Buiten Zorg

Midden in het dorp, dichtbij winkels en het openbaar vervoer op loopafstand. Buiten Zorg heeft een echte wijkfunctie. Iedereen is welkom uit de buurt op het Ontmoetingsplein en in het sfeervolle restaurant. Er zijn 41 eenpersoonsappartementen (28 m2) en drie tweepersoonsappartementen (54 m2), die u naar eigen smaak kunt inrichten. Alle appartementen beschikken over eigen sanitair en een kitchenette. Twee eenpersoonsappartementen zijn beschikbaar voor kortdurende opname (KDO). Ook zijn er 43 seniorenappartementen waar u zelfstandig kunt wonen.

U kunt hier wonen met intensieve zorg bij een lichamelijke beperking. Daarnaast bieden wij zorg voor ouderen met dementie. Dit kan onder meer in twee woningen 'Beschermd Wonen'. Hier vormen zes bewoners met dementie met elkaar een eigen huishouden. Op de locatie ‘Buiten Waert’ bieden we zes dagen per week dagbehandeling. Ook leveren we vanuit Buiten Zorg thuiszorg in Langedijk.

Een tweede jeugd voor Buiten Zorg
De ouderenzorg verandert. Ouderen blijven langer thuis wonen met zorg- en dienstverlening in de eigen woning. Traditionele verzorgingshuizen verdwijnen en het is belangrijk om te onderzoeken of en hoe we het sluiten van deze woonzorglocaties kunnen voorkomen. Zeker met het oog op de vergrijzing blijft er een grote behoefte aan gebouwen waar ouderen gezellig en veilig kunnen wonen met zorg in de buurt wanneer nodig. Met elkaar (bewoners, buurt, vrijwilligers, gemeente, ondernemers, woningcorporatie Habion, Magentazorg en andere betrokkenen) zijn we aan de slag gegaan met een nieuwe koers. Samen hebben we bepaald hoe Buiten Zorg nu en in de toekomst een fijn thuis kan bieden. Waarbij wonen centraal staat, bewoners eigen regie hebben en zorg per bewoner op maat geregeld kan worden. En waarbij Buiten Zorg het stralende middelpunt is van de buurt. Wensen zijn geïnventariseerd, plannen gemaakt en gepresenteerd.

Onderdeel van de plannen is een verbouwing die in 2018 aanvangt.

Meer informatie over de Tweede Jeugd van Buiten Zorg leest u in de nieuwsberichten bij deze pagina.

Bereikbaarheid:
Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel. Daarom beschikt de locatie over een ruime/overdekte fietsenstalling waar u uw fiets kunt plaatsen. Buiten Zorg is daarnaast bereikbaar met het openbaar vervoer. Op ongeveer 14 minuten lopen van de locatie stopt de bus. Op www.9292.nl vindt u actuele reisinformatie over de bereikbaarheid met het openbaar vervoer. Komt u toch met de auto? Buiten Zorg beschikt over gratis parkeerplekken.


Wonen in Buiten Zorg

  • Dagbesteding Buiten Waert
  • Familie en vrienden helpen mee
  • Beschermd Wonen
  • Ontmoetingsplein
  • Culinair genieten in Chantel's moestuin
  • Verdere locatieinformatie

Leuke activiteiten

In Buiten Waert bieden we senioren dagbesteding aan die bijdraagt aan het behoud van de zelfredzaamheid en een actiever leven. De dagbesteding is vooral bedoeld voor senioren die het moeilijk vinden invulling te geven aan hun dag of dreigen te vereenzamen. Met zinvolle activiteiten bevorderen we sociaal contact en wordt lichamelijke en/of geestelijke achteruitgang verminderd of voorkomen, waardoor u langer zelfstandig kunt blijven wonen. In overleg is veel mogelijk, het programma wordt aangepast op uw wensen.

meer over dementiezorg

Familieparticipatie

Familie en vrienden zijn van harte welkom. Het maakt een nieuw huis een thuis. Voor de bewoners is het erg gezellig als u komt. Maar de bundeling van krachten met ons personeel maakt ook dat er meer mogelijk is. U kunt met zoveel activiteiten helpen. Net als thuis. Uw hulp wordt enorm gewaardeerd.

