Over ons

Magentazorg geeft kleur aan de zorg

Magentazorg geeft kleur aan de zorg
Magentazorg verleent onderscheidende zorg voor kwetsbare ouderen in de regio Noord-Holland-Noord. We zijn verder gespecialiseerd in de meest voorkomende ziektebeelden, als dementie en CVA. Daarnaast hebben we veel kennis en inzicht in mensen met Korsakov, Parkinson en ouderen met een psychiatrische aandoeningen.
We vinden dat iedereen de best passende zorg, leef- en woonfaciliteiten verdient. Zorg die aansluit bij de persoonlijke wensen van de cliënt, familie en naasten.
We hebben drie takken van sport: verpleeghuiszorg, revalidatie en zorg aan huis.

Een nieuw thuis
Er zijn huizen speciaal voor mensen met dementie, voor mensen met lichamelijke klachten, voor een tijdelijk verblijf om te revalideren en voor mensen met het syndroom van Korsakov. U kunt bij ons ook terecht voor revalidatie en dagbesteding.

Als herstel mogelijk is, helpen we mensen op weg om te leven met hun beperkingen. We ondersteunen mensen het liefst thuis, tussen hun contacten en in hun vertrouwde omgeving. Soms is dat geen optie meer. Dan bieden we op verschillende locaties een thuis waar mensen zichzelf kunnen zijn en waar zijzelf de regie hebben. Waar mensen kunnen wonen zoals mensen dat thuis gewend waren.
Wij stimuleren mensen in wat ze zelf nog kunnen, samen met de familie en naasten, en waar nodig zijn onze deskundige medewerkers er om ze te helpen.

Betrokken en ervaren medewerkers
Het zijn vooral onze medewerkers die het verschil maken: zij zijn betrokken en ervaren. En daar investeren we blijvend in. Werk je bij Magentazorg, dan werk je in een omgeving waarin je professioneel geïnspireerd wordt. Die inspiratie halen medewerkers uit de interactie met collega's en vanzelfsprekend uit het contact met cliënten. Bij ons krijgt iedereen de ruimte om te groeien; zowel persoonlijk als professioneel.

Werken met ons hart
We werken met ons hart én we toetsen de zorg aan onze kernwaarden.
Dit is ons cement, ons DNA:

Aandacht: Door te kijken en te luisteren, te zien en te horen, verrijk je de zorg die we samen leveren. Die aandacht gaat natuurlijk naar de cliënten, hun mantelzorgers, buren, familie en vrienden, maar ook naar de collega’s.

Creatief: Wetten, regels, beleid en protocollen; je moet ze kennen, maar ze geven niet op elke vraag een passend antwoord. Werk je bij Magentazorg, dan dagen we je uit om te denken in mogelijkheden en alternatieven.

Specialist: Om onderscheidende zorg te kunnen bieden, moeten we met de tijd meegaan. Sterker nog, eigenlijk willen we onze tijd ver voor zijn. Daarvoor hebben we goed opgeleide medewerkers nodig; deskundige en bekwame mensen die willen blijven ontwikkelen en innoveren.

Eerlijk: Bij Magentazorg hechten we grote waarde aan een open cultuur; een cultuur waarin onze cliënten, en ook onze medewerkers zich comfortabel, veilig en gehoord voelen. Ieders mening telt en alles mag gezegd worden, als het maar op een respectvolle manier gebeurt.

Samen: Alleen door samen te werken kun je onderscheidende zorg bieden. Daarom gaan we verbindingen aan met onze cliënten en met zijn of haar omgeving, met ketenpartners en stakeholders en met elkaar. De beste zorg leveren we samen.

Raad van bestuur

Gerrit Jan Vos

Leden van de raad van toezicht zijn:


- Mevrouw M.C. van Putten, voorzitter
- J.C. de Cocq van Delwijnen, vice-voorzitter
- Mevrouw C.M. Schilder, lid
- J.W. Hendriks, lid
- R. Liefting, lidJaarverslag

Elk jaar publiceren wij een kwaliteitsplan, een kwaliteits- en een bestuursverslag. Dit geeft u een overzicht wat er in het afgelopen jaar is gebeurd. U kunt lezen over ons kwaliteitsbeleid, de verbeteracties die we hebben doorgevoerd, en ook over de impact van de kabinetsplannen op onze bewoners, medewerkers en woonzorglocaties. We willen hierin heel open zijn. Als u vragen heeft, neem dan contact met ons op.

Download:

Kwaliteitsplan 2019

Kwaliteitsplan 2018

Jaarverslag bestuur en kwaliteit 2018

Downloads

Hieronder informatie die u kunt downloaden en eventueel uitprinten om thuis rustig alles door te kunnen lezen. Mist u iets? Laat het ons weten!

Deel deze pagina:   Deel op Twitter Deel op LinkedIn Deel op Facebook Deel via e-mail Print