Nieuws

Cliënten Oudtburgh exposeren schilderijen tijdens Kunst10daagse

09-10-2018

De cliënten van Oudtburgh exposeren tijdens de Kunst10daagse hun schilderijen aan het publiek. De expositie is van zaterdag 20 t/m zondag 28 oktober dagelijks te bezoeken van 11:00 tot 17:00 uur bij Stalkunst aan de Voert 9 in Bergen. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom.

Lees verder

Succesverhaal: een dagje Artis, onbetaalbaar!

24-09-2018

“Het is een cadeautje om hier te werken!”, gaf een van onze zorgcollega’s van locatie De Daalder aan. Al 30 jaar werkt ze voor Magentazorg (voorheen ook werkzaam in de locaties Oudtburgh en Lauwershof) en nog steeds zet ze zich elke dag in voor haar cliënten. In maart begon ze met het sparen van Dekamarkt zegels voor gratis Artis toegangskaarten. Niet voor haarzelf, maar voor de cliënten!

Lees verder

Magentazorg doet mee aan Burendag 2018

20-09-2018

Zaterdag 22 september is het Burendag. De zorglocaties De Oude Trambaan, Oudtburgh en Nieuw Varne doen mee aan deze speciale dag door de buurt uit te nodigen voor koffie of thee. Magentazorg wil graag haar buurtbewoners beter leren kennen, en van de gelegenheid gebruik maken om meer te vertellen over de zorg, dementie en vrijwilligerswerk.

Lees verder

Woonzorglocatie De Haemstede start telefonisch spreekuur over Korsakov

27-08-2018

Woonzorglocatie De Haemstede, onderdeel van Magentazorg, start met een telefonisch spreekuur rondom het syndroom van Korsakov om vragen van geïnteresseerden te beantwoorden. Het telefonisch spreekuur vindt plaats van 11.00 tot 12.00 uur op iedere eerste vrijdag van de maand.

Lees verder

Informatieavonden voor cursus valpreventie in Oudorp

22-08-2018

Magentazorg start in september de cursus ‘In Balans’. Deze cursus is bedoeld voor actieve, zelfstandig wonende mensen vanaf 60 jaar. Mensen die nog van alles doen maar merken dat ze bij het opstappen op de fiets, het in bad stappen en het lopen buiten, wat wankeler worden. Om te voorkomen dat dit leidt tot een valincident is het wijs om op tijd te werken aan het verbeteren en onderhouden van de balans. Want ook als we ouder worden, willen we zo actief en zelfstandig mogelijk blijven.

Lees verder

Succesverhaal

20-08-2018

“Het is een maandagochtend in juli en na een vrij weekend mag ik weer een ochtend werken in de thuiszorg. Het is stralend weer en ik besluit op de fiets te gaan. Genietend van mooi Langedijk fiets ik van de ene naar de andere cliënt. Tegen 11:00 uur fiets ik langs de BroekerVeiling naar de volgende cliënt. Ik bel aan en ik zie dat de cliënt mijn gezicht herkent. Mijn naam kent ze niet. Ik word uitgenodigd om binnen te komen en ze vraagt of ik zin heb in koffie. “Lekker!”, antwoord ik. De cliënt loopt naar de keuken, draait zich halverwege ineens om en kijkt me aan. “Je drinkt je koffie zwart hè, zonder melk en suiker?“ Na mijn bevestiging verschijnt er een glimlach op haar gezicht. Ze loopt verder naar de keuken en schenkt de koffie in.

Lees verder

Deel deze pagina:   Deel op Twitter Deel op LinkedIn Deel op Facebook Deel via e-mail Print