Wonen met zorg

  • Het eten is hier heerlijk, buurtbewoners eten soms ook mee. Dat vind ik heel gezellig!

  • Mijn kleindochter komt graag bij mij. We gaan dan altijd even naar de geitjes kijken in de tuin.

Onze zorglocaties

Toon lijst

Revalidatie Alkmaar

Oudorp
Meer informatie

Oudorperzand


Meer informatie

Nieuw Varne

Heiloo
Meer informatie

Zuyder Waert

Heerhugowaard
Meer informatie

De Molenhoeve

Sint Pancras
Meer informatie

Oudtburgh

Bergen
Meer informatie

De Oude Trambaan

Alkmaar
Meer informatie

Rekerhof

Alkmaar
Meer informatie

De Daalder

Alkmaar
Meer informatie

De Dijckhoeve

Koedijk
Meer informatie

Hoog Duinen

Schoorl
Meer informatie

Meander

Noord - Scharwoude
Meer informatie

De Haemstede

Bergen
Meer informatie

Onze zorglocaties

Woonvormen

Aanvragen van een woning

Op de site vindt u alle locatieinformatie en onze producten & dienstengids. Daarnaast helpen onze maatschappelijk werkers u graag vanuit ons Servicecentrum bij het vinden van een huis wat zo goed mogelijk past bij uw wensen en behoeften. Neem hiervoor met hen contact op via 072 - 575 3130.

Familie, vrienden en mantelzorgers

Als u ouder wordt en alles wat minder makkelijk gaat, wilt u toch zoveel mogelijk uw eigen leven blijven leiden. Lukt dat niet meer zelfstandig, dan bieden wij u een warm thuis in een vertrouwde omgeving. Magentazorg biedt u een thuis waar u zichzelf kunt zijn en waar ú de regie heeft. Wij stimuleren u in wat u zelf nog kunt en waar het nodig is, zijn onze medewerkers er om u te helpen. Ook betrekken wij uw familie en vrienden in wat zij voor u kunnen betekenen.

 

Uitbureau

Magentazorg organiseert uitjes voor ouderen

Ook zin in een uitje?

Aanvragen en kosten van een woning met zorg

Om in aanmerking te komen voor wonen op één van onze woonzorglocaties, heeft u een indicatie nodig van het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ). Het CIZ bepaalt de soort en hoeveelheid zorg die u nodig heeft. Heeft u een indicatie? Dan worden de kosten voor de zorg en het verblijf vergoed door de WLZ (Wet Langdurige Zorg). U betaalt wel een eigen bijdrage. De hoogte daarvan wordt vastgesteld door het CAK en is afhankelijk van uw inkomen en uw vermogen.

In woonzorglocaties Hoog Duinen en Buiten Zorg kunt u ook wonen met een VPT (Volledig Pakket Thuis). U huurt dan zelf uw appartement in één van de gebouwen, en krijgt via uw VPT de gewenste zorg. De medewerkers van het servicecentrum kunnen u informeren over de mogelijkheden.

Als u hulp wilt bij het aanvragen van een indicatie of als u vragen heeft over het wonen bij Magentazorg en wachtlijstinfo, aarzel dan niet om met ons contact op te nemen. Wachtlijsten wijzigen dagelijks, voor slechts 1 locatie geldt een wachtlijst.

Kennismaken

Jack Heijdens over Mevrouw Tiny Heijdens-Krekelberg

Mijn ouders wonen in De Dijckhoeve en ik denk dat we het niet beter hebben kunnen treffen voor hen. Ze bloeien hier helemaal op door alle aandacht en goede verzorging. Het is een erg mooie locatie. Voor ons als familie is het ook leuk om op visite te komen. De kleinschaligheid spreekt ons zeer aan, het is een mooi thuis.

Mevrouw Tiny Heijdens-Krekelberg over Jack Heijdens

Ik vind het erg fijn dat mijn man en ik hier samen kunnen wonen. Samen met de andere bewoners voelt het als één grote familie. De verzorgenden zijn erg lief voor mij. Daarnaast is er hier veel te doen. Gisteren ben ik nog naar de Gondelvaart geweest, schitterend!

Familieparticipatie

Vorig jaar zijn er verschillende medewerkers van Magentazorg en Actiezorg geïnterviewd hoe zij denken over familieparticipatie. We vinden het erg belangrijk om naasten van bewoners te betrekken bij de ondersteuning of zorg. Wanneer een partner komt wonen in één van de woonzorglocaties valt ineens een enorme zorgtaak weg. Dit loslaten is vaak erg moeilijk, heel vaak zien we dat mensen zich schuldig voelen. U kunt hier met onze maatschappelijk werkers over praten. En, u kunt net zoveel bij uw partner zijn en een deel van de zorgtaken blijven doen als u wilt.

Deel deze pagina:   Deel op Twitter Deel op LinkedIn Deel op Facebook Deel via e-mail Print