Bouw duurzame woonzorglocatie Magentazorg start

  19-12-2017

  Op 18 december 2017 start de bouw van een nieuwe woonzorglocatie: nieuwbouw Oudorp. Magentazorg krijgt in Oudorp de unieke kans om duurzame nieuwbouw te realiseren, gericht op de toekomst en inspelend op de veranderende behoefte van toekomstige cliënten. Er komen 48 zelfstandige appartementen verdeeld over 2 woonlagen.

  Nieuwbouw Oudorp is in de eerste plaats ontworpen voor mensen met dementie, maar ook geschikt voor andere doelgroepen zoals mensen met een lichamelijke beperking of revalidanten. De 48 appartementen bevatten een woonkamer met keuken, een aparte slaapkamer, een badkamer en een bergkast. Alle benedenwoningen hebben een eigen plek buiten en voor de bovenwoningen komt een groot gezamenlijk terras. De nieuwbouw biedt verschillende ontmoetingsplekken, zodat het ook fijn vertoeven is buiten het appartement. Naar verwachting wordt het gebouw eind 2018 opgeleverd en hunnen de eerste bewoners er begin 2019 wonen. De naam van de nieuwe woonzorglocatie is nog niet bekend.

  Magentazorg speelt in op de veranderende zorgvraag
  De ouderenzorg verandert door de vergrijzing in Nederland. Mensen willen langer zelfstandig kunnen wonen en de regie over hun eigen leven behouden. Magentazorg maakt dat mogelijk. Bij ons staat de behoefte van de cliënt centraal. In nieuwbouw Oudorp kunnen cliënten zelfstandig wonen in een veilige en comfortabele omgeving, en met zorg en dienstverlening binnen handbereik voor wanneer dat nodig is.

  Duurzame nieuwbouw
  Magentazorg wil duurzaam en toekomsbestendig bouwen. “Voor zorgbouw gelden minder strenge eisen op het gebied van duurzaamheid dan voor woningbouw, maar we hebben als uitgangspunt wel deze woningbouweisen aangehouden. Op het dak komen zonnepanelen en we voorkomen dat schoon regenwater naar de rioolzuiveringsinstallatie gaat. Daarnaast werken we in de tuin met half verhard materiaal, zodat het water in de grond kan zakken.” Marcel Rosendaal, manager vastgoed bij Magentazorg, vertelt enthousiast over de duurzame maatregelen. De bouw wordt gerealiseerd in samenwerking met aannemingsbedrijf Wit Wognum en Taylor Groep voor de installatietechniek.

  Over Magentazorg
  Magentazorg is een zorgorganisatie in de driehoek Bergen-Heerhugowaard-Alkmaar (regio Noord-Kennemerland). Wij bieden voornamelijk zorg en ondersteuning aan ouderen en zijn gespecialiseerd in psychogeriatrie: zorg voor mensen met dementie. Deze zorg en ondersteuning bieden we in de thuissituatie (Actiezorg) en in twaalf woonzorglocaties (Magentazorg). Magentazorg biedt ook specialistische ondersteuning en behandelingen aan ouderen (Behandelzorg).
  Uitgangspunt van de zorg- en dienstverlening van Magentazorg is de persoonlijke levenssituatie van de cliënt. Bij Magentazorg werken ruim 1.500 medewerkers en 800 vrijwilligers.
  Kijk voor meer informatie op www.magentazorg.nl

  terug naar het overzicht
  Deel deze pagina:   Deel op Twitter Deel op LinkedIn Deel op Facebook Deel via e-mail Print