De Daalder

Midden in de Alkmaarse woonwijk Daalmeer liggen de drie kleinschalige groepswoningen ‘De Daalder’ met woonruimte voor 18 ouderen met een vorm van dementie. De kleinschalige groepswoningen bevinden zich op de eerste etage van het wijksteunpunt met diverse voorzieningen dichtbij, waaronder een winkelcentrum. Het complex heeft een centrale functie in de wijk en wordt door vele wijkbewoners gebruikt. Dit geeft een hele gezellige sfeer.

De drie woningen bieden elk plaats aan zes bewoners. U vormt met elkaar een huishouden dat wordt ondersteund door een vast team verzorgenden. Het wonen zoals u het thuis gewend was, wordt hier zoveel mogelijk in al zijn facetten toegepast. U heeft een eigen zit-/slaapkamer en maakt met elkaar gebruik van een gezellige woonkamer en open keuken. Met behulp van een gevarieerd aanbod herkenbare activiteiten bieden we u een vaste dagstructuur, variërend van huishoudelijke activiteiten, zoals samen maaltijden bereiden en de planten verzorgen, tot creatieve en ontspannende activiteiten als een krantje lezen en een spelletje doen. Voor de veiligheid van de bewoners zijn de woningen besloten.

Kenmerken

  • Stadse omgeving
  • Kleinschalig wonen
  • Intensieve zorg voor mensen met dementie (verpleeghuiszorg)
  • 3 woningen met elk 6 zit-/slaapkamers
  • Gevarieerd aanbod van activiteiten

Bereikbaarheid
De locatie beschikt over een fietsenstalling waar u uw fiets kunt plaatsen. De Daalder is daarnaast goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Op een paar minuten lopen van de locatie stop de bus. Op www.9292.nl vindt u actuele reisinformatie over de bereikbaarheid met het openbaar vervoer.
Komt u toch met de auto? Rondom De Daalder kunt u gratis parkeren (parkeerplaats van Jumbo).


Wonen in De Daalder

  • Gezellig wonen
  • Specialist in dementiezorg
  • Familie en vrienden helpen mee
  • Groot aanbod activiteiten
  • Verdere locatieinformatie

Kleinschalig wonen

De Daalder ligt in het hart van de wijk 'Daalmeer' in Alkmaar. Er is voor de bewoners altijd wat te zien op het levendige plein. De kleinschalige groepswoningen bevinden zich op de eerste etage van het wijksteunpunt met diverse voorzieningen dichtbij, waaronder een winkelcentrum. Het complex heeft een centrale functie in de wijk en wordt door vele wijkbewoners gebruikt. Dit geeft een hele gezellige sfeer. Het wijkcentrum op de begane grond heeft een restaurant waar u kunt lunchen of koffiedrinken.

Specialist in dementiezorg

Magentazorg is specialist in dementiezorg. Al vele jaren ondersteunen we mensen met dementie en hun naasten. Het is niet makkelijk om de stap te maken van thuis naar een woonzorgcentrum. Toch zien we dat vrijwel alle nieuwe bewoners snel wennen en gelukkig zijn. Voor familie en vrienden een geruststelling. Onze maatschappelijk werkers vertellen u hier graag meer over.

meer over dementiezorg

Familieparticipatie

Familie en vrienden zijn van harte welkom. Het maakt een nieuw huis een thuis. Voor de bewoners is het erg gezellig als u komt. Maar de bundeling van krachten met ons personeel maakt ook dat er meer mogelijk is. U kunt met zoveel activiteiten helpen. Bijvoorbeeld met het huishouden. Dit doet ieder huis zelf. Zo regelen de bewoners en medewerkers per huis de was en iedereen kookt zijn eigen maaltijd. Net als thuis. Uw hulp wordt enorm gewaardeerd. Regelmatig organiseren we een avond over familieparticipatie. Kijk hiervoor regelmatig op onze agenda.