Met alle faciliteiten van Buiten Zorg

Binnen in Buiten Zorg, aan de gezellige binnentuin gelegen, is het project Beschermd Wonen gehuisvest. Er zijn 2 woningen waarin ieder 6 mensen met dementie wonen. De mensen die hier wonen kunnen gebruik maken van alle faciliteiten van Buiten Zorg. Er wordt psychogeriatrische verpleeghuiszorg verleend. Op dagbehandeling Buiten Waert is zes dagen per week ruimte voor zeven bezoekers. Tevens wordt vanuit Buiten Zorg thuiszorg geleverd in Langedijk.

Meer informatie over Beschermd Wonen

Kom ook eens kijken

In mei 2014 is het Ontmoetingsplein geopend (zie foto) in samenwerking met Wonen Plus Welzijn Langedijk. Het is dé ontmoetingsplek voor ouderen in de buurt. U kunt er terecht voor gezellige activiteiten zoals dineren in het restaurant, meedoen aan een zondag matinee, het vieren van een verjaardag en deelnemen aan uitstapjes georganiseerd door het UITBureau van Magentazorg. Een kopje koffie drinken en gebruik maken van het internetcafé kan daar ook.

Op het ontmoetingsplein is een informatiepunt waar mensen terecht kunnen met vragen over bijvoorbeeld maaltijdvoorziening aan huis, thuiszorg, fysiotherapie, ergotherapie of een gesprek met een maatschappelijk werk medewerker voor advies op het gebied van zorgondersteuning. Het informatiepunt bestaat uit medewerkers van Buiten Zorg en Wonen Plus Welzijn Langedijk en is vanaf 1 juni 2014 iedere ochtend van 8.30 uur tot 9.30 uur geopend voor vragen en informatie.

Maaltijden en meer

Lokale ondernemer Chantel Veer verzorgt de maaltijden voor bewoners. Zij zit boordevol ideeën om het de bewoners naar de zin te maken. “Ik ben al zeventien jaar culinair ondernemer en ook als vrijwilliger betrokken bij ‘tafeltje dekje’ en andere maatschappelijke activiteiten. Voor de maaltijdverzorging in Buiten Zorg zochten de gemeente Langedijk, Habion en Magentazorg een ondernemer, een geweldige kans voor mij.

Ik verhuisde mijn kookstudio én mijn cateringbedrijf Chantel’s Mengelmoes naar de keuken van Buiten Zorg. Onder de nieuwe naam Chantel’s Moestuin verzorg ik het ontbijt, middag- en avondeten voor bewoners van Buiten Zorg. En natuurlijk ook de tussendoortjes, dus alles wat met het natje en droogje van de bewoners samenhangt.

Ook de bewoners van de aanleunwoningen en mensen uit de buurt kunnen bij ons terecht voor maaltijden. En er komt een winkel. Daarin wil ik zaken aanbieden met een bijzonder en liefst maatschappelijk karakter. Bijvoorbeeld leuke cadeauartikelen van het atelier De Zilvermeeuw van Reigersdael. Of de heerlijke koekjes en pottenbakkerijproducten van Scorlewald.

Natuurlijk wil ik inspelen op de wensen van bewoners. Wil iemand een speciale hagelslag, dan zorgen we dat die er komt. Zo kunnen bewoners en omwonenden in de winkel ook enkele stuks fruit kopen of een paar biologische eitjes. Daarbij zal ik proberen bewoners wat actiever te maken. Bijvoorbeeld door ze uit te nodigen om in de keuken hun broodmaaltijd op te komen halen.

Elke dag zorgen we ’s middags in de zaal voor een lekker bakje koffie of thee met een punt appeltaart of een warme gevulde koek. Bewoners kunnen dan gezellig bijkletsen, spelletjes spelen, puzzelen lezen of muziek luisteren. Ook omwonenden hoop ik daar te gaan ontmoeten.”

Meer informatie over Buiten Zorg

Als u interesse heeft om eens bij ons te komen kijken, is het prettig om een afspraak te maken. Wij kunnen u dan alles vertellen over het wonen in Buiten Zorg en/of de dagbehandeling laten zien. Graag geven we u een rondleiding.

Momenteel wordt gewerkt aan informatieverstrekking over de locatie Buiten Zorg: zodra deze beschikbaar is kunt u onderaan detailinformatie downloaden over Buiten Zorg, kijk bij de folders.

welkom in Buiten Zorg

Fotoalbum

Buiten Zorg ligt mooi in het dorp
prachtig, gezellig restaurant
wijkbewoners kunnen hier ook komen eten
de hal
welkom
buitenaanzicht

Word Vrijwilliger

Vrijwilligers zijn voor ons van onschatbare waarde. Zij helpen bijvoorbeeld in de winkel of op de dagbehandeling en assisteren bij maaltijden en activiteiten. Nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom. Belangstellenden kunnen ook contact opnemen met onze coördinator vrijwilligers, Marian Rijkes; m.rijkes@magentazorg.nl , telefoon 0226 - 31 26 53.

Cliëntenraad Buiten Zorg

De cliëntenraad van Buiten Zorg bestaat uit familie of vertegenwoordigers van de bewoners. De raad komt eenmaal per zes weken samen. Zij praten over onderwerpen die direct of indirect verband  houden met de zorg voor de bewoners in samenspraak met de verantwoordelijke managers. De raad kan gevraagd en ongevraagd adviseren over onderwerpen die de bewoners raken. Deze bevoegdheden zijn voortgekomen uit de WMCZ (Wet Medezeggenschap Cliënten Zorginstellingen) en zijn vastgelegd in een samenwerkingsovereenkomst met de directie. Vanuit deze cliëntenraad neemt een afvaardiging deel aan de centrale cliëntenraad  van Magentazorg. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Aukelien Jellema. Lees meer over cliëntenraden

Vrienden van Buiten Zorg

De Stichting Vrienden van Buiten Zorg zorgt ervoor dat bewoners en bezoekers van de dagbehandeling meer ontspanningsmogelijkheden krijgen. De donaties en giften maken veel extra's mogelijk. Hier zijn we heel blij en dankbaar voor!       

meer over de Vrienden van Buiten Zorg

Nieuws

De BuitenOmdenkers: “Denk en doe mee!”

Om de voortgang van een ‘Tweede Jeugd Buiten Zorg’ te bespreken was er in maart een voortgangsbijeenkomst. Daar waren ruim honderd mensen aanwezig. Onder hen ook een groep enthousiaste buurt- en dorpsgenoten die graag willen meepraten over hoe de omgeving erbij te betrekken. Die betrokkenheid is namelijk van belang voor het voortbestaan van Buiten Zorg.
Lees verder

Gangmakersavond Buiten Zorg druk bezocht

Om de voortgang van een ‘Tweede Jeugd Buiten Zorg’ te bespreken waren belanghebbenden op woensdag 16 maart 2016 uitgenodigd voor een zogeheten ‘gangmakersavond’. Ruim honderd mensen gingen op de uitnodiging in; een mooie mix van mensen uit de wijk, bewoners, vrijwilligers en professionals.
Lees verder

"Ik ben hier aan mijn tweede jeugd begonnen"

Sinds kort woon ik hier zelfstandig en dat is mij fantastisch gelukt”, schrijft kersvers bewoner van Buiten Zorg in Zuid-Scharwoude Jan Sieverts. “Ik ben hier echt aan mijn tweede jeugd begonnen. Zo voel ik dat.”
Lees verder

Agenda


Er zijn geen activiteiten

Uitbureau

Bij het Uitbureau is altijd wat te beleven!

Ook zin in een uitje?

Activiteiten Buiten Zorg (zaterdag)

Er zijn vandaag geen activiteiten

Deel deze pagina:   Deel op Twitter Deel op LinkedIn Deel op Facebook Deel via e-mail Print