"Ik ben hier aan mijn tweede jeugd begonnen"

  14-03-2016

  Sinds kort woon ik hier zelfstandig en dat is mij fantastisch gelukt”, schrijft kersvers bewoner van Buiten Zorg in Zuid-Scharwoude Jan Sieverts. “Ik ben hier echt aan mijn tweede jeugd begonnen. Zo voel ik dat.”

  Sinds enkele maanden woont Jan Sieverts met zijn hondje Binky in een mooi appartement als buurman van het verzorgingshuis Buiten Zorg. Hij voelt zich helemaal thuis in zijn appartement aan de dr. Wilminkstraat. Siewerts: “Ik ben hier echt op mijn plek. Dat heb ik te danken aan Magentazorg, Habion en verhuurorganisatie Van der Linden, maar vooral aan mijn kinderen. Ik ben altijd erg actief geweest en wil ook hier bij Buiten Zorg graag met de activiteiten meedraaien en karaoke bijeenkomsten organiseren. Ik ben 72, maar ik voel me 27."

  Tweede jeugd
  De tweede jeugd van Jan Sieverts loopt mooi gelijk aan de plannen en ideeën van Magentazorg en woningcorporatie Habion om Buiten Zorg een tweede jeugd te geven. Samen met de bewoners en de buurt zijn ze daar in november 2015 mee begonnen.

  Veilig en gezellig
  De reden waarmee de zoektocht naar een tweede jeugd voor deze gebouwen is gestart is dat de ouderenzorg verandert. Langer thuis blijven wonen met zorg- en dienstverlening in de eigen woning vormt het toekomstbeeld. Traditionele verzorgingshuizen gaan langzaamaan verdwijnen. Sluiten van deze huizen is echter geen optie. Want in de toekomst is juist behoefte aan dit soort gebouwen waar mensen veilig en gezellig kunnen wonen en samen activiteiten organiseren.

  Duizend wensen en ideeën
  Eigenaar Habion van Buiten Zorg wil dan ook samen met zorgorganisatie Magentazorg een ‘Tweede Jeugd’ voor dit pand. Daarvoor is de betrokkenheid van de bewoners en de buurt onontbeerlijk. In de afgelopen maanden zijn al zo’n 1.000 wensen en ideeën opgehaald en geïnventariseerd. Afgelopen december zijn de wensen en ideeën voorgelegd aan bewoners, buurt en ondernemers. Hierna is de planvorming begonnen.

  Gangmakersavond 16 maart

  Om opnieuw de voortgang te bespreken, nodigen we iedereen op woensdag 16 maart graag opnieuw uit. De zaal is open om 18.45 uur, we starten om 19.00 uur en we eindigen om 20.00 uur met aansluitend een drankje. Deze bijeenkomst is geheel gewijd aan de locatie Buiten Zorg. De locatie Grenswoude heeft een eigen bijeenkomst.

  terug naar het overzicht
  Deel deze pagina:   Deel op Twitter Deel op LinkedIn Deel op Facebook Deel via e-mail Print