Voor ieder wat wils

Gedurende de dag worden er in de huiskamers van De Daalder verschillende activiteiten ondernomen. De medewerker van de woning biedt kleine en overzichtelijke activiteiten, die passen bij het leven van alledag en die gezelligheid meebrengen in de huiskamer. Bijvoorbeeld samen een krant lezen, muziek luisteren, taart bakken, tafeldekken, groenten schoonmaken of zorgen dat de wasmachine draait. Maar ook gezellig even samen tv kijken tijdens een rustig uurtje. Op de dinsdag- en donderdagmiddag gaan we regelmatig naar Wijkcentrum De Daalder, op de begane grond. Hier worden dan spelletjes of creatieve activiteiten georganiseerd waaraan
u kunt meedoen. Daarnaast kunt u deelnemen aan uitstapjes die het Uitbureau van Lauwershof organiseert.
Zoals naar de dierentuin, een markt in de buurt, een voetbalwedstrijd van AZ of een rondje over de kermis.
Samen met u en uw familie bekijken wij aan welke uitstapjes u zou willen/kunnen meedoen.

Meer over het Uitbureau

Meer informatie over De Daalder

Als u interesse heeft om eens bij ons te komen kijken, is het prettig om een afspraak te maken. Wij kunnen u dan alles vertellen over het wonen in De Daalder. Graag geven we u een rondleiding.

Onderaan kunt u detailinformatie downloaden over De Daalder, kijk bij de folders en daaronder de locatie informatie.

welkom in De Daalder

Fotoalbum

vanuit De Daalder is er veel te zien
gezellige woningen
lichte woningen
eigen woon/slaapkamer
keuken

Word Vrijwilliger

Vrijwilligers zijn voor ons van onschatbare waarde. Zij helpen bijvoorbeeld in de winkel of op de dagbehandeling en assisteren bij maaltijden en activiteiten. Nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom. Belangstellenden kunnen ook contact opnemen met onze coördinator vrijwilligers; Anita Hayette, a.hayette@magentazorg.nl of 072-519 8198.

Cliëntenraad De Daalder

De cliëntenraad van De Daalder valt onder die van de CR KSW (clientenraad kleinschalig wonen) De raad bestaat uit familie of vertegenwoordigers van de bewoners en de raad komt eenmaal per zes weken samen. Zij praten over onderwerpen die direct of indirect verband houden met de zorg voor de bewoners in samenspraak met de verantwoordelijke managers. De raad kan gevraagd en ongevraagd adviseren over onderwerpen die de bewoners raken. Deze bevoegdheden zijn voortgekomen uit de WMCZ (Wet Medezeggenschap Cliënten Zorginstellingen) en zijn vastgelegd in een samenwerkingsovereenkomst met de directie. Vanuit deze cliëntenraad neemt een afvaardiging deel aan de centrale cliëntenraad van Magentazorg.

De raad wordt ondersteund door Michiel van der Put; hij is bereikbaar via: 06 - 28 71 65 52 en per mail: m.van.der.put@magentazorg.nl

Uitbureau

Bij het Uitbureau is altijd wat te beleven!

Ook zin in een uitje?

Nieuws

Oproep voor oud-medewerkers: Kom naar de reunie van 40 jaar Zuyder Waert 26-09-2014!

Dit jaar bestaat Zuyder Waert 40 jaar. Een mooie mijlpaal die we natuurlijk niet zomaar voorbij kunnen laten gaan. Op vrijdag 26 september wordt er een reünie voor oud-medewerkers georganiseerd. Het start om 15.30 uur tot 19.00 uur in Zuyder Waert.
Lees verder

Agenda


Er zijn geen activiteiten

Activiteiten De Daalder (zaterdag)

Er zijn vandaag geen activiteiten

Deel deze pagina:   Deel op Twitter Deel op LinkedIn Deel op Facebook Deel via e-mail Print