Of stuur een Turn on Javascript!
(072) 575 31 30 Turn on Javascript!

Buiten Zorg

Midden in het dorp, dichtbij winkels en het openbaar vervoer op loopafstand. Buiten Zorg heeft een echte wijkfunctie. Iedereen is welkom uit de buurt op het Ontmoetingsplein en in het sfeervolle restaurant. Wonen in Buiten Zorg is gezellig en behoort tot de top vijf van Nederlands beste verzorgingshuizen (Elsevier, 2012). Er zijn 41 eenpersoonsappartementen (28 m2) en drie tweepersoonsappartementen (54 m2), die u naar eigen smaak kunt inrichten. Alle appartementen beschikken over eigen sanitair en een kitchenette. Twee eenpersoonsappartementen zijn beschikbaar voor kortdurende opname (KDO). Ook zijn er 43 seniorenappartementen waar u zelfstandig kunt wonen.

U kunt bij ons terecht voor intensieve zorg bij een lichamelijke beperking. Daarnaast bieden wij zorg voor ouderen met dementie. Dit kan onder meer in twee woningen 'Beschermd Wonen'. Hier vormen zes bewoners met dementie met elkaar een eigen huishouden. Op de locatie ‘Buiten Waert’ bieden we zes dagen per week dagbehandeling. Ook leveren we vanuit Buiten Zorg thuiszorg in Langedijk.

Wonen in Buiten Zorg

  • Dagbesteding Buiten Waert
  • Familie en vrienden helpen mee
  • Beschermd Wonen
  • Ontmoetingsplein
  • Culinair hoogstandje
  • Top 5 van Nederland
  • Verdere locatieinformatie

Leuke activiteiten

In Buiten Waert bieden we senioren dagbesteding aan die bijdraagt aan het behoud van de zelfredzaamheid en een actiever leven. De dagbesteding is vooral bedoeld voor senioren die het moeilijk vinden invulling te geven aan hun dag of dreigen te vereenzamen. Met zinvolle activiteiten bevorderen we sociaal contact en wordt lichamelijke en/of geestelijke achteruitgang verminderd of voorkomen, waardoor u langer zelfstandig kunt blijven wonen. In overleg is veel mogelijk, het programma wordt aangepast op uw wensen.

meer over dementiezorg

Familieparticipatie

Familie en vrienden zijn van harte welkom. Het maakt een nieuw huis een thuis. Voor de bewoners is het erg gezellig als u komt. Maar de bundeling van krachten met ons personeel maakt ook dat er meer mogelijk is. U kunt met zoveel activiteiten helpen. Net als thuis. Uw hulp wordt enorm gewaardeerd.

Met alle faciliteiten van Buiten Zorg

Binnen in Buiten Zorg, aan de gezellige binnentuin gelegen, is het project Beschermd Wonen gehuisvest. Er zijn 2 woningen waarin ieder 6 mensen met dementie wonen. De mensen die hier wonen kunnen gebruik maken van alle faciliteiten van Buiten Zorg. Er wordt psychogeriatrische verpleeghuiszorg verleend. Op dagbehandeling Buiten Waert is zes dagen per week ruimte voor zeven bezoekers. Tevens wordt vanuit Buiten Zorg thuiszorg geleverd in Langedijk.

Meer informatie over Beschermd Wonen

Kom ook eens kijken

In mei 2014 is het Ontmoetingsplein geopend (zie foto) in samenwerking met Wonen Plus Welzijn Langedijk. Het is dé ontmoetingsplek voor ouderen in de buurt. U kunt er terecht voor gezellige activiteiten zoals dineren in het restaurant, meedoen aan een zondag matinee, het vieren van een verjaardag en deelnemen aan uitstapjes georganiseerd door het UITBureau van Magentazorg. Een kopje koffie drinken en gebruik maken van het internetcafé kan daar ook.

Op het ontmoetingsplein is een informatiepunt waar mensen terecht kunnen met vragen over bijvoorbeeld maaltijdvoorziening aan huis, thuiszorg, fysiotherapie, ergotherapie of een gesprek met een maatschappelijk werk medewerker voor advies op het gebied van zorgondersteuning. Het informatiepunt bestaat uit medewerkers van Buiten Zorg en Wonen Plus Welzijn Langedijk en is vanaf 1 juni 2014 iedere ochtend van 8.30 uur tot 9.30 uur geopend voor vragen en informatie.

gezellig eten met wijkbewoners

Het restaurant dat heel toepasselijk op zijn Westfries ‘De Anloup’ (aanloop) heet, is een echte ontmoetingsplek voor bewoners en hun familie. Er is ook een bar en een zithoek waar de bewoners samen of met hun familie kunnen vertoeven. De zithoek is gesponsord door ‘Stichting vrienden van Buiten Zorg’.

Uniek aan het restaurant van Buiten Zorg is dat er een speciale keuken is waar dagelijks vers wordt gekookt voor de bewoners. Onder andere lokale gerechten, heerlijke soepen, toetjes en luxe maaltijden. Ook de maaltijden voor Tafeltje Dekje worden hier dagelijks vers bereid door de koks en vervolgens door trouwe vrijwilligers van Stichting Welzijn plus rond gebracht.

