voor elk zes bewoners. U heeft een eigen zit-/slaapkamer met wastafel die u met uw eigen spullen kunt inrichten. Het huis is onder architectuur gebouwd en heeft een aparte raamverdeling. Geen kamer is hetzelfde, alle kamers zijn uniek. In de huiskamer staat een lange eettafel waar u lekker aanschuift voor de koffie. De grote ramen en ligging op het zuiden maken het een fijne zonnige plek. Aan de woning grenzen het terras en de ruime groene tuin. De tuin vormt een belangrijk onderdeel van de woonomgeving De tuin is volledig omheind en nodigt uit tot een wandeling. In de stijl van een boerenhoeve heeft de tuin een boomgaard(je), een moestuin en een kippenhok.

Voor ieder wat wils

In de huiskamers van De Dijckhoeve zijn verschillende activiteiten. Het zijn kleine en overzichtelijke activiteiten, die passen bij het leven van alledag en die gezelligheid meebrengen in de huiskamer. Bijvoorbeeld samen een krant lezen, muziek luisteren, taart bakken, tafel dekken, groenten schoonmaken of zorgen dat de was draait. Maar ook samen tv kijken tijdens een rustig uurtje.

Daarnaast zijn er buiten activiteiten te doen in de mooie tuin van De Dijckhoeve.

Familieparticipatie

Familie en vrienden zijn van harte welkom. Het maakt een nieuw huis een thuis. Voor de bewoners is het erg gezellig als u komt. Maar de bundeling van krachten met ons personeel maakt ook dat er meer mogelijk is. U kunt met zoveel activiteiten helpen. Bijvoorbeeld met het huishouden. Dit doet ieder huis zelf. Zo regelen de bewoners en medewerkers per huis de was en iedereen kookt zijn eigen maaltijd. Net als thuis. Uw hulp wordt enorm gewaardeerd. Regelmatig organiseren we een avond over familieparticipatie. Kijk hiervoor regelmatig op onze agenda.

Meer informatie over De Dijckhoeve

Als u interesse heeft om eens bij ons te komen kijken, is het prettig om een afspraak te maken. Wij kunnen u dan alles vertellen over het wonen in De Dijckhoeve. Graag geven we u een rondleiding.

Onderaan kunt u detailinformatie downloaden over De Dijckhoeve, kijk bij de folders en daaronder de locatie informatie.

welkom in De Dijckhoeve

Fotoalbum

aparte bouw
erg gezellig ingericht
prachtige tuin
Deel deze pagina:   Deel op Twitter Deel op LinkedIn Deel op Facebook Deel via e-mail Print