Op weg naar een duurzaam Magentazorg: ondertekening Green Deal 2.0

  11-10-2018

  Evelyn Lindeman tekende 10 oktober 2018 namens Magentazorg officieel de Green Deal 2.0.

  Evelyn Lindeman tekende 10 oktober 2018 namens Magentazorg officieel de Green Deal 2.0. De Green Deal 2.0 is het vervolg op de eerste Green Deal en omvat afspraken om de zorg in Nederland duurzamer te maken. De officiële ondertekening vond plaats in Nijmegen. Met het ondertekenen van de nieuwe deal laat Magentazorg opnieuw zien dat ze koploper is op het gebied van duurzaamheid en dat betrokken zijn bij het verduurzamen van de zorg.

  Magentazorg is al een tijdje bezig met het verduurzamen van de organisatie en heeft eerder
  dit jaar voor locatie Zuyder Waert een nulmeting uit laten voeren om te kijken welke maatregelen ze moet treffen om te verduurzamen. Twee belangrijke speerpunten zijn o.a. afvalpreventie en afvalscheiding. Een werkgroep zal een plan maken met daarin maatregelen die de locaties moeten treffen om het afvalverbruik te verminderen en hun afval te scheiden.

  Om meer inzicht te krijgen in de afvalstromen voor het afvalplan en de certificering voor Milieu Platform Zorg, is een aantal collega’s op bezoek geweest bij afvalverwerker G.P. Groot in Heiloo.

  terug naar het overzicht
  Deel deze pagina:   Deel op Twitter Deel op LinkedIn Deel op Facebook Deel via e-mail Print