Top volgens Elsevier

Woonzorgcentrum Buiten Zorg uit Zuid-Scharwoude staat als vijfde in de ranglijst van een onderzoek, dat het weekblad Elsevier samen met het bureau SIRM uitvoerde naar de kwaliteit van de verpleeg- en verzorgingshuizen en de thuiszorg in Nederland. (december 2012)

Het is een uitgebreid onderzoek waarbij 1.719 verpleeg- en verzorgingshuizen en 823 organisaties voor thuiszorg in Nederland op vier hoofdpunten zijn beoordeeld: de kwaliteit van leven voor de bewoners en cliënten thuis, de kwaliteit van de zorgorganisatie, de kwaliteit van de zorgverleners en de veiligheid van de zorg zelf (alleen voor verpleeg- en verzorgingshuizen). Een uitslag waar we heel trots op zijn!

Meer informatie over Buiten Zorg

Als u interesse heeft om eens bij ons te komen kijken, is het prettig om een afspraak te maken. Wij kunnen u dan alles vertellen over het wonen in Buiten Zorg en/of de dagbehandeling laten zien. Graag geven we u een rondleiding.

Onderaan kunt u detailinformatie downloaden over Buiten Zorg, kijk bij de folders.

welkom in Buiten Zorg

Fotoalbum

Buiten Zorg ligt mooi in het dorp
prachtig, gezellig restaurant
wijkbewoners kunnen hier ook komen eten
cliëntenraad Buiten Zorg
de hal
welkom
buitenaanzicht

Word Vrijwilliger

Vrijwilligers zijn voor ons van onschatbare waarde. Zij helpen bijvoorbeeld in de winkel of op de dagbehandeling en assisteren bij maaltijden en activiteiten. Nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom. Belangstellenden kunnen ook contact opnemen met onze coördinator vrijwilligers, Marian Rijkes; Turn on Javascript! , telefoon 0226 - 31 26 53.

Cliëntenraad Buiten Zorg

De cliëntenraad van Buiten Zorg bestaat uit familie of vertegenwoordigers van de bewoners. De raad komt eenmaal per zes weken samen. Zij praten over onderwerpen die direct of indirect verband  houden met de zorg voor de bewoners in samenspraak met de verantwoordelijke managers. De raad kan gevraagd en ongevraagd adviseren over onderwerpen die de bewoners raken. Deze bevoegdheden zijn voortgekomen uit de WMCZ (Wet Medezeggenschap Cliënten Zorginstellingen) en zijn vastgelegd in een samenwerkingsovereenkomst met de directie. Vanuit deze cliëntenraad neemt een afvaardiging deel aan de centrale cliëntenraad  van Magentazorg. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Aukelien Jellema. Lees meer over cliëntenraden

Vrienden van Buiten Zorg

De Stichting Vrienden van Buiten Zorg zorgt ervoor dat bewoners en bezoekers van de dagbehandeling meer ontspanningsmogelijkheden krijgen. De donaties en giften maken veel extra's mogelijk. Hier zijn we heel blij en dankbaar voor!       

meer over de Vrienden van Buiten Zorg

Nieuws

De BuitenOmdenkers: “Denk en doe mee!”

Om de voortgang van een ‘Tweede Jeugd Buiten Zorg’ te bespreken was er in maart een voortgangsbijeenkomst. Daar waren ruim honderd mensen aanwezig. Onder hen ook een groep enthousiaste buurt- en dorpsgenoten die graag willen meepraten over hoe de omgeving erbij te betrekken. Die betrokkenheid is namelijk van belang voor het voortbestaan van Buiten Zorg.
Lees verder

Gangmakersavond Buiten Zorg druk bezocht

Om de voortgang van een ‘Tweede Jeugd Buiten Zorg’ te bespreken waren belanghebbenden op woensdag 16 maart 2016 uitgenodigd voor een zogeheten ‘gangmakersavond’. Ruim honderd mensen gingen op de uitnodiging in; een mooie mix van mensen uit de wijk, bewoners, vrijwilligers en professionals.
Lees verder

"Ik ben hier aan mijn tweede jeugd begonnen"

Sinds kort woon ik hier zelfstandig en dat is mij fantastisch gelukt”, schrijft kersvers bewoner van Buiten Zorg in Zuid-Scharwoude Jan Sieverts. “Ik ben hier echt aan mijn tweede jeugd begonnen. Zo voel ik dat.”
Lees verder

Agenda


Er zijn geen activiteiten

Uitbureau

Bij het Uitbureau is altijd wat te beleven!

Ook zin in een uitje?

Activiteiten Buiten Zorg (maandag)

Activiteit
Tijd
Locatie

Koersbal
9.30 uur
Het Ontmoetingsplein

Deel deze pagina:   Deel op Twitter Deel op LinkedIn Deel op Facebook Turn on Javascript! Print