Hoe pakt Magentazorg de versoepeling aan omtrent de bezoekregeling?

  22-05-2020

  Afgelopen dinsdag, 19 mei, was de persconferentie over de versoepeling van de maatregelen. Het kabinet kondigde aan dat het in coronavrije verpleeghuizen vanaf 25 mei weer is toegestaan één vaste bezoeker per cliënt te ontvangen. Alle zorgorganisaties hebben tot uiterlijk 15 juni de tijd om voor elke bewoner de versoepeling door te voeren in de praktijk. Hieraan zijn wel allerlei voorwaarden verbonden, zoals opgesteld door het RIVM en Actiz.

  Wij zijn opgelucht dat een vorm van bezoek weer tot de mogelijkheden behoort, mits dit veilig en verantwoord gebeurt. Een aantal verpleeghuizen voldoen al bijna aan de voorwaarden. De bezoekersregeling wordt door de bestuurder actief besproken met de Ondernemingsraad, Centrale Cliëntenraad, de Cliëntenraad Actiezorg en de VVAR (verpleegkundige en verzorgende Adviesraad). Het gaat niet om de vraag óf we gaan versoepelen, maar om de vraag hoe e.e.a. praktisch uit te voeren. Vanuit diverse invalshoeken komen we gezamenlijk tot een regeling en met veel draagvlak binnen de organisatie.

  Onze verpleeghuizen zijn reeds volop bezig met de voorbereidingen. Volgende week wordt de bezoekersregeling door de medezeggenschap besproken en binnen een week kunnen we een besluit nemen. Het streven is, daar waar mogelijk, om de nieuwe bezoekersregeling vanaf 2 juni te laten ingaan. Het dilemma tussen meer contact en veiligheid voor cliënten en medewerkers blijft. We zetten echter weer een stap naar meer sociaal contact.

  We vinden dit een spannend traject, want de sluipmoordenaar corona blijft aanwezig. We staan echter achter het doel om meer contact te realiseren tussen onze clienten en hun naasten.

  Gerrit Jan Vos
  Bestuurder Magentazorg

  terug naar het overzicht
  Deel deze pagina:   Deel op Twitter Deel op LinkedIn Deel op Facebook Deel via e-mail Print