Werken in de zorg iets voor jou?

  Kom naar onze banenmarkt!


  Zaterdag 16 maart 2019 organiseert Magentazorg een inloopochtend voor iedereen die interesse heeft om te werken in de zorg. Je hoeft daarvoor geen zorgachtergrond te hebben. Er is een vacatureplein waar je jouw CV kunt laten checken, een informatieve markt waar je in gesprek kunt gaan met zorgmedewerkers en er worden leuke presentaties en workshops georganiseerd.

  Wil je werken je bij Magentazorg? Dan ga werken in een omgeving waarin je professioneel geïnspireerd wordt. Die inspiratie haal je uit de interactie met collega’s en vanzelfsprekend uit het contact met cliënten. Bij ons krijg je de ruimte om te groeien; zowel persoonlijk als professioneel. Wat de mogelijkheden zijn? Kom vooral langs op 16 maart. We vertellen je er graag over!

  Leuke activiteiten en presentaties

  Om je op een leuke manier kennis te laten maken met de zorg, kun je deelnemen aan een aantal leuke activiteiten en presentaties. We organiseren rondleidingen door het gebouw en op het plein van Zuyder Waert staan verschillende technologieën uit de zorg op gesteld. Probeer het fietslabyrint uit en maak een fietstochtje door Alkmaar of in de natuur. Of neem deel aan een presentatie of workshop.

  Workshop omgaan met dementie
  Met behulp van een ganzenbordspel kun je actief kennis maken met dementie. Kom je ook en ga je de uitdaging aan? Nu alvast online je kennis testen? Klik hier om naar de online training te gaan. Klik op ‘direct naar de trainingen’‘direct naar de trainingen’. Start de basistraining goed omgaan met dementie en klik Magentazorg aan bij “Jouw afdeling/beroepsgroep/organisatie’.
  Tijdstip: van 10.00 - 10.30 uur en van 11.00 - 11.30 uur

  Presentatie ROC Noord-Holland over opleidingsmogelijkheden
  Magentazorg biedt twee BBL-opleidingstrajecten aan. Je gaat dan aan het werk bij Magentazorg en daarnaast naar school. Helpenden, zij-instromers zonder zorgachtergrond, en iedereen met een vmbo (k, t, g) diploma, of overgangsbewijs havo/vwo naar leerjaar 4 kunnen via Magentazorg de BBL-opleiding verzorgende IG volgen. Verzorgende IG-ers kunnen via Magentazorg de verkorte opleiding verpleegkundige volgen. ROC Noord-Holland is één van de partners bij wie je een BBL-opleiding kunt volgen. Tijdens de presentatie vertelt het ROC wat een BBL-opleiding precies is, hoe het traject binnen Magentazorg eruit ziet en wat je kunt verwachten als je een verkorte opleiding volgt waarbij je al werkend leert. Ook het Horizon is aanwezig 16 maart aanwezig. Zij staan met een stand op de banenmarkt.
  Tijdstip: van 10.00 - 10.30 uur en van 11.00 - 11.30 uur.

  College: Omgaan met gedragsproblematiek van cliënten met een aandoening aan het brein
  Teamcoach Linda Hulscher van woonzorglocatie De Haemstede besteedt in haar college aandacht aan de mens achter de ziekte (van Korsakov). In De Haemstede wonen mensen met het syndroom van Korsakov, een aandoening aan het brein waarbij gedragsproblemen een grote rol spelen. Volgens Linda kunnen we veel van de gedragsproblemen voorkomen door nieuwsgierig te zijn en aandacht te besteden aan de mens achter de ziekte. Wat vraagt dat van een zorgmedewerker? We hebben allemaal een eigen waarheid. Een waarheid die verschilt van persoon tot persoon. Wat doe je als zorgmedewerker als jouw waarheid afwijkt van die van de cliënt? Aan de hand van praktijkvoorbeelden deelt Linda een aantal handige inzichten die je helpen om te gaan met gedragsproblemen van cliënten.
  Tijdstip: van 10.00 - 10.30 uur en van 11.00 - 11.30 uur.

  Praktische informatie
  Datum: 16 maart 2019
  Tijdstip: 9.30 – 12.30 uur
  Locatie: Woonzorglocatie Zuyder Waert - Titanialaan 15, Heerhugowaard

   
   
  Deel deze pagina:   Deel op Twitter Deel op LinkedIn Deel op Facebook Deel via e-mail Print