Revalideren van het coronavirus

  Wanneer u als coronapatiënt na een ziekteperiode of een ziekenhuisopname wat langer de tijd nodig heeft om te herstellen, kunt u terecht op een speciale corona-afdeling in ons revalidatiecentrum in Alkmaar. Magentazorg biedt 24/7 specialistische revalidatiezorg en herstelgerichte verpleging, verzorging en behandeling. De afdeling is speciaal ingericht voor oudere coronapatiënten en biedt plaats aan 24 cliënten. Een team van specialisten ouderenzorg, verpleegkundigen, psychologen, fysiotherapeuten en ergotherapeuten staat voor u klaar. Zij doen er alles aan om ervoor te zorgen dat u zo spoedig mogelijk herstelt en weer naar huis kunt.

  Revalidatie op maat


  Na een ziekteperiode of een ziekenhuisverblijf, is het van belang om snel te starten met de revalidatie. Dit vergroot de kans op herstel én het vermindert de kans op complicaties. De revalidatie bestaat o.a. uit intensieve fysio- en ergotherapie om u te leren omgaan met fysieke beperkingen die ontstaan door afname van de spiermassa. Daarnaast ondersteunen onze diëtisten en logopedisten bij eventuele voedingsproblematiek en slikklachten. De impact van een verblijf in het ziekenhuis, eventueel op de intensive care, kan groot zijn. De meest patiënten krijgen niet alleen met lichamelijke gevolgen te maken, maar doen ook op emotioneel vlak een jasje uit. Daarom is er ook aandacht voor de emotionele kant. Psychologen en/of maatschappelijk werkers kunnen u ondersteunen en begeleiden bij uw herstel.   Revalidatie en ondersteuning thuis

  
De revalidatiezorg gaat eventueel thuis verder. Onze fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten en diëtisten verzorgen namelijk ook behandelingen in de thuissituatie. Ook als u fit genoeg bent om thuis te blijven wonen, maar toch behandeling en ondersteuning nodig heeft, kunt u revalidatiezorg en/of thuiszorg van Magentazorg ontvangen. Afhankelijk van hoe fit u bent, gebeurd dit in de thuissituatie of op een van onze Magentazorg locaties.

  ​Contact

  
Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden of bij vragen. Wij helpen u graag! U kunt via het ziekenhuis, uw huisarts of zelf contact opnemen.


  Revalidatiecentrum Magentazorg - Covid-unit

  Jupiterstraat 10, 1829 CA Oudorp 

  Telefoon: 072-575 31 30

  E-mail: servicecentrum@magentazorg.nl
  www.magentazorg.nl

  Deel deze pagina:   Deel op Twitter Deel op LinkedIn Deel op Facebook Deel via e-mail Print