Publiekscampagne Noord-Holland Noord dementievriendelijk

  16-01-2019

  Heel Noord-Holland Noord dementievriendelijk. Op donderdag 10 januari ging de Publiekscampagne ‘Noord-Holland Noord dementievriendelijk’ officieel van start. Deze campagne wil de komende jaren Nederlanders bewust maken van de impact van dementie op de samenleving. Magentazorg heeft zich hierbij aangesloten. Want als hét expertisecentrum op het gebied van dementie, werken wij natuurlijk graag mee aan een dementievriendelijke samenleving.

  Heel Noord-Holland Noord dementievriendelijk. Op donderdag 10 januari ging de Publiekscampagne ‘Noord-Holland Noord dementievriendelijk’ officieel van start. Deze campagne wil de komende jaren Nederlanders bewust maken van de impact van dementie op de samenleving. Magentazorg heeft zich hierbij aangesloten. Want als hét expertisecentrum op het gebied van dementie, werken wij natuurlijk graag mee aan een dementievriendelijke samenleving.

  Groeiend aantal mensen met dementie
  Noord-Holland Noord telt momenteel ongeveer 11.500 mensen met dementie. Door de vergrijzing stijgt dit aantal in 2040 tot ca. 24.500. Zeventig procent van het aantal mensen met dementie woont thuis en neemt deel aan het maatschappelijk leven. Zij bezoeken net als iedereen winkels, horeca, maken gebruik van het openbaar vervoer en bezoeken een hobby- of sportclub. Zij hebben daar soms wél een beetje hulp bij nodig.

  Publiekscampagne
  Het Netwerk Noord-Holland Noord, Samen dementievriendelijk, ruim 30 bedrijven en organisaties en 13 gemeenten in Noord-Holland Noord, slaan de handen daarom ineen. De ambitie is dat tenminste 30.000 inwoners van Noord-Holland Noord de gratis online training ‘GOED omgaan met dementie’ volgen, zodat zij weten hoe ze dementie kunnen herkennen en hoe ze het beste kunnen reageren en mensen met dementie kunnen helpen.

  Word ook dementievriendelijk!
  We krijgen er allemaal mee te maken: in onze familie- of vriendenkring, maar ook op straat, in de winkel of binnen de (sport)vereniging. Leer dementie daarom te herkennen en er vervolgens goed mee om te gaan. Volg de gratis online training van vijftien minuten op www.samendementievriendelijk.nl/noordhollandnoord.


  terug naar het overzicht
  Deel deze pagina:   Deel op Twitter Deel op LinkedIn Deel op Facebook Deel via e-mail Print