Succesvolle start van carrière in de ouderenzorg met Welslagen

  08-05-2019

  Zomerschool als voortraject voor zorgopleiding Voor wie wel wil werken of doorgroeien, maar hierin beperkt wordt door ontbrekende vooropleiding, kennis of vaardigheden, zijn er nauwelijks mogelijkheden om verder te komen. De Zorgcirkel en Magentazorg willen die kansen keren met het project WelSlagen. Een zomerprogramma waarin 11 deelnemers zich de komende 4 maanden zo ontwikkelen dat ze in september deel kunnen nemen aan de werken/lerenopleiding Verzorgende niveau 3. Met focus op de thuiszorg omdat binnen die sector volop mooie carrièrekansen zijn.

  Op 8 mei a.s. starten de kandidaten, afkomstig uit de omgeving van Alkmaar, Egmond en Heerhugowaard met de zomerschool WelSlagen. Dit project is opgezet in samenwerking met Calibris Advies, een organisatie die zich toelegt op het overbruggen van de afstand tot de arbeidsmarkt in zorg en welzijn.
  Sommige deelnemers komen uit een uitkeringssituatie, anderen hebben het voortgezet onderwijs niet afgerond of spreken nog niet zo goed Nederlands. “Er kunnen diverse redenen zijn waardoor iemand nog niet klaar is voor een opleiding. Met project WelSlagen breiden we de huidige kennis en vaardigheden uit. In één zomer kun je veel bereiken. Een prachtige investering in jezelf en met een stagevergoeding of behoud van een uitkering voor wie die nu ontvangt”, vertelt Anne de Valk, HR-adviseur bij De Zorgcirkel.

  Zeker slagen met WelSlagen
  Van mei tot en met augustus werken de deelnemers gemiddeld 24 uur per week aan hun ontwikkeling. De basislessen in zorgvakken worden op locatie verzorgd door ROC Kop van Noord-Holland, aangevuld met lessen door Magentazorg en De Zorgcirkel.
  Praktische kennis doen de kandidaten op tijdens hun stage in de thuiszorg van De Zorgcirkel in Alkmaar en Egmond en binnen woonzorglocaties van Magentazorg.
  Binnen WelSlagen wordt alles gedaan om wél te slagen. Met bijles als iemand extra hulp nodig heeft met taal of rekenen en twee coaches vanuit Calibris Advies om praktische vraagstukken op te lossen. Zoals het assisteren bij het zoeken van kinderopvang of het regelen van aanpassingen in stagetijd.

  Samen werken aan de toekomst
  Na een succesvolle afronding zullen de deelnemers starten aan de werken/lerenopleiding Verzorgende IG niveau 3. Anne is erg enthousiast over het project. “Het is mooi om mensen te helpen zichzelf verder te ontwikkelen. En de deelnemers zijn erg trots dat zij meedoen en zeer gemotiveerd voor de ouderenzorg. Dat geeft energie! Ook is het fijn om binnen dit project de krachten te bundelen. Samen met Calibris Advies en Magentazorg werken we met WelSlagen heel direct aan de ouderenzorg van de toekomst.”

  terug naar het overzicht
  Deel deze pagina:   Deel op Twitter Deel op LinkedIn Deel op Facebook Deel via e-mail Print