De Daalder

Midden in de Alkmaarse woonwijk Daalmeer liggen de drie kleinschalige groepswoningen ‘De Daalder’ met woonruimte voor 18 ouderen met een vorm van dementie. De kleinschalige groepswoningen bevinden zich op de eerste etage van het wijksteunpunt met diverse voorzieningen dichtbij, waaronder een winkelcentrum. Het complex heeft een centrale functie in de wijk en wordt door vele wijkbewoners gebruikt. Dit geeft een hele gezellige sfeer.

De drie woningen bieden elk plaats aan zes bewoners. U vormt met elkaar een huishouden dat wordt ondersteund door een vast team verzorgenden. Het wonen zoals u het thuis gewend was, wordt hier zoveel mogelijk in al zijn facetten toegepast. U heeft een eigen zit-/slaapkamer en maakt met elkaar gebruik van een gezellige woonkamer en open keuken. Met behulp van een gevarieerd aanbod herkenbare activiteiten bieden we u een vaste dagstructuur, variërend van huishoudelijke activiteiten, zoals samen maaltijden bereiden en de planten verzorgen, tot creatieve en ontspannende activiteiten als een krantje lezen en een spelletje doen. Voor de veiligheid van de bewoners zijn de woningen besloten.

Kenmerken

  • Stadse omgeving
  • Kleinschalig wonen
  • Intensieve zorg voor mensen met dementie (verpleeghuiszorg)
  • 3 woningen met elk 6 zit-/slaapkamers
  • Gevarieerd aanbod van activiteiten

Bereikbaarheid
De locatie beschikt over een fietsenstalling waar u uw fiets kunt plaatsen. De Daalder is daarnaast goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Op een paar minuten lopen van de locatie stop de bus. Op www.9292.nl vindt u actuele reisinformatie over de bereikbaarheid met het openbaar vervoer.
Komt u toch met de auto? Rondom De Daalder kunt u gratis parkeren (parkeerplaats van Jumbo).


Maak een afspraak

Wonen in De Daalder

  • Specialist in dementiezorg
  • Gezellig wonen
  • Activiteiten
  • Familie en vrienden helpen mee
  • Verdere locatieinformatie

Specialist in dementiezorg

Magentazorg is specialist in dementiezorg. Al vele jaren ondersteunen we mensen met dementie en hun naasten. Het is niet makkelijk om de stap te maken van thuis naar een woonzorgcentrum. Toch zien we dat vrijwel alle nieuwe bewoners snel wennen en gelukkig zijn. Voor familie en vrienden een geruststelling. Onze maatschappelijk werkers vertellen u hier graag meer over.

Kleinschalig wonen

De Daalder ligt in het hart van de wijk 'Daalmeer' in Alkmaar. Er is voor de bewoners altijd wat te zien op het levendige plein. De kleinschalige groepswoningen bevinden zich op de eerste etage van het wijksteunpunt met diverse voorzieningen dichtbij, waaronder een winkelcentrum. Het complex heeft een centrale functie in de wijk en wordt door vele wijkbewoners gebruikt. Dit geeft een hele gezellige sfeer. Het wijkcentrum op de begane grond heeft een restaurant waar u kunt lunchen of koffiedrinken.

Voor ieder wat wils

Gedurende de dag worden er in de huiskamers van De Daalder verschillende activiteiten ondernomen. De medewerker van de woning biedt kleine en overzichtelijke activiteiten, die passen bij het leven van alledag en die gezelligheid meebrengen in de huiskamer. Bijvoorbeeld samen een krant lezen, muziek luisteren, taart bakken, tafeldekken, groenten schoonmaken of zorgen dat de wasmachine draait. Maar ook gezellig even samen tv kijken tijdens een rustig uurtje. Op de dinsdag- en donderdagmiddag gaan we regelmatig naar Wijkcentrum De Daalder, op de begane grond. Hier worden dan spelletjes of creatieve activiteiten georganiseerd waaraan
u kunt meedoen. Daarnaast organiseren we leuke uitstapjes zoals naar de dierentuin, een markt in de buurt, een voetbalwedstrijd van AZ of een rondje over de kermis.

Meer over het Uitbureau

Familieparticipatie

Familie en vrienden zijn van harte welkom. Het maakt een nieuw huis een thuis. Voor de bewoners is het erg gezellig als u komt. Maar de bundeling van krachten met ons personeel maakt ook dat er meer mogelijk is. U kunt met zoveel activiteiten helpen. Bijvoorbeeld met het huishouden. Dit doet ieder huis zelf. Zo regelen de bewoners en medewerkers per huis de was en iedereen kookt zijn eigen maaltijd. Net als thuis. Uw hulp wordt enorm gewaardeerd. Regelmatig organiseren we een avond over familieparticipatie. Kijk hiervoor regelmatig op onze agenda.

Meer informatie over De Daalder

Als u interesse heeft om eens bij ons te komen kijken, is het prettig om een afspraak te maken. Wij kunnen u dan alles vertellen over het wonen in De Daalder. Graag geven we u een rondleiding.

Onderaan kunt u detailinformatie downloaden over De Daalder, kijk bij de folders en daaronder de locatie informatie.

welkom in De Daalder

Fotoalbum

vanuit De Daalder is er veel te zien
gezellige woningen
lichte woningen
eigen woon/slaapkamer
keuken
Deel deze pagina:   Deel op Twitter Deel op LinkedIn Deel op Facebook Deel via e-mail Print