Lauwershof

Woonzorglocatie Lauwershof is centraal gelegen in Oudorp, vlakbij het gezellige centrum van Alkmaar. Het biedt verschillende woonvormen, ingericht per etage. U kunt hier wonen als u ondersteuning nodig heeft bij een lichamelijke beperking, of met een vorm van dementie. Daarnaast is er een revalidatieafdeling. Ook wonen in Lauwershof ouderen met een psychische aandoening. Lauwershof biedt voor iedere bewoner warme en persoonlijke zorg op maat. We streven er naar dat u zoveel mogelijk uw leven kunt blijven leiden, zoals u dat gewend was. Hierbij gaan we uit van de mogelijkheden die u nog heeft.

In de woonzorglocatie zijn alle voorzieningen binnen bereik. Zo is er een gezellig restaurant met veranda, een winkeltje en een kapsalon. Ook is er een tuin met een zonnig terras om even lekker van buiten te genieten. Naast deze voorzieningen kunt u hier ook terecht voor alle diensten van Behandelzorg zoals logopedie, fysiotherapie en ergotherapie. Daarnaast biedt het gebouw volop ruimte aan behandelfuncties en is er een uitgebreide fitnessruimte aanwezig. Familie en vrienden zijn altijd welkom om u te ondersteunen zoals u dat thuis gewend was, bijvoorbeeld voor het ondernemen van gezamenlijke activiteiten.

Kenmerken:

 • Stedelijk
 • Zowel een- als tweepersoonskamers
 • Uitgebreid Behandelcentrum
 • Gezellig en levendig huis
 • Grote tuin met dieren

Wonen in Lauwershof

 • Zorg op maat
 • Familie en vrienden helpen mee
 • Mooie fitnessruimten
 • Groot aanbod activiteiten
 • Lekker eten
 • Verdere locatieinformatie

Ieder een eigen ruimte in een groot huis

In Lauwershof ontvangen alle cliënten zorg op maat. In dit woonzorgcentrum wordt verpleeghuiszorg geleverd. Mensen met dementie hebben een eigen afdeling, evenals mensen met een lichamelijke aandoening. Daarnaast is er een revalidatieafdeling. Verder wonen er 25 mensen met een gerontopsychiatrische aandoening.

Familieparticipatie

Familie en vrienden zijn van harte welkom. Het maakt een nieuw huis een thuis. Voor de bewoners is het erg gezellig als u komt. Maar de bundeling van krachten met ons personeel maakt ook dat er meer mogelijk is. U kunt met zoveel activiteiten helpen. Uw hulp wordt enorm gewaardeerd.

Fitness voor senioren

Voor iedereen is beweging belangrijk. Voor mensen met dementie is het mogelijk nog belangrijker. Daarom zijn er mooie fitnessruimten en duofietsen aanwezig waar bewoners volop gebruik van kunnen maken. Bij Behandelzorg vindt u alle informatie over seniorenfitness.

Meer informatie over seniorenfitness

Voor ieder wat wils

Er worden veel activiteiten georganiseerd. Deze vallen uiteen in drie categorieën:
1. Centrale activiteiten
Dit zijn grote evenementen, die voor alle cliënten toegankelijk zijn. Ingespeeld wordt op de actualiteit. Voorbeelden zijn de kermis, het wereldkampioenschap voetbal, prinsjesdag etc. Ook optredens van een muziekgezelschap of een operettekoor behoren hiertoe.

2. Verenigingen
In de verenigingen vinden specifieke activiteiten plaats waar zowel cliënten uit Lauwershof als ook mensen van buitenaf lid van kunnen worden. De activiteitendienst biedt diverse verschillende verenigingen aan. Deze vinden verdeeld plaats over de week van maandag t/m vrijdag met inbegrip van de avonden. Voorbeelden zijn: schilderen, muziek, koken, biljarten, rolstoeldansen etc.

3. Activiteiten op maat
Dit zijn individuele activiteiten die voortkomen uit een specifieke hulpvraag van een cliënt. U kunt hierbij denken aan iemand die slecht kan zien en toch naar buiten wil om te wandelen of te fietsen op de duofiets. In het leef/zorgplan, dat voor elke cliënt wordt opgesteld, zal aan de dagbesteding door middel van activiteiten apart aandacht worden besteed.

Contact
Neem voor meer informatie contact op met de coördinator Welzijn via 072 576 27 00.

gezellig in het nieuwe restaurant

De maaltijden voor de cliënten van Lauwershof worden vers bereidt in de keuken van Oudtburgh, omdat Lauwershof sinds een aantal jaren geen eigen centrale keuken meer heeft. Elke dag is er een keuzemenu waarbij er ruimte is voor dieetwensen en persoonlijke voorkeur. Ook bewoners van woonzorgcomplex De Strandwal kunnen gebruik maken van deze maaltijdservice. In het onlangs vernieuwde restaurant kunt u dagelijks tussen 12.00 uur en 13.00 uur lekker lunchen. Daarnaast biedt de facilitaire dienst ondersteuning aan bij het coördineren en/of organiseren van activiteiten in Lauwershof bijvoorbeeld in de vorm van een koud buffet.

Meer informatie over Lauwershof

Als u interesse heeft om eens bij ons te komen kijken, is het prettig om een afspraak te maken. Wij kunnen u dan alles vertellen over het wonen in Lauwershof en/of de dagbesteding laten zien. Graag geven we u een rondleiding.

Onderaan kunt u detailinformatie downloaden over Lauwershof, kijk bij de folders.

welkom in Lauwershof

Fotoalbum

buitenaanzicht
lekker aan de wandel in Oudorp
altijd wel wat te doen in de hal
bewoners en gasten kunnen computeren
er is een geheel eigen sfeer
leuke vrijwilligers
ieder jaar kunnen de bewoners mee met deze boot
40 jaar Lauwershof: dhr. Kleibroek krijgt harig bezoek (vrijwilliger Hans Kirchhoff)
40 Jaar Lauwershof, feestavond

Uitbureau

Bij het Uitbureau is altijd wat te beleven!

Ook zin in een uitje?

Cliëntenraad Lauwershof

De cliëntenraad van Lauwershof bestaat uit familie of vertegenwoordigers van de bewoners. Alle afdelingen zijn vertegenwoordigd en de raad komt eenmaal per zes weken samen. Zij praten over onderwerpen die direct of indirect verband houden met de zorg voor de bewoners in samenspraak met de verantwoordelijke managers. De raad kan gevraagd en ongevraagd adviseren over onderwerpen die de bewoners raken. Deze bevoegdheden zijn voortgekomen uit de WMCZ (Wet Medezeggenschap Cliënten Zorginstellingen) en zijn vastgelegd in een samenwerkingsovereenkomst met de directie. Vanuit deze cliëntenraad neemt een afvaardiging deel aan de centrale cliëntenraad van Magentazorg. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Aukelien Jellema. Lees meer over cliëntenraden

Word Vrijwilliger

Bij het vervullen van wensen en het uitvoeren van activiteiten maken we veel gebruik van vrijwilligers. En daarvan zijn er nooit genoeg. Wilt u als begeleider mee naar een concert, een dagje uit, of heeft u zelf ideeën voor leuke uitjes of activiteiten? Laat het ons weten! Nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom. Belangstellenden kunnen ook contact opnemen met onze coördinator vrijwilligers, Anita Hayette; a.hayette@magentazorg.nl of 072 - 519 81 98.

Vrienden van Lauwershof

De Stichting Vrienden van Lauwershof zorgt ervoor dat bewoners en bezoekers van de dagbesteding meer ontspanningsmogelijkheden krijgen. De donaties en giften maken veel extra's mogelijk. Hier zijn we heel blij en dankbaar voor!       

meer over de Vrienden van Lauwershof

Nieuws

Parkinson Café

Kent u het Parkinson Café in Alkmaar al? Dit zogeheten P-Café is een ontmoetingsplaats voor Parkinson patiënten, hun partner en vrienden. Eén keer per maand, op de dinsdagochtend is er een bijeenkomst in woonzorglocatie Lauwershof.
Lees verder

Beautydag Body Shop

Woensdag 13 april hebben onze bewoners van Lauwershof kunnen genieten van een beautydag, verzorgd door Olha en Mandy van de Body Shop Alkmaar.
Lees verder

Schilderworkshop a la Bob Ross met bewoners Lauwershof

Bewoners en vrijwilligers aan het schilderen bij de GGZ in Heerhugowaard
Lees verder

Agenda


Er zijn geen activiteiten

Activiteiten Lauwershof (vrijdag)

Er zijn vandaag geen activiteiten

Deel deze pagina:   Deel op Twitter Deel op LinkedIn Deel op Facebook Deel via e-mail Print