“Ik weet nu echt zeker dat de zorg goed bij mij past”

  05-09-2019

  ​Natalie Opgelder (38) werkte 18 jaar als schoonheidsspecialiste, maar deed onlangs werkervaring op in de huishouding (thuiszorg/Actiezorg). Ook kreeg ze de kans om mee te doen aan het project Welslagen! “Ik werkte ongeveer vier maanden in thuiszorg, toen ik werd uitgenodigd om te solliciteren voor het project Welslagen. Ik wilde dit project volgen, zodat ik me verder kon ontwikkelen in de zorg. Daarnaast kreeg ik ook de mogelijkheid om een startbewijs te halen voor de BBL opleiding Verzorgende IG in september.

  Het project
  Het project Welslagen gaf een goed beeld van de werkzaamheden van een Verzorgende IG’er en wat je kan verwachten in de BBL-opleiding. Ik vond het project veelzijdig en daardoor interessant; we hadden leuke lessen van verschillende leerkrachten. In een korte tijd moest er veel gedaan worden, zoals 216 uur stage lopen, verslagen, stageopdrachten en een toets maken. Ik ben trots op het feit dat ik dit project heb behaald, want ik heb er hard voor gewerkt.

  Toekomst
  Ik start in september met de opleiding Verzorgende IG niveau 3! In de toekomst zou ik ook graag niveau 4 willen doen. Het werken in de zorg geeft mij veel voldoening. Ik vind het fijn dat ik wat kan betekenen voor de medemens. Eenzaamheid komt veel voor bij ouderen. Het is mooi dat ik een bijdrage kan leveren om de eenzaamheid een klein stukje weg te nemen. Aan alle mensen die graag in de zorg willen werken, zou ik willen zeggen dat als je de kans krijgt om een soortgelijk project te doen via een zorgorganisatie, je dit met beide handen moet aanpakken. Het is zo’n mooie kans! Het project Welslagen zag ik als een cadeau. Ik weet nu echt zeker dat de zorg goed bij mij past. “

  Wat is het project Welslagen?
  Het project Welslagen is er voor mensen die willen werken of doorgroeien in de zorg, maar daarin beperkt worden door ontbrekende vooropleiding, kennis of vaardigheden. Het bestaat uit een zomerprogramma waarin 11 deelnemers zich de komende 4 maanden zo ontwikkelen dat ze in september deel kunnen nemen aan de werken/lerenopleiding Verzorgende niveau 3. Met focus op de thuiszorg omdat binnen die sector volop mooie carrièrekansen zijn.

  terug naar het overzicht
  Deel deze pagina:   Deel op Twitter Deel op LinkedIn Deel op Facebook Deel via e-mail